Vain minä ja Coco
Täällä sitä nytten sitten tökötetään. Hieman hämmentyneenä, mutta kovasti uteliaana ympärille tähyillen. Uusi blogikoti, oi…
Muuttokuormani on kovin kevyenlainen. Tarkoituksena oli ensin tuoda muutamia vanhoja postauksia mukana tänne uudelle alustalle, vähän niin kuin tilan täytteeksi ja somisteeksi, ettei näyttäisi paikat ihan autiolta. Mutta sitten ajattelin, että eipä hättäillä, kyllä se juttuarkisto ehtii sieltä perästä tulemaan, kunhan on sen aika. Nyt eletään hetkessä ja lähdetään luomaan uutta.
Olin myös suunnitellut vetäväni mahdollisia uusia lukijoita varten esittelyn itsestäni, että kuka oikein olen naisiani, vähän niin kuin uuden oppilaan esittäytymisen luokan edessä. Mutta sekin alkoi sitten tuntua jotenkin teennäiseltä ja tönköltä. Kyllä te opitte minut tuntemaan, postaus postaukselta, sana sanalta ja resepti reseptiltä. Eikä tässä ole edes kyse minusta, vaan sinusta, meistä, elämästä ja sen elävöittämisestä.
Mutta en kuitenkaan sentään ihan tyystin tyhjin käsin tullut. On minulla teille nämä muuttojätskit.
Ja nämä jäätelöpuikot ovat muuten tosi hyviä. Ensinnäkin siksi, että ne maistuvat mahtavan kesäisiltä ja etelänmatkamaisilta. Ja toiseksi siksi, että ne ovat terveellisiä, tietenkin, näin on talossa tapana. Mutta ihan ennen kaikkea siksi, että ne ovat valkoisia, valkoisia asioita kun vain ei voi olla tässä maailmassa liikaa.
Paletas de Coco – Cocon kookosjäätelöt
KATSO OHJE UUDELTA NETTISIVUSTOLTANI VANELJASTA!
Ja mitä tulee tähän uuteen blogialustaan, niin ei kannata hämmentyä mahdollisista outouksista. Tämä kaikki vielä vähän opettelututtaa. En ole myöskään ihan varma jääkö palstani näin leveäksi ja kuvat näin valtavan suuriksi. Toisaalta rakastan isokokoisia kuvia, toisaalta ne voivat olla hieman hankala hahmottaa. Mitä olette mieltä, meneekö silmät kieroon vai miellyttääkö visuaalinen suurieleisyys? Arvostan kovasti mielipidettänne.
Näine hyvineni kiitän muuttoseurasta ja toivotan tervetulleeksi jatkossakin tänne uuteen kotiini. Tehdään tästä yhdessä viihtyisä hyvän olon pesä. Ovet ovat aina auki ja sana vapaa.
Viileitä jäätelölentosuukkosia ja nähdään taas!
♥ Virpi
pst, vanhalle blogialustalleni pääsee vielä ensi tiistaihin, 4.6. asti, jonka jälkeen liikenne ohjautuu suoraan tänne uudelle sivustolle. mikäli haluat tallentaa vanhoja reseptejä tms, niin tee se nyt, sillä blogiarkiston saapumisessa tänne uudelle pohjalle tulee kestämään tovi.
Heippa, eikös sinulla ole ollut joku aiempi resepti myös missä teit suklaisia artesaani jäätelöitä, vai oliko se sinun blogisi? 🙂 Olisi kiva löytää resepti taas jostain kätköistä..
Moi!
Juu, postasin ko. utun vanhalla blogipohjalla. Tässäpä ohje:
SUKLAINEN ARTESAANIJÄÄTELÖ (raaka, maidoton, sokeriton)
*Helppo:
(noin 3 jäätelöä)
Jäätelö:
2 isoa banaania
2 isoa ruokalusikallista pähkinävoita (esimerkiksi maapähkinävoi)
2 rkl raakakaakaonibsejä
Soseuta banaanit ja pähkinävoi blenderissä. Lisää raakakaakaonibsit ja blendaa vain hieman, jotta nibsit eivät hienonnu aivan sileäksi. Kaada seos jäätelömuotteihin ja pakasta. Kun jäätelöt ovat jähmettyneet, ota muotit pakastimesta ja valuta hieman lämmintä vettä muotin pinnalle, jotta saat jäätelön irtoamaan muotista. Nautiskele jäätelöstä ja fiilistele myös jäätelönsyönnin jälkeistä erityishyvää oloa.
*Monivivahteinen:
(noin 5 jäätelöä)
Jäätelö:
2 banaania
2 isoa ruokalusikallista pähkinävoita
2 rkl raakakaakaonibsejä
Pieni kourallinen manteleita
½ tl aitovaniljajauhetta
Makeutukseen esimerkiksi hunajaa tai steviaa. Itse käytin yhden pipetillisen English Toffee steviaa. http://www.iherb.com/Wisdom-Natural-Sweet-Drops-Liquid-Stevia-Sweetener-English-Toffee-2-fl-oz-60-ml/9674
2 rkl Tocotrienolsia
Noin 0,5 dl vettä
Suklaakuorrute:
0,5 dl Raakakaakaomassaa
2 rkl Kylmäpuristettua kookosöljyä
1 rkl Hunajaa
Ripaus merisuolaa
(Voit myös sulattaa esimerkiksi valmiin raakasuklaalevyn kuorrutteeksi)
Pinnalle:
Pähkinä- tai mantelirouhetta tai kookoshiutaleita
Lisää blenderiin banaanit, pähkinävoi, mantelit ja hieman vettä. Soseuta tasaiseksi paksuksi massaksi. Älä lisää vettä liikaa, jotta seoksesta ei tule liian juoksevaa, sillä silloin jäätelöistä voi tulla jääkiteisiä. Lisää mausteeksi tocotrienolsia, hunajaa tai steviaa, aitovaniljajauhetta ja raakakaakaonibsejä. Sekoita nopeasti ja lyhyesti, jotta raakakaakaopalat jäävät hieman rouheiksi. Kaada seos jäätelömuotteihin ja pakasta. Kun jäätelöt ovat jähmettyneet, sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa sulavaksi. Lisää hunaja ja suola. Sivele suklaaseosta jäätelöiden pinnalle lusikalla. Lisää heti haluamasi rouheet pinnalle. Tarjoile oitis tai säilytä pakastimessa esimerkiksi lautasella.
Hei!
En huomannut tällaista blogin siirtoa ollenkaan ajoissa ja nyt kaipaisin sitä pakastetun banaanikakun ohjetta? Olisko sulla Virpi tai jollain muulla kopioida sitä tähän tai jotain?