Virpi Mikkosen Puhdistus

Lupasin reilu viikko sitten palata asiaan maksanpuhdistustalkoiden raportoinnista. Täältäpä siis pesee! Ja peseekin niin kunnolla, että likavedet vaan roiskuaa.

Vaikka elelen kohtuullisen myrkytöntä elämää, on maksan toiminnan tehostaminen nostanut pintaan pinttynyttä kuonaa jostain syövereistä. Olen nimittäin ollut oikea oppikirjaesimerkki detox-oireista. Viikon kuluessa seuraavat vitsaukset ovat loistaneet paikallaolollaan:

-huimaus ja heikotus
-alilämpö
-palelu/hikoilu
-kuiva suu
-näppyjä kasvoissa
-lihaskivut
-nivelkivut
-pääkipu
-pahoinvointi
-omituiset maut suussa (mm. tupakan maku – poltin edellisen, ja viimeisen, kerran viime kesänä!)
-krapulainen olo
-ahdistava, ailahteleva fiilis
-huulien kuumotus
-silmäkuoppien kipu

Kaikki yllä mainitut oireet eivät ole olleet yhtäaikaisia ja jatkuvia (thank god), vaan näyttäytyneet hetkittäin, limittäin ja lomittain, lievinä tai keskivaikeina.

Mutta että melkoista menoa on ollut, vaikka mitään radikaalia muutosta en ole ruokavaliooni edes tehnyt. Olen lisännyt maksadetox-postauksessani listaamiani asioita, etenkin salaatteja ja karvaita yrttejä, juonut joka aamu sitruunasta, oliiviöljystä,valkosipulista ja inkivääristä valmistetun maksanpuhdistusjuoman, juonut päivittäin noin litran porkkanamehua, juonut nokkos- ja voikukanjuuriteetä, lisännyt päivittäisiä chlorella-, spirulina, ja msm-annostuksiani ja ulkoillut enemmän. Lisäksi olen nauttinut päivittäin Frantsilalta minulle töihin lähetettyä Aurinkovoima-viherjauhetta, joka on muuten valittu Suomen Terveystuotekauppiaden Liiton vuoden 2011 Superruoaksi. Tämä ei ole mainos, mutta voin sanoa, että toimii aika kätevänä suolan korvikkeena/mausteena esim. salaateissa.

Mutta ei niin pahaa, etteikö jotain hyvääkin. Viime aikojen hektinen elämänrytmi on kehrännyt kroppaani liikaa kuumuutta, etenkin vatsaani (akupunktiolääkärini mukaan), mikä aiheutti ylävatsakivistyksiä, jotka nyt maksan tsemppaamisen myötä ovat rauenneet kokonaan! Jee! Yksi erävoitto ottelussa meitsi vastaan myrkyt. Ylävatsakipujen hellittäminen ilmeisesti liittyy siihen, että maksan eheytyessä sappinesteiden eritys normalisoituu, eli suomeksi sanottuna ei enää sapeta.

Ja teille, joille detox-oireet ovat hepreaa, kerrottakoon, että kyseessä on puhdistavan ruokavalion myötä pintaan nousevat myrkyt, jotka ovat voineet muhia elimistössä vuosikausia. Kroppamme on suunniteltu niin, että kuona-aineet poistuvat suoliston, hengityksen, eli keuhkojen, ihon, maksan ja munuaisten kautta. Suurin osa meistä altistuu kuitenkin jatkuvasti niin holtittomalle määrälle erilaisia myrkkyjä, ympäristömyrkyistä lääkkeisiin ja ruuan kemikaaleihin, että kroppamme siivouspalvelu ei yksinkertaisesti pysty suoriutumaan tästä urakasta. Tällöin se alkaa suorittamaan ovelaa, mutta pidemmän päälle tuhoisaa matonallelakaisutaktiikkaa, eli jemmaamaan myrkkyjä esim. sidekudoksiin ja rasvasoluihin. (Tässä muuten yksi syy miksi toiset eivät tunnu millään saavan painoaan tippumaan, vaikka syövät vain vähän – Heidän maksansa ja/tai munuaisensa eivät toimi kunnolla ja myrkkypitoiset itsepäiset rasvasolut tarraavat kiinni kynsin ja hampain!)

Kun elintavoistaan karsii pois myrkyt ja siirtyy verta, maksaa ja munuaisia puhdistavaan ruokavalioon, tehostuu kropan jätehuolto ja haudatut kuonat lähtevät liihottelemaan verenkierron ja muun aineenvaihdunnan mukana pintaan, tästä siis syntyvät erilaiset detox-oireet.

Joku saattaa ajatella, että eikö niiden moskien kannata sitten antaa olla hautautuneena sinne syövereihin, jos ne kerta aiheuttavat noin pahoja viboja ylösnoustessaan. Ei, ei ja ei. Nimittäin myrkkyjen kertyessä elimistöömme kasvaa riski sairastua vakavampiin sairauksiin ja epämääräiset ja jatkuvat kropan oikkuilut lisääntyvät. Eli parempi hyrskyttää tehopesuohjelmalla kroppa kliiniksi ja sitten pyyheltää puhtaana pulmusena eteenpäin elämässään.

Toki nykymeno on sen verran toksista, että erilaisia puhdistuksia kannattaa tehdä säännöllisesti, jotta kroppa saadaan pidettyä optimaalitilassa. Peruspuhtoiset elämäntavat tietenkin helpottavat huimasti. Mutta etenkin näin alkutaipaleella, jolla koen itsekin olevani, vuosikymmenten kuluessa kerrytettyjen myrkkyjen putsaaminen vie oman aikansa.

Toivon silti, että pahimmat detox-oireilut alkaisivat olla itselläni jo takana. Palaan asiaan jälleen viikon kuluttua, kun olen saanut kahden viikon maksaputsin päätökseen!

Viikon soundtrackilta:

♥ Virpi

Kommentit (11)
  1. Hei mistä tuo maksadetox postaus löytyy? Linkki ei vie mihinkään :/

    Kiitos jo etukäteen! 🙂

  2. uskomattoman osuvia nuo oireilut on kyllä olleet. nyt alkaa helpottaa. ihmeellisiä suru/pelko-kohtauksia on ollut.. mutta… autuas kokemus! kiitos kiitos kiitos!

    sellaista vielä, juttuvinkkinä, että olisi mukava kuulla mietteitäsi luonnollisesta, fluorittomasta, hampaiden hoidosta, myrkyttömästä hammashoidosta! :))

    kiitos kiitos kiitos!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *