Vapautta ja vastuuta joka solulla

Oletko tullut ajatelleeksi, että olet jokaikinen solusi mitä kropastasi löytyy? Olet itse jokainen liike, värähdys, kipu, nautinto, lihaksen supistus, sydämensykäys ja soluhengitys mitä kropassasi tapahtuu. Ne kaikki tapahtuvat sinussa ja sinulle. Sinä olet varpaasi ja varpaasi kynsi. Olet itse myös se syylä siinä varpaan kyljessä.

Usein ihmiset ajattelevat eri ruumiinosiensa ja -toimintojensa olevan ikään kuin heistä itsestään erillisiä asioita, ulkopuolisten tekijöiden, tuulien ja oikkujen armoilla olevia juttuja, jotka sairastuvat, kipuilevat, toimivat tai olevat toimimatta sattumanvaraisesti, ilman että niihin voisi suuremmin itse vaikuttaa.

Koirat eivät usein hahmota omistavansa takaruumistaan. Tämä näkyy esimerkiksi agilityssä, jossa touhuun tottumattoman koiran tuntuu aluksi olevan lähes mahdotonta hallita sitä perässä heittelehtivää pötkylää, eli omaa takalistoaan. Samalla tavalla useat ihmisetkään eivät sisäistä omia raajojaan, nipukoitaan ja ulokkeitansa, eivät hahmota omaa ruumistaan, eivät ulkoa, eivätkä sisältä. Nämä kaikki osaset vain ”kulkevat mukana”. Huomiota niille annetaan yleensä vasta kun niihin ilmaantuu kipua. Silloin ne muuttuvat vihollisiksi. Kipu ja sairaus koetaan ulkopuolelta tulleiksi vitsauksiksi, omasta itsestä irrallisiksi seikoiksi, vastustajiksi.

Maailmasi muuttuu ratkaisevasti sillä hetkellä, kun käsityksesi omasta kehostasi ja sen hallinnasta muuttuu, korjaantuu. Kun tajuat, miten voit omilla ajatuksilla, asenteilla ja käytöksellä saada aikaan isoja muutoksia, sellaisia, jotka voivat äkkiseltään tuntua mahdottomilta saavuttaa, tajuat että voit hallita itseäsi, voit hallita maailmaa – ainakin yhtä, eli omaasi.

Kun ymmärrät, että olet itse joka ikinen asia mitä kropastasi löytyy, kun ymmärrät, että kaikki mitä suuhusi pistät, kaikki ne ajatukset joita ajattelet, muokkaavat sinut uudestaan, synnyttävät sinut uudestaan, huomaat, että esteitä ei juurikaan ole. Ihmisen keho, eli solut uusiutuvat seitsemässä vuodessa, kokonaan. Mikään sinussa ei ole pysyvää tai lopullista. Lähes mikään maailmassa ei anna yhtä vapauttavaa tunnetta, kuin tunne siitä, että pystyt vaikuttamaan itseesi. Sinulla on itsemääräämisoikeus, itsehallintaoikeus. Sinulla on vapaus muuttua ja parantua. Sinulla on vapaus tulla superversioksi itsestäsi. Ja vapautta seuraa aina vastuu. Sinulla on myös vastuu itsestäsi. Älä ulkoista tätä vastuuta muille, tai odota, että kukaan tietäisi paremmin mikä Sinulle on parasta. Älä usko, että ruokateollisuus, kaupan kassa, terveydenhoitaja, lääkärisi, opettajasi tai edes ravintogurusi tietäisi mitä on olla Sinä, miten juuri Sinä toimit, mikä saa juuri Sinun solusi hymyilemään ja tanssimaan kauneimmin.


Ota vapaus tuntea itsesi jokaista soluasi myöten ja tuntea maailma jokaisella solullasi. Ota vastuu itsestäsi kaikkine soluinesi, opettele tuntemaan niistä jokainen, opi tuntemaan itsesi. Mene ajatuksissasi etusormesi päähän, ja tunne kuinka olet läsnä siinä. Mene napaasi, solisluullesi, kainaloosi, korvaasi, polvitaipeeseesi, kiipeä kauas ylös pisimmän ripsesi kärkeen ja onnittele itseäsi – olet 100 triljoonaan solun omistaja. Melkoisen rikas.

♥ Virpi

(kuvat:1-3:unknown, 4:melissa-ranger.blogspot.com, 5:frauplanlos.deviantart.com)

Kommentit (4)
  1. ihan liikutuin tästä tekstistäsi. Olen tässä viikonlopun aikana lueskellut paljon blogiasi ja täytyy sanoa, että olen tullut niin hyviin fiiliksiin. Tekstiesi syvällisyys, kuvat, esteettisyys ja kaikki, ah! Ihan täydellistä ja huippua. Hoen vain mielessäni ”niinpä, niinpä!” kun ajatuksesi ovat niin itselle läheisiä. Kiitos sinulle, kiitos ihmiselle joka opasti minut tänne. Lisäsin blogin jo kirjanmerkkeihin, jotta voin nauttia aina tästä aarreaitasta. Vaikutat todella ihanalta ihmiseltä!

  2. Hiutlii, kiitos sinulle mukavasta kommentista, hyviä ajatuksia. Kiitollisuutta on hyvä kasvattaa ja ottaa hieman perspektiiviä ongelmiinsa. En sano, että esim. meidän hyvinvointivaltion tyyppien ongelmia tulisi väheksyä, murheita kun ei voi arvottaa tai verrata, jokaisella on oma taistelunsa. Mutta liika helppous voi myös kääntyä huoleksi. Josta tulikin mieleen sanonta: Every blessing ignored becomes a curse.
    meshu, no ei muuta kuin ole hyvä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *