Viiden tähden viikonloppu

Hei, sinä viikonlopun viettoon pian kirmaava kamuseni! Sinä, joka odotat viikonlopulta laadukasta ajanviettoa ja rentoutumista, mutta olet jo siirtynyt kesälomilta työmaailman kuhinaan, joka tuppaa nappaavan ajatuksesi työraiteille myös ollessasi vapaalla. Tässä sinulle viisi pientä, mutta tehokasta vinkkiä, jotka auttavat pysymään pois siltä harmaalta alueelta ja viettämään oikeasti rentouttavan ja akkuja lataavan viikonlopun.

seek-out-the-joy_0.jpg

 

 

1. Jätä työnteko tyysti ja totaalisesti viikonlopun ajaksi. Älä käytä edes viittä minuuttia työtäsi edistävien asioiden hoitoon. Älä kurki sähköpostia, äläkä työpuhelintasi. Kertaakaan.

2. Katkaise siivet työajatuksilta. Heti kun huomaat pohtivasi jotain työhösi liittyvää ongelmaa tai tilannetta, lopeta. Siirrä huomio toisaalle. Asioiden pähkäily ei todennäköisesti edistä asioita, vaan kasvattaa stressiä ja vie sinulta kullan arvoista rentoutumisaikaa. Aidosti rento mieli tuottaa todennäköisemmin luovia ja timanttisia ideoita.

3. Näe ihmisiä. Keskity perheesi tai ystäviesi seuraan, kuuntele ja ole läsnä. Ihmiset tekevät hyvää ihmiselle.

4. Pysy aktiivisena. Tee asioita, joita oikeasti rakastat, joista saat nautintoa ja jotka vievät ajatuksesi pois arjesta. Unohda velvollisuudet. Viikonloppu ei ole suorittamista varten.

5. Jos ajatuksesi kaikesta huolimatta ajatuvat stressaavien ja ahdistavien työasioiden ympärille, mieti mikä työssäsi stressaa sinua. Mieti mihin oikeasti haluat käyttää elämäsi parhaimman ajan, mitä haluat antaa maailmalle, millaisia elämyksiä ja kokemuksia haluat työltäsi ja voiko nykyinen työsi mahdollistaa tämän. Työn kuuluu olla voimavara, ei taakka. Muista, että vain sinä päätät mihin käytät elämäsi, ja että elämme mahdollisuuksien maailmassa. Joskus vaihtamalla paranee.

 

♥ Virpi

kuva: marc johns

 

hyvinvointi mieli tyo
Kommentit (6)
 1. Hei Virpi,

  Kiitos suunnattoman inspiroivasta blogistasi! Olen löytänyt täältä monta juttua, joilla olen saanut puhtia arkeeni.

  Olisi todella mielenkiintoista kuulla mietteitäsi soijasta (vai olenko missannut aihetta sivuavan juttusi?). Olen viime aikoina pohtinut paljon soijan vaikutuksia, sillä käytän kyseistä tuotetta melko runsaasti. Soijasta ollaan niin vahvasti puolesta ja vastaan. Osa sanoo muun muassa että se ehkäisee rintasyövältä kun taas toiset näkevät sen aivan päin vastoin…

  Ihanaa alkavaa viikkoa!

  1. No eihän tuo näyttänyt sydämeltä yhtään, mutta sitä se oli ja tuli suoraan sydämestä.

  2. <3 sinne takaisin, sweetie pie!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *