Välikauden välipala

Tekaisin eilen itselleni ja tytölle pirteän ja simppelin välipalan – Kolmea eri sitrushedelmää, luomuoliiveja ja mintunlehtiä kardemummalla ja kanelilla huiskittuna. Talvisen lämpöiset mausteet ja kesäisen elinvoimaiset hedelmät muodostivat melkoisen maukkaan ja persoonallisen paletin. Jotenkin täydellinen makukombo juuri tähän vuodenaikaan. 

Ryystäessäni ruokailun jälkeen mausteista sitrusmehua lautaselta tiesin tästä kokoonpanosta tulevan talon tapa. Myös tyttären poikkeuksellisen harras ruokailuilme varmisti, että seuraavaltakin kauppalistalta tulee löytymään alla olevat ainekset.

citrus-salad.jpg

Mausteinen sitrussalaatti

Luomuverigreippi

Luomuappelsiini

Luomumandariini

Muutama kivetön vihreä oliivi

Tuoreita mintunlehtiä

Kanelia

Kardemummaa

sitrussalaatti.gifmandariini-minttu.jpgempty-plate.jpg

♥ Virpi

Kommentit (9)
  1. Oho! Yllättävää tosiaan! Itse muistan omasta lapsuudesta, että oliivit olivat jotain ihan järkkykamalaa. Ehkä oliivit ovat parantuneet sitten 80-luvun. 😀 Tai sitten nykylasten makuaisti on tosiaan jotenkin kehittyneempi ja suvaitsevaisempi. 

  2. Pizzeriassa työskennellessä tuli yllätyksenä, että oliivit olivat suosituimpien täytteiden joukossa lasten pizzoissa. Monet ottavat pizzan pelkällä tuplaoliivilla!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *