Dukan ja poikkeustilanteet- miten ruokavalio taipuu mikäli omia eväitä ei ole mukana?

Vähänpä aamulla tiesin, kun lenkkejä suunnittelin. Jouduinkin kipeän lapsen kanssa päivystykseen, ja siellä reissulla meni 8h. Pientä kriisiä iski sairaalan kanttiinissa, Dukanin hyökkäysvaihe ja kanttiinit tai kioskit eivät sovi lainkaan yhteen…!

Katselin aivan neuvottomana hyllyjä. Hmmm, täytettyjä leipiä… Olisipa välistä saanut pelkkää kanaa tai kinkkua! Banaania… Ei… Smoothieta… Ei… Proteiinipatukat olivat ainut edes lähelle sopiva vaihtoehto. Pienin hiilarimäärä jonka löysin, oli tästä patukasta, 15g tai 13, en muista enää.

Ostin sitten sen, ja vettä sekä sokerittoman energiajuoman. Hassua miten paljon harmitti ruokavalion ”rikkominen”, mut just tällainen luupää olen, että tehdään sitten sata lasissa kun tehdään, ja epäonnistumisia on vaikeaa hyväksyä ja päästä niiden yli. Vaikka ei tuollaista hiilarimäärä nyt mielestäni voi edes kutsua ”epäonnistumiseksi”, saatikka kun olosuhteet olivat ne, ettei muuta ollut saatavilla.

Lisäksi itselläkin alkoi kurkku kipeytymään, heitin ajattelematta pari mynthonia suuhun, ja samantien sylkäisin pois ja tarkistin hiilarit…sadassa grammassa lähes 100g hiilareita, joo ei kiitos.

Tuollaisissa tilanteissa varmaan oikeasti paras on se proteiinipatukka, kunhan katsoo hiilarit ja mistä ne ovat koostuneet. Myös joku sokeriton jogurtti voisi olla ok, tosin en ole katsonut niiden hiilareita. Ne taidetaan makeuttaa aspartaamilla?

2-vaiheessa nämä yllättävät tilanteetkin helpottuvat, kun voi ottaa esim. Salaatin tai vapaammin noita proteiinituotteita ja vihanneksia. Tosin vihanneksia harvoin on kioskeissa jne, on vaan hedelmiä.

Tänään on sitten vaan lepäilty ja paranneltu oloa muksun kanssa. Itsellä on 10. ja viimeinen hyökkäyspäivä. Aika meni kyllä melko nopeasti, huomenna saisi sitten syödä kasviksiakin, ja käyn sitten vaa’alla. Olo on kyllä ollut hyvä, jos ei oteta tätä viheliäistä kurkkukipua huomioon.

Nyt kun miettii, suurimmat haasteet mulla tulee olemaan varmaan lenkit sekä se, että jos syön väärin niin en saisi ottaa siitä NIIN pahaa stressiä. Tottakai pitää tiedostaa, ettei tämä ollut ideaalein homma nyt, mutta ei kuitenkaan tarvi kiereskellä tuhkassa ja itkeä noin niinkuin kärjistetysti!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *