Ketkä saa käyttää #fit?

Meinasin laittaa salitreenistä kuvan Instagramiin pari päivää sitten ja vastaan tuli #fit. Se oli merkintä, jota en voinut omaan kuvaan laittaa. Tiedän, että olen hyvässä kunnossa ja erityisesti hyvässä kunnossa verrattuna moneen muuhun samassa ikäryhmässä ja ammatissa elävään ihmiseen nähden.  Liikun ja elän aktiivista arkea. Silti tässä jokin vain tuntui täysin itseä koskettamattomalta termiltä. Tästä alkoi päässä surina ja olen miettinyt nyt tätä asiaa monelta eri vinkkeliltä. Valitettavasti mitään vastausta tai edes otetta en ole saanut asiaan 🙂

Kuka voi laittaa kuvaansa #fit? Mikä määrittää sen mitä #fit on? Onko #fit kova kunto, hyvä pylly, rasvaton kroppa, kovat kisatulokset vai kaiken näiden yhdistelmä? Onko se elämäntapa? Tai onko se päämäärä? 

Kuka sitten on #fit? Kuka on kovassa kunnossa ja elää terveellisesti? Itse elän kahdessa eri piirissä: ”juristipiirissä” ja liikunta-alan ammattilaisten piirissä. Toki nämä lomittuvat myös vahvasti, koska suurella osalla liikunta-alan osaajia on jokin akateeminen toinen työ tai ura takana ennen ammatinvaihdosta. Jos kuitenkin peilaan tätä termiä nyt kahteen pääpiiriini, on käsitys siitä kuka on kovassa kunnossa hyvin erilainen. Toisille pari kertaa viikossa sählyä tai kerran vuodessa maraton, on kovassa kunnossa olemista, kun taas liikuntapiireissä arvostetaan enemmän kunnon eri osa-alueiden vahvaa osaamista. Monipuolista kuntoa. Kestävyyttä ja vahvuutta. Jos liikkuu paljon, voiko sanoa olevansa #fit? 

#fit.JPG

Mikä laji sitten on #fit? Lähivuosina on syntynyt välillä kova kahtiajako siitä, kumpi on parempi laji: kestävyys- vai voimaharjoittelu? Pitääkö olla vahva vai jaksaa liikkua mahdollisimman pitkälle? Onko #fit varattu ainoastaan fitness-harrastajille vai voiko kova kestävyysharjoittelija ajatella olevansa fitissä? Jos pelkästään Instagramia katsoo, lajijako on vahva ja merkki on varattu fitness-puolelle. Nimensä mukaisesti 🙂 Kestävyysliikkujat ovat kuitenkin monesti kovassa fitissä. Kunto on kova ja kilometrejä jaksetaan painaa. Porukka on fitissä, eikö?

Vai vaatiiko #fit myös ulkoista näyttöä? Onko fitissä vain jos omistaa raamikkaan ja lihaksikkaan ulkonäön? Vai riitääkö kovat kisatulokset listassa tai liikunnasta tuleva hyvä mieli? Jos taas ajatellaan, että #fit on elämänasenne tai -tavoite, joka kattaa kaiken yllä olevan, voi tägiä käyttää kaikki, koska jo pelkkä fitiksi tulemisen tavoite riittää.

Tässä ei siis ole kyse vain siitä, voinko laittaa kuvaani #fit, vaan siitä pohdinnasta, kuka on kovassa kunnossa tai ylipäätään kunnossa, mitä meriittejä kova kunto vaatii ja pitääkö olla tuloksia, että voi sanoa olevansa kovassa kunnossa? Entä sitten se ulkoinen puoli?

Auttakaa minua ja kertokaa, kuka on #fit ja mitä #fit yhteiskunnassa merkitsee! Kevyt kiteytys tällaisesta kevyestä aiheesta 🙂 Kiitos!

Seuraa: Instagram, Facebook

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *