7-8 viikkoa ekasta punnituksesta…

Pitkästä aikaa tuloksia päivittämässä. Olin pitkällä vapaalla töistä, joten tapani mukaan en myöskään käynyt vaa’alla sillä aikaa. Kävin sitten eilen punnitsemassa itseni, ja – 10,8kg oli tulos. Oon kyllä tyytyväinen, vaikka on tässä hikeä ja vaivaakin nähty…!

Viime viikolla olimme tosiaan reissussa, ja alunperin tuskailin, miten voin yhdistää siihen vähähiilarisen tai hiilarittoman ruokavalion. Se kyllä vaati sekä ennakkovalmisteluja, että kieltäytymyksiä. Esimerkiksi lasten kanssa karkkikaupassa käyminen oli kyllä vähän tylsää😂 Kun kävimme ravintolassa syömässä, oli jännittävä havaita, että itseasiassa pihvit ja grillikasvikset maistuivat todella paljon paremmalta kuin iänikuiset hampurilaiset ja pizzat. Muut kyllä söivät näitä, paitsi perheen pienin valitsi järkevästi lohta ja perunamuussia! Pihvi oli taivaallinen medium-anguspihvi, todella hyvin valmistettu. Ja mikä mahtavinta, ruoan jälkeen olin juuri sopivan täynnä!

Aamupalan koostui kananmunasta, lihapullista ja nakeista, ja kurkusta sekä tomaatista. Unohdin makuaineeni kotiin, joten söin maustamatonta jogurttia marjojen (pieni määrä) kanssa. Marjat olivat todella taivaallisia ja ihania, olikin jo aika kova ikävä.

Lisäksi olin varannut mukaan proteiinijuomia, jauheita ja shakerit, ja patukoita. Niille tuli kyllä käyttöä, koska liikuimme paljon. Huomasin, että minua heikotti tavallista helpommin, ja yritin siksi syödä tasaisesti jotain. Olisi ehkä pitänyt syödä enemmän kasviksia ja juoda nestettä.

Ensi viikolla matkustamme taas, ja aion varautua samanlaisella setillä. Menemme vielä laivalle, jossa on mielestäni todella rajoittuneet ruokavalikoimat etenkin myöhäisillasta. Aion syödä paljon salaatteja, ja varata mukaan proteiinia eri muodoissa. En vieläkään jotenkin ilkeä kunnolla juoda laivan vessasta vettä, vaikka se on jo käsittääkseni monta vuotta ollut ihan ok. Silti ällöttää. Voi olla, että en siis ota proteiinijauheita mukaan, mutta miten mä pärjään ilman kollageenijauhetta…!!! 😂

Aion laivalla myös nauttia muutaman lasin kuivaa valkkaria tai vastaavaa. Ennen olisin juonut makeita drinksuja ja kermalikööriä, mutta nyt ne jätetään kyllä hyllyyn. Osaakohan baarimikko tehdä mahdollisimman vähähiilarisen drinksun🙈 Lightjuomia ja kirkasta, juu, ei kuulosta hyvälle. Karpalomehussakin taitaa olla aikalailla sokeria.

Liikuntaa on viime aikoina tullut mukavasti, vaikka edelleen en osaa lähteä lenkille tarpeeksi usein. Jotenkin se vaan pitäisi saada osaksi arkea, ja tottumuksia ja tapoja. Vai pitäisikö nyt vaan ostaa se salikortti!  Kokeilin muuten vesijumppaa, ja se oli aivan mahtavaa. Valitettavasti en pysty vuorotyöläisenä kyllä sitoutumaan mihinkään määrättyyn aikaan. Olisi tosi kiva harrastaa sitä. Vesijumpasta on tullut minulle aina mieleen mummelit ja papat, ja sellainen rauhallinen liikkuminen. Nyt kokeilin todella vauhdikkaita jumppia, jossa paloi nopeasti noin 300kcal. Jumpat sisälsivät aika akrobaattisiakin liikkeitä, mutta pääsin nopeasti jyvälle miten ne tehdään. Myös hitaampia jumppia kokeilin. Veden alla on kiva jumpata, koska kukaan ei näe kroppaa. Tavallisessa jumpassa ahdistaa peilit ja muiden tuijotus.

Saa kyllä nähdä, paljonko on maaliskuun loppuun mennessä tippunut. Olen kyllä siirtynyt selvästi Dukanista vähähiilarisen ruokavalioon, koska en jaksa pitää kirjaa proteiinipäivistä. Olisi varmaan tuloksekkaampaa olla Dukanilla, mutta se ei vaan tunnu nyt sopivan mun elämäntilanteeseen. On helpompi syödä salaattia vaikka 4 päivää putkeen, jos sitä on. Jos pääsen lähtemään vaikka 12km vaellukselle, niin on hyvä voida syödä hiilareita eikä pelkkää proteiinia. Eli toisin sanoen, mun elämässä on liikaa elementtejä, jotta voisin olla niin rajoittavalla ruokavaliolla.

Vaikka tavallaanhan edelleen oon aika rajoittunut. Syön paljon lähinnä lihaa, ja jos syön hiilari, se on kasviksista tai proteiinipatukoista tai jauheista.ja edelleen katson tarkasti ne hiilarimäärät kaikessa.

Silti tämä on kuitenkin ollut hyvin tuloksellista, jos tätä vauhtia matka jatkuu, niin kesään mennessä tulos on ainakin- 25kg. Luulen, että liikkuminen lisääntyy ja aineenvaihdunta paranee kokoajan.

Syön edelleen fat burner-kapseleita ja ashwagandhaa. En tiedä onko niistä hyötyä, mutta toivotaan että ei haittaa ainakaan. En ole huomannut mitään todella käänteentekevä tuloksia, toisin kun kollageenijuomaa on kyllä mielestäni tuonut parempaa oloa, virkeyttä ja ihoon kuulautta ja kimmoisuutta. Vaikea kuitenkin sanoa, mikä johtuu mistäkin. Olen myös käyttänyt kasvonaamioita, kuorintoja jne.

Koitan nyt päivittää blogia vähän ahkerammin, olen vaan ollut jotenkin niin kiireinen kokoajan, enkä ole saanut rauhallista hetkeä aloittaa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *