Välikauden välipala

Kiitos hyvää

Tekaisin eilen itselleni ja tytölle pirteän ja simppelin välipalan - Kolmea eri sitrushedelmää, luomuoliiveja ja mintunlehtiä kardemummalla ja kanelilla huiskittuna. Talvisen lämpöiset mausteet ja kesäisen elinvoimaiset hedelmät muodostivat melkoisen maukkaan ja persoonallisen paletin. Jotenkin täydellinen makukombo juuri tähän vuodenaikaan. 

Ryystäessäni ruokailun jälkeen mausteista sitrusmehua lautaselta tiesin tästä kokoonpanosta tulevan talon tapa. Myös tyttären poikkeuksellisen harras ruokailuilme varmisti, että seuraavaltakin kauppalistalta tulee löytymään alla olevat ainekset.

Mausteinen sitrussalaatti

Luomuverigreippi

Luomuappelsiini

Luomumandariini

Muutama kivetön vihreä oliivi

Tuoreita mintunlehtiä

Kanelia

Kardemummaa

♥ Virpi

Kommentit

K (Ei varmistettu)

Tämä pääsee oitis kokeiluun, tällä hetkellä sitrushedelmät houkuttulevat muita hedelmiä enemmän :). Lähiaikoina postaamasi sitruunavesi-rutiini kuulostaa houkuttelevalta, mutta sitruunavesi vaan on niin kamalaa. Aluksi se maistui jännältä, mutta loput lasista piti juoda väkipakolla, eikä ilme sen jälkeen ollut kovinkaan kaunis. Mikä avuksi? Sitruunavesi tekisi minulle niin hyvää, mutta en ole varma saanko sitä litkua alas uudestaan.

Blogisi on muuten mahtava ja tällä hetkellä oleva ruokainnostukseni ja luomuinen elämäntyylini sopii resepteihisi tosi hyvin. Kiitos siitä :).

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Mukava kuulla että tykkäilet blogistani! Ja erityisen mukavaa, että olet alkanut kiinnittämään huomiota ruokajuttuihin. Voisiko tuohon sitruunaveden nauttimiseen auttaa, että puristaisit sitruunaa veteen hieman vähemmän? Tai aloittelet juomalla pieniä lasillisia. Toki jos juoman maku vain yksinkertaisesti tökkii ihan kamalasti, niin silloin sitä ei kyllä kannata väkipakollakaan juoda. Silloin se ei ehkä ole sinua varten. Mutta itse kokeilisin tuota miedompaa seosta ja pienempiä lasillisia. Ehkä siitä makuaistit tottuvat ja juoma alkaakin yllättäen maistua. 

K (Ei varmistettu)

Totta, voi olla että innostuin hieman liikaa ensimmäisellä kerralla. Pitää vähän rennommin totutella siihen makuun ja ehkä vielä joskus odotan nautinnolla aamuista sitruunahetkeä :).

anne (Ei varmistettu)

Ai tyttökin söi greippiä ja oliiveja! Vau, nostan hattua, aika kulinaristia oot kasvattamassa kun jo tossa vaiheessa on noin "kehittynyt" maku ;D

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Juu, niin söi! Itsekin vähän naureskelin ja mietin, että kuinkakohan monen vajaa 1-vuotiaan eväisiin etenkin oliivit lukeutuvat. Piti toki paloitella ne pienemmiksi palasiksi, mutta hyvin se niitä mutusteli. Ei tietenkään viitsi kovin usein tai montaa niitä antaa, kun sisältävät suolaa. Mutta että vähän ainakin laajentaa taas makumaailmaa. :)

Helinää (Ei varmistettu)

Sairaana tuli katsottua amerikkalaista talkshow'ta viime viikolla. Siinä tehtiin vähän vastaavaa: appelsiinia, punasipulia, oliiviöljyä ja pippuria, muistaakseni. Ja tarjoiltiin juuston kanssa.
Oli pakko kokeilla heti ja oli hyvää!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hei joo, meillä oli just vähän tuon tyyppistä joulupöydässä! Toimii. :)

Laura (Ei varmistettu)

Pizzeriassa työskennellessä tuli yllätyksenä, että oliivit olivat suosituimpien täytteiden joukossa lasten pizzoissa. Monet ottavat pizzan pelkällä tuplaoliivilla!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Oho! Yllättävää tosiaan! Itse muistan omasta lapsuudesta, että oliivit olivat jotain ihan järkkykamalaa. Ehkä oliivit ovat parantuneet sitten 80-luvun. :D Tai sitten nykylasten makuaisti on tosiaan jotenkin kehittyneempi ja suvaitsevaisempi. 

Kommentoi