Millä fiiliksellä sinä treenaat?

Uusimmassa Juoksija -lehdessä (4/2017) juoksuvalmentaja Toni Huppunen kuvaa valmennusfilosofiaansa seuraavasti: 

”Filosofiani on: positiivisen kautta voittoon ja levossa kehittyy.

Harjoittelun täytyy olla hauskaa ja urheilijan oma motivaatio on suuressa roolissa.”

Allekirjoitan tämän. Valmennuksessa ja jokaisen omassa harjoittelussa positiivisuus on isossa roolissa. Positiivisella ajattelulla ja uskolla itseensä on suuri merkitys harjoitteluun ja sitä kautta tuloksiin. Monesti treenaaminen on negatiivista ja virheistä annetaan potkua. Sen sijaan harjoittelun on hyvä olla hauskaa, jotta treenaajaa jaksaa tulla toistamaan samoja asioita uudestaan ja uudestaan. Sitähän treenaaminen on – saman tekemistä pienillä eri variaatioilla.

anniliukka-print-5.jpg

Positiivisuus ja hauskuus ei toki tarkoita sitä, että jokainen treeni lyötäisiin lekkeriksi tai mentäisiin vain mukavuusalueella. Treenin pitää kuitenkin olla kivaa. Toki mukavuusalueelta poistumista moni treenaaja alkaa kunnon kasvaessa pitää mukavana 🙂 

Millä fiiliksellä sinä treenaat? Onko treenisi aina kaiken irtiottamista vai pystytkö myös liikkumaan kevyesti ja rennosti? Vai oletko aina mukavuusalueella ja raastotreenit on sinusta moita varten? Oman motivaation ylläpitäminen on treenissä kaiken a ja o. Keinoja motivaation ylläpitoon on useita. Jos oma laji tuntuu raskassoutuiselta ja siltä, että et jaksaisi millään lähteä treenaamaan, mieti miten lajia voisi varioida. Vie juoksu metsään poluille ja liity uuteen treeniryhmään. 

3P3B7604.jpg

Itse saan treeniin hauskuuden juuri treeniryhmillä. Kuten olen ennenkin sanonut, olen huono liikkumaan yksin ja nautin ryhmässä treenaamisesta. Oikeastaan oli laji sitten mikä tahansa. Ryhmästä saa (yleensä saa!) positiivista tukea omaan tekemiseen ja jaksaa uskoa kehittymiseen, vaikka treeni juuri sillä hetkellä tuntuisi kaikelta muulta kuin hauskalta tai positiiviselta. Itselleni ryhmähenki nostaa motivaatiota treeniin ja seuraaviin treeneihin on taas kiva mennä vaihtamaan kuulumisia.

Lisäksi treeniin tulisi kuulua olennaisena osana levon. Lepo unohtuu helposti treenistä (koska kovaa treenaaminen on niiiiiiiiiiiiiin kivaa!). Aina kovaa treenaavien tulisi myös muistaa lepo osana harjoittelua. Ja tietysti kevyttä treeniä tulisi olla ohjelmassa.

Nykyisin motivaatiota on helppoa hakea Instgramista. Mitä tilejä seuraat motivaation saamiseksi?

Seuraa: InstagramFacebookBloglovin

Ensimmäinen kuva: Riikka Lilja photography

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *