Viisauden sanat

Mieheni suusta tulee usein yksi viisaus ylitse muiden. Se on lause, joka tuo tullessaan huojentavan tunteen, pyyhkii pois epäolennaisuudet ja jättää jälkeensä kirkkaan ajatuksen siitä, mikä on tärkeää.

Lause on:

“Fuck it.”

Ajautuessani murehtimaan jonninjoutavuuksia, kuten vaikka miksi joku ihminen sanoi tai teki tietyllä tapaa, ja mitä se nyt tarkoittaa, ja miten minun tulisi siihen reagoida on vastaus:

Fuck it.

Noihin kahteen sanaan kiteytyy lauseet, kuten älä stressaa, älä mieti liikaa muiden mielipiteitä, keskity omaan juttuusi, siihen mikä sinusta tuntuu oikealta, lakkaa taistelemasta, päästä irti turhasta vatvomisesta ja huomaa, ettei näillä maallisilla pienillä asioilla ole lopulta kovinkaan suurta merkitystä.

No, joillain asioilla on toki jotain merkitystä, mutta ihminen varmaan itse tunnistaa elämässään ne jutut ja päässään ne ajatukset, joille voi hyvällä syyllä ja oikeutetusti todeta “fuuuuck it.” Ja epäilenpä että kevyesti suurinosa murehtimistamme asioista kuuluu juurikin tuonne f-kansioon.

Aatteen oppi-isän nettisivut löytyvät muuten täältä:

Itse totesin kyseisen lauseen itselleni viimeksi tänään aamulla, kun havahduin voivottelemaan, että “oho, enpä ole muistanut muuten blogata moneen päivään, pitäisi kyllä jotain postata, mutta eipä ole juuri nyt mitään asiaa, ja heinäkuukin on niin kaunis ja perhe lomalla ja tekisi mieli mennä ulos aurinkoon, ja kohta lähdetään kesälomareissuillekin ja miten tässä muka malttaa päivittäin tietokoneelle tulla näpyttämään, mutta kun pitäisi...” Ja sitten stop. Uusi ajatus: “Fuck it. Heinäkuussa koko Suomi on kesälomalla, harva jaksaa blogeja edes nyt lukea. Riittää, että postaan silloin kun on jotain asiaa, kunhan hommassa säilyy hyvä fiilis ja ei tule stressiä. Jes.”

Kyseisen ajatuskuvion läpikäytyäni huomasin sitä paitsi, että kyllähän minulla on asiaa, sillä haluan jakaa teille tämän suuren ihmeitä tekevän sanaparin, röyhkeän syvän viisauden ja toivottaa sen myötä rentoa ja raukeaa alkanutta heinäkuuta.

Eli tuduluu & fuck it, my darlings!

♥ Virpi

Kommentit

Voi miten täydelliseen päivään kirjoituksesi osuikaan. Olen tullut yövuorosta tänään ja olen huomannut yöllä valvoessani usein alkavani pohtia kaikkea ikävää. Milloin murehdin tulevaa tai huiskin pölyt vanhojen ikävien juttujen päältä ja alan vatvoa niitä. Suosikki juttujani on myös listata asioita jotka olen hoitanut huonosti tai jotka ovat vielä hoitamatta.Seuraavana päivänä on aamun unien jälkeen usein ikävä fiilis. Mietinkin, että millä sen taltuttaisin. Taidanpä lähteä karjumaan sisäiseltä parvekkeeltani "FUCK IT" ja jatkaa päivääni hymyssä suin.

Virpi Mikkonen

Hahaa, mahtava idea! Vaikuttaa, että tämä tuli siis tosiaan tarpeeseen. Hyvä hyvä, ja kiva kun kommentoit!

Maiju Eliisa (Ei varmistettu)

Virpi, onko tuo sun oma kuva? Sen vois tulostaa ja kehystää tauluksi ajan hengen mukaisesti :) Minä ainakin haluaisin tuosta taulun. Tarttisin sellaisen :)

Virpi Mikkonen

Juu, on mun kuva. Jos haluat, niin voin lähettää siitä vielä isomman version. Pistä viestiä!

Tiina A (Ei varmistettu)

Määki tahon! :) Sopis sitä paitsi tuonne mun rumien sanojen kollaasiin jossa lukee jo että "fuck you you can't dance".

Laurel Wreath

Joooo! Viimeaikoina harjoittamaani huolien ja ikävien ajatusten vatvomiseen aivan täydellinen elämänohje. Selvästikin maailmankaikkeus haluaa lähettää mulle tämän viestin, koska se tuli vastaan jo viime viikolla Skinsin vanhoista jaksoista: &feature=youtu.be&t=1m29s ! :D

Laurel Wreath

Ja 1.29 alkava kohtaus nimenomaan tässä siis se fuck itin olemuksen parhaiten tiivistävä. :)

Bomba (Ei varmistettu)

Loistokas kirjoitus. Ja erinomaisen hieno kuva.

Nuppunen (Ei varmistettu)

Voisin kanssa ottaa tuon kuvan 70x100 julisteena seinälle, asiallista ;)

Leenuska (Ei varmistettu)

Suomeksi voisi sanoa:

Ja paskat.

Senttunen (Ei varmistettu)

Asenne on oikein! Kiroilu ei vaan tunnu viisaudelta, mutta jokainen voi löytää oman tavan ilmaista tuota hyvää asennetta :)

Virpi Mikkonen

Ymmärrän, tosin itselläni tuo kiroilu tuo siihen juuri sen humoristisen lisäsäväyksen, joka potkaisee. :)

Ripu (Ei varmistettu) http://antakeearmoo.blogspot.fi/

No todellakin just näin. Fok it ja katse kohti uutta juttua! :)

Merituuli (Ei varmistettu) http://maailmamania.omablogi.fi/

Ahhahhaa, loistavaa Virpi! Paras postaus ja mikä merkitys! <3

Tiinuska / Parempia Polkuja (Ei varmistettu) http://parempiapolkuja.blogspot.fi/

Juuri näin! Itse huomasin käyttäväni yhteen väliin usein (ainakin pääni sisällä) lausahdusta "v**ttaa kuin pientä oravaa", ja se piristi, koska aloin aina hekotella (myös pääni sisällä) tälle sangen osuvalle ilmaisulle. Sitten päätin kuitenkin hieman korjata elämänasennettani, ja muuttaa sisäisen sloganini muotoon "antaa hevosten murehtia, koska niillä on isompi pää". Tuo Fuck It sopii sinne joukkoon mainiosti ;) Kiitos hyvästä kirjoituksesta!

Virpi Mikkonen

Ohoi! Täältä löytyy nyt kiinnostuneille tuo jutun fuck it -kuva ladattavaksi isommassa koossa!

https://www.dropbox.com/s/myrxlmihri0kt1b/fuck-it-photo.jpg

Jutta Saanila (Ei varmistettu) http://www.lasnailo.fi/blogi/2013/07/04/48

Fuck it on sama kuin Hevosella on iso pää, antaa sen murehtia on sama kuin v**tuttaa kuin pientä oravaa. Olen iloinen näistä löydöistä, jota blogisi myötä sain. Mantroja on monenlaisia! ;)

Kommentoi