Vapautus

Kiitos hyvää

Miten elämäsi muuttuisi, jos unohtaisit sen pelon, joka estää sinua toteuttamasta suurta haavettasi, unohtaisit hetkeksi riskit ja uhat ja keskittyisit mahdollisuuksiin? Mitä tapahtuisi, jos eräänä päivänä päättäisit seurata sydäntäsi? Miltä se tuntuisi?

Minä voin kertoa - Se tuntuu hurjalta. Se tuntuu lähes henkeä salpaavan huimaavalta. Se tuntuu keuhkoissa, sydänalassa ja vatsassa. Se on jännityksen kihelmöintiä yhdistettynä pikkuruiseen pelon kouraisuun, pientä suolaista haikeutta menneeseen ja mieleen tulvahtelevia hyviä muistoja. Se on kuin seisoisi suuren niemekkeen reunalla, katse horisontissa, siivet selässä edessä avautuvan laakean ja häikäiseän maiseman edessä. Se on selän suoristavaa ja rinnan pörhistävää ylpeyttä itseensä. Ennen kaikkea olo tuntuu suurelta ja uljaalta - Rehelliseltä ja vapaalta.

Ai mistäkö tiedän? No siitä, että olen juuri tehnyt sen, tuon Suuren Päätöksen, jonka sydän on kannustanut tekemään jo tovin. Olen irtisanoutumaan vakityöstäni Trendissä ja hypännyt omille siivilleni. Siksi koska muutosta ja kehitystä ei voi estää, unelmiaan ei saa haudata ja tutusta ja turvallisesta on osattava luopua. Joten tätä nykyä olen vapaa. Vapaa toimittaja, vapaa kirjoittaja, vapaa valmentaja, vapaa nainen.

Niin huikean kiitollisena kaikesta Trendissä neljän vuoden aikana kokemaani kohtaan niiata niksautan ja kumartaa kopsautan nyt kaikille niille käsittämättömän lahjakkaille ihmisille, keiden kanssa olen saanut tehdä töitä kyseisessä lehdessä. Kultaisia muistoja, hersyviä nauruja, brilijantteja palavereita, mahtavia perjantaiaamiaisia, iloisia lounaita, vitsejä ja kovaäänisiä lauluja, kuten myös syviä huokauksia, uupuneita katseita ja väsyneitä itkuja, niitä kaikkia on tarvittu. Kiitos kollegat.

Ja kiitos myös teille lehden lukijoille, joille olen saanut olla teemässä Trendiä, ensin kauneustoimittajana, sitten muoti-ja kauneustuottajana ja hyvinvointitoimittajana. Kiitos mahtavista palautteista ja kritiikeistä, on ollut etuoikeus saada jakaa omaa näkemystään ja tehdä lehteä teille ja teidän kanssanne.

 

Oli tarkoitus kirjoittaa ilmava postaus vapaudesta ja mahdollisuuksista, mutta tästä tulikin nyt tällainen harras ja hieman kliseinen kiitospuhe. Ehkä koska tässä uuden elämänvaiheen kynnyksellä kiitollisuus tuntuu olevan se suurin ja syvin tunne mitä sydämestä pulppuaa. Kiitollisuus sitä kohtaan mitä olen saanut, mistä saan luopua ja mihin saan nyt siirtyä. Ja itkuhan tästä kaikesta myös tulee, tästä kaikesta haikeudesta, huojennuksesta ja myös helpotuksesta. Nyt vain siivet tanassa, hymy huulilla ja silmät suurina ja kostuneina kohti auringonnousua ja mahdollisuuksien maailmaa.

Ja ennen kuin joku blogini seuraaja ehtii hätääntyä, niin Kiitos hyvää jatkaa ja tulevista seikkailuistani voitte edelleen lukea täältä, kuten ennenkin. Eli täällä tavataan.

 

Lopuksi haluan esitän uudelleen kysymyksen, jota toivon, että jäät tahollasi miettimään:
Mitä tapahtuisi, jos eräänä päivänä päättäisit seurata sydäntäsi?

Kaunista ja aurinkoista viikon jatkoa!

♥ Virpi
 

Kommentit

Hanna (Ei varmistettu)

Näissä ponikuvissa on ihmeellistä voimaa!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kiitos! Huomasin tuossa tytön kanssa lattialla leikkiessäni, että tuo ponilelu, joka on itse asiassa ollu itselläni lapsena, symboloi jotenkin niin kivasti omaa fiilistä, että piti ihan kuvata. :) 

Mia (Ei varmistettu) http://miakuusisto.nettisivu.org

Onnea ! Ihanaa tulevaisuutta ja ihana vapaus :) Sulla on tulossa oma voimaeläin: Yksisarvinen. Sen energia muotoutuu tuohon Pony-eläimeen :) ! Yksisarvinen suojelee myös kaikelta muultakin jos eteen sattuu tulemaan... ;) ! Sillä on erikoislahjoja. Ja ne ovat vapaasti pyydettävissä <3 Kiitos, että näin näytetään :) melkoisen huikeaa on luvassa !! Onnea vielä kerran !

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Ohhoh, yksisarvisia siis odotellessa. :D

Ninni (Ei varmistettu) http://niinasalonen.com

Se tuntuu ihanalta. Ensin itkin, sen jälkeen nukuin. Kolme-neljä viikkoa vain nukuin ja lopun aikaa hymyilin typerästi. Vuotta myöhemminkin vielä hymyilyttää!

Onnea valitsemallasi tielle! Jos ei koskaan hyppää, ei tiedä miltä tuntuu lentää!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Oi, kiitos! Ja samoja kokemuksia täälläkin. Vaikka päätöksen oli jo tehnyt paljon aiemmin, niin sen aivan lopullisen, sitovan päätöksen jälkeen tuntui kuin olisi lyöty nuijalla päähän: Iski aivan kauhea päänsärky ja väsymys ja kyyneleet valuivat vuolaina. Jonkinlaisesta jännityksen laukeamisesta kai ne kaikki kielivät. 

Kardemumma (Ei varmistettu)

Kaunis kirjoitus! Hirmuisesti kaikkea hyvää uudelle polullesi!! : ) Minäkin tykkäsin kuvista.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kiitoskaunis. 

Anni (Ei varmistettu)

Voi Virpi, tosi rohkea veto & ihana kirjoitus, onnea tälle uudelle suunnella. Kuullaan!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kiitos Anni! On kyllä kieltämättä aika rohkea olo, ja se tuntuu niin siistiltä! Ja täytyy sanoa, että sinä olit myös hieman mielessä tätä päätöstä tehdessä. ;) Kuullaan!

Anni (Ei varmistettu)

No näin vähän arvelinkin :)

Siipinen (Ei varmistettu)

Onnea vapautumisen päätöksestä! Nuo kuvailemasi tunteet ovat parhaita suunnannäyttäjiä! Itse tein saman pari kuukautta sitten, otin lopputilin ja päätin seurata sydäntäni poikaystäväni luo. Päätös oli mahtava, koska yhdessä sitä on aina voimallisempi ja ehdin nyt miettimään, mille urille lähden työelämässäni.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Vau, paljon onnea uudesta alusta! Löydät varmasti jotain hienoa. Ja kiitos kommentista. 

Mai (Ei varmistettu)

Onneksi olkoon! Ihanaa!
Uskalsin itsekin viime syksynä. Säikähdin itseänikin. Maailmasta tuli yhtäkkiä erilainen, mulla oli oikeasti ne siivet selässä.
Minäkin itkin ensin, sitten nukuin, ja sitten käärin hihat ;)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hei kiitti! Ja hauskasti ilmaisit tuon tilanteen: "itkin ensin, sitten nukuin, ja sitten käärin hihat." Juuri näin.

vieras (Ei varmistettu)

Kiva että jatkat kuitenkin blogia täällä! Itsekin olen siinä vaiheessa, että pitäisi valita jokin uusi suunta elämälle ja kysynkinkin nyt kolmanen kerran samat jutut mitä olen yrittänyt kysyä viimeisimmissä postauksissa saamatta vastausta:

Moikka! Voisitko tehdä postauksen (tai vastata ihan vain tähän) siitä, mitä on olla healt coach? Minua kiinnostaisi saada ihan käytännön esimerkkejä siitä, mitä työnkuvaan kuuluu, missä health coach voi työskennellä yms. Ja onko sinulla kokemuksia IIN:nästä opiskelupaikkana?

Kiitos ihanasta blogista!

Sori, ei ole tarkoitus syytellä sinua, ymmärrän että kaikkea ei kerkeä ja jaksa yksinkertaisesti tehdä. Olisin kuitenkin todella iloinen jos viitsisit edes ihan lyhyesti vastata, sillä se voi vaikuttaa jopa koko loppu elämääni!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moikka! Luulin vastanneeni sinulle tähän kysymykseen, mutta arkistoja selatessani huomasin, että se olikin joku toinen, joka vastikään kyseli samoista asioista. Eli pahoittelut että kysymyksesi on unohtunut!  

Mutta nyt asiaan. Eli olen tosiaan valmistunut IIN:stä vuosi sitten. Pidin koulusta todella paljon ja suosittelen sitä lämpimästi. Postaukseni kyseisestä koulusta voit lukea täältä: http://www.trendi.fi/blogi/kiitos-hyvaa/institute-integrative-nutrition

Health coach -tutkintoa voi hyödyntää monella eri tapaa. Useat aloittavat yksityisinä yrittäjinä antaen hyvinvointivalmennusta, toiset perustavat jonkin muun hyvinvointialan yrityksen, joka voi antaa esimerkiksi konsultointipalvelua eri tahoille tai valmistaa tai kaupata esimerkiksi jotain hyvinvointia edistäviä tuotteita. Vain mielikuvitus ja taivas on lopulta rajana. Yleisimmin ihmiset kuitenkin toimivat hyvinvointivalmentajina antaen yksityisille henkilöille valmennusta auttaen heitä parantamaan ravintotottumuksiaan ja muita elämänlaadullisia asioita. Tämä voi tapahtua esimerkiksi niin, että ensin kartoitetaan asiakkaan elämäntilanne ja ruokailutottumukset, jonka jälkeen laaditaan hänelle sopiva ohjelma vinkkeineen ja neuvoineen sekä seurataan tilannetta ja muokataan ohjelmaa esimerkiksi kahden viikon välein muutaman kuukauden ajan, riippuen aina toki tilanteesta ja valmennusajasta. 

Tämä oli nyt hyvin tiivistetty ja vain esimerkinomainen selonteko hyvinvointivalmentajan työstä, toivottavasti se vastasi edes joltain osin kysymyksiisi. Ja laita toki mailia, mikäli haluat vielä tarkempia tietoja! virpi@kiitoshyvaa.fi

 

vieras (Ei varmistettu)

Kiitos vastauksesta, tämä auttoi jo todella paljon :)

pienisisko (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/palsta/spin

Oi, onnea ja hyviä tuulia!

Viimeisen vuoden aikana olen tehnyt itsekin kaksi melkoisen isoa hyppyä tuntemattomaan. Irtisanouduin työstäni ja lähdin vakaasta parisuhteesta kohti uutta ja tuntematonta.

Jälkimmäisestä kirjoitin omaan blogiini täällä (http://www.lily.fi/juttu/silloin-elamani-heitti-haranpyllya). Se tuntui hurjalle.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Oho, aikamoisen iso hyppy ja hurja tarina! Mutta vaikutat hyvin onnelliselta päätökseesi. Uskon että rohkeus palkitaan aina, silloin kun päätökset tehdään rehellisesti ja puhtaalla sydämellä. Näin on ainakin käynyt joka kerta tähän astisen elämäni aikana. Kiitos tarinasi jakamisesta ja hyviä kevättuulia myös sinne!

Emilia (Ei varmistettu)

No vähän ehdin jo hätääntyä! Blogisi on tässä hieman ärsyttäviä piirteitä omaavassa blogihysteria-aavikossa ainoa, jota oikeasti jaksan seurata (oikeastaan ainoa, jota seuraan), johon jaksan paneutua aina uudelleen, ja josta olen saanut voimaa ja kannustusta!

Olen itse valinnut Uskaltamisen tämän vuoden teemaksi (Muutosten vuosi 2012 toi mukanaan niin huikeita juttuja, että mieleni on avautunut ja olen ymmärtänyt tällaisten tavoitteiden merkityksen), ja tähän asti voin sanoa sen avartaneen mieltäni ja aiheuttaneen suuria jännittäviä tuntemuksia ja tarmonryöppyjä! Tiedän mistä puhut.

En toivota onnea uuden edessä, koska se saapuu luoksesi väistämättä -pitää kulkea sitä kohti, mikä tuntuu oikeimmalta! Sen sijaan toivon aurinkoa ja onnellisia sattumuksia, jotka ei ollenkaan oo sattumuksia vaan maailmankaikkeuden voimaa joka hämmästyttää niitä, jotka uskaltavat hypätä sen syleiltäväksi.

KIITOS <3

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hei kiitos kauniista kommentista! Ja uskallusta, aurinkoa ja onnellisia sattumuksia myös sinulle. :)

Lukija (Ei varmistettu)

Tämä nyt ei juuri liity kirjoitukseesi mutta koska olet kirjoittanut paljon aiheen vierestä, ajattelin kysyä josko sinulla olisi neuvoja hormoonitasapainon palauttamiseen kun tarkoituksena on e-pillerien lopetus ja pelkona kaikki mahdolliset sivuoireet aknesta hiustenlähtöön ja kuukautisten poisjääntiin. Aiemmin olet kirjoittanut omista kokemuksistasi hormoonitasapainon palauttamiseen ruokavaliolla. Onko tähän mitään vinkkejä? Kiitos :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Tämä on melko "iso" asia, joten mitään lyhyttä täsmävastausta en voi antaa, mutta ensalkuun vinkkaisin sinua tutustumaan Kaisa Jaakkolan Hormoonidieetti-kirjaan, mikäli se ei ole entuudestaan tuttu. Aiemmin hormoniasioista kirjoittamani jutut, mm. tuolla raskaus ja synnytys -osiossa kannattaa myös huomioida ja noin yleisesti ottaen viime viikolla järjestämäni puhdistuskuuri voisi myös olla toimiva juttu. Mutta koska en sen tarkemmin tiedä tilannettasi, niin suosittelisin melkein ensin lukaisemaan tuon Jaakkolan kirjan. 

Mia (Ei varmistettu) http://miakuusisto.nettisivu.org

hei.. oli pakko vastata omakohtaiset kokemukset jos antaisivat vinkkejä: hunaja. se on aivan ykkönen. ja kalanmaksa-öljy :) palauttavat nopsaan hormoonit tasapainoon, tietty muiden ko. asioiden kanssa :) !

Lennu (Ei varmistettu)

Oi, onnea tulevaan! Sydämellä tehdyt päätökset ovat aina oikeita.
Haluaisin kysyä sinulta selittämättömään lapsettomuuteen liittyen. Onko health coatch -opinnoissasi tullut aihe mitenkään vastaan? Käymme hedelmöityshoidoissa, mutta mielellään edesauttaisi hedelmällisyyttä muullakin tavoilla... ruokavalio, hivenaineet jne..? Kiitos jo etukäteen, jos sinulta jotain ajatusta löytyy tähän vaikeaan aiheeseen!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kiitos paljon! Hedelmättömyyteen voi olla todella monia syitä, ja tarkotukseni on kirjoittaa mahd. pian tästäkin aiheesta. Olet varmaan tutkituttanut yleisen terveydentilasi? Suosittelisin myös esimerkiksi akupunktiota, josta toiset ovat saaneet avun. En tiedä missä asut, mutta itse olen käynyt Helsingissä Yulan Niulla ja Raimo Lindroosilla. Myös Denis Vinokurista olen kuullut hyvää. Tutustu toki myös postauksiini avainsanojen "Raskaus ja synnytys" alta + postaukseni Kuinka minusta tuli terve. Ja kun mainitsit nuo hivenaineet, niin voithan käydä myös mittauttamassa hivenainetilanteesi esimerkiksi Antioksidanttiklinikalla. Se, kuinka paljon kannattaa sitten tankata noita lisäravinteita tai panostaa monipuoliseen ja puhtaaseen ravintoon ja sitä kautta saatuihin hivenaineisiin on makuasia. Itse suosin luonnollisia lähteitä, mutta kenties joissain pahoissa vajeissa myös laadukkaat lisukkeet voivat tulla tarpeen. 

Mutta kuten todettu, aion palata tähän aiheeseen heti kun aika ja tilanne sallii. Aurinkoa päiviisi!

Voila (Ei varmistettu)

Hei! Onneksi olkoon päätöksestäsi!

Asiani koskee erästä vanhaa blogipostaustasi, muistan kyn noin pari vuotta sitten kerroit käyneesi hivenainetutkimuksessa? Haluaisin myös testauttaa kehoni "voinnin", mutta en tiedä minne mennä. Antioksiklinikka on ainut minkä löydän Helsingistä. Kiitos jos voit vastata!

V

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moi V! Kyllä, muistat oikein, olen käynyt aikoinani Matti Wirmanevalla mittauttamassa hivenainetilanteeni. Hän otti silloin ainakin vastaan Kaisaniemessä. Tiedot löytyvät googlettamalla. Itse olen hieman ounaillut, että kävisin nyt raskauden ja imetyksen jälkeen tsekkaamassa mielenkiinnosta taas tilanteen. Tällä kertaa kenties juuri tuolla Antioksidanttiklinikalla Olli Sovijärven luona. 

Silkki (Ei varmistettu)

Hei. Ihana postaus ja onnea tuleviin koitoksiin.

Olen seurannut blogiasi jo muutaman vuoden ja tehnyt oman elämäni suurimpia terveysmuutoksia osittain sinun vinkeillä ja tietysti myös tällä samalla matkalla oppinut tuntemaan omaa kehoa paremmin. Se miksi aluksi aloin kiinnittää syömiseen huomiota oli akne, se ei ole vieläkään poistunut täysin, mutta olen ajatellut, että ilman sitä söisin edelleen rasvatonta aspartaami moskaa. Ehkä vielä joku päivä naamani voi yhtä hyvin kuin sydän <3

Mutta uusia tuulia täälläkin. Kaksi vuotta sitten vaihdoin myös pillerit kuparikierukkaan ja olen sen tänään poistanut. Pelon sekaisin tuntein olemme ehkä hyppäämässä siihen vaiheeseen elämässä, että mitäs jos saisimmekin joskus lapsen... iiik

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Heippa! Kiva lukea kokemuksistasi. Ja erityisen mukavaa, että olet löytänyt tasapainoa kehossasi. Varmasti sekin puuttuva palanen vielä loksahtaa kohdilleen joka saa myös ihosi tasoittumaan.

Suuresti paljon onnea ja hyvää mieltä kierukattomalle elämänvaiheelle ja sen mahdollisille jälkiseurauksille. :)

Kommentoi