Vinkit telakalle!

 

Telakka. Termi, joka ei välttämättä avaudu ei-juoksevalle. Telakka on jotain aivan kamalaa ja jotain mitä kukaan juoksija ei halua kohdata. Avattakoon nyt sen verran, että kyse on ajasta, jonka joutuu jonkin vamman vuoksi olemaan juoksematta. Olen nyt ollut joulusta asti (puoli)tellakalla. Telakastani voit lukea täältä.

Onneksi kantapääni alkaa nyt hiljalleen parantua ja tunnelin päässä on valoa. Toki nyt odottaminen tuntuu pitkältä, kun tiedostan lenkkareiden jalkaan laittamisen olevan lähempänä kuin aiemmin.

telakka.jpg

Koska jokainen liikunnanharrastaja jossain vaiheessa joutuu jollekin katkolle liikunnasta, päätin listata keinoja helpottamaan telakka-aikaa.

1. Nauti ajasta

Nauti siitä vapaasta ajasta, joka nyt jää muulle vapaa-ajalle. Itse on päässyt hyppäämään hieman oravanpyörästä pois ja hengähdystauko tavoitteellisesta liikkumisesta on tehnyt hyvää. Olen itse asiassa pystynyt nauttimaan vapaasta ajasta huomattavasti paremmin kuin kuvittelin pystyväni.

2. Ymmärrä, että tämä on väliaikaista

Rauhoita itsesi sillä, että kyseessä on väliaika. Ehdit kyllä treenaamaan aivan varmasti telakan jälkeenkin. Kunto on hieman ottanut takapakkia, mutta riemua tekemiseen on varmasti jälleen enemmän kun pääset taas lajin kimppuun.

3. Kokeile rohkeasti uutta

Käy testaamassa jotain uusia lajeja. Nyt on mahdollisuus harrastaa niitä asioita, joista muuten tuntuu, että on joustettava, koska vuorokausi ei riitä kaikkeen.

4. Huolla!

Moni tavoitteellinen treenaaja hyötyy kehonhuollosta. Osa jopa enemmän kuin itse treenistä.

5. Ole tavoitteellinen

Telkalla sinun tärkein treenisi on huoltaa itsesi kuntoon mahdollisimman nopeasti. Käytä fyssarin antamien treeniohjeiden tekemiseen aikaa. Siis edelleen – huolla ja vahvista! Ota uusia tavoitteita. Vaikka uusi notkeus ja punnerrusennätys!

6. Mieti!

Mieti mistä telakalle joutuminen on johtunut ja miten voit virheen taas harjoittelun aloittamisen jälkeen välttää.

7. Haaveile!

Haaveile tulevista voitoista ja kisoista. Haaveile erityisesti matkasta uusiin itsesi voittamisiin. Matka-aika on treenissä parasta aikaa. 

 

 

Seuraa: InstagramFacebookBloglovin

suhteet oma-elama mieli liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *