Pitkästä aikaa kuulumisia!

Pitkästä aikaa! Korona totisesti on sotkenut mun elämääni. Kaikki ne harrastukset, kokoukset… Kaikki. Ihan kaikki, sviuuuh, pois. Muuten kyllä kaikki on aikalailla uomissaan. Olemme molemmat mieheni kanssa ns. Kriittisillä aloilla töissä, joten molemmat työskentelemme, ja pienempi lapsemme on päiväkodissa ja isompi koulussa. Tosin, koska pois pitää olla vuotavan nenänkin takia, olin ensin itse sairaslomalla 5 päivää, ja pian sen jälkeen esikoisella oli maha sekaisin, eikä mennyt kouluun, mutta teimme kotikoulua kun sitä oli kuitenkin saatavilla.

Meillä on ollut kotikoulussa hyötyä. Olen huomannut puutteita lapseni osaamisessa, ja aion paneutua niihin huolellisesti. Tuntuu, että koulussa ei vaadita tarpeeksi. Oikeasti, ei puututa isojen kirjainten puutteeseen lauseen alussa, ei siihen, että sanojen väliin jää kunnolla tilaa, eikä kaikki ole yhdessä pötkössä, ja niin edelleen. Myös kertotaulu tuntui olevan huonosti hanskassa. Nyt kertaamme enemmän sitä.

No, se siitä ja myös koronasta, ainakin hetkeksi. Elämä siis soljuu normaaleja uria suurilta osin. Miten sitten laihdutus? Se jakselee todella hyvin! 23.3 oli pudonnut 13,2kg, eli siis 2,5kk. Nyt tänään kävin vaa’alla, ja 29.3 tulos oli 13,7kg! Vielä 1,8kg, niin olen tipahtanut seuraavalle kymmenykselle. Ihanaa! Tsemppaa tosi paljon.

Pakko myös sanoa, että tällä hetkellä tsemppaa myös tuo ystävämme korona. Haluaisin siirtyä siihen, että en olisi painoindeksini puolesta riskiryhmässä. Siihen on vielä muutama kilo. Ne verenpaineasiat täytyisi myös saada kuntoon….

Olen syönyt aika samalla lailla kuin tähänkin asti. Edelleen ruokavaliooni ei kuulu leipä,viljat, hedelmät eikä marjat.  Edelleenkään en kykene syömään kananmunia juuri yhtään😂 Syön paljon kanaa, turkkilaista jogurttia ja salaattia. Myös ateria korvikkeet ovat tulleet osaksi minun ruokavaliotani. Käytän siis protein.fi-kaupan aterianikorvikejauhetta, mulla on nyt se ihana hasselpähkinä ja sitten minttusuklaa. Korvaan aika usein niillä pari ateriaa päivässä. Useimmiten ehkä aamupalan ja välipalan. Myös kiireisenä saatan korvata sillä aterian. Annoksessa on veteen sekoitettuna 135kcal ja maitoon 225kcal. Oletan että sillä tarkoitetaan rasvatonta maitoa. Itse teen nämä aina veteen, luulen että maitoon tehtynä se on vähän liiankin hyvää…

Mulla on edelleen ainainen tasapainoilu mielitekojen kanssa. Tosin on se vähentynyt. Juuri 2 päivää sitten illalla oli sellainen olo, että pakko saada jotain hyvää. Melkein söin proteiinipatukan siksi… Ne on aivan kuin suklaapatukoita. Mutta en, olen päättänyt, että patukat on vaan retkelle tai äärimmäisen hätätilaan. Söin sitten vähän jogurttia makeutusaineella, ja join litran vettä😂 Jotenkin nuo kaikki ”suklaa-look-a-liket” saa välillä aikaan mielitekoja. Ne vaan muistuttaa siitä tyynnyttävästä tunteesta, mikä tulee herkkujen ahmimisen jälkeen. Mutta nyt pitää opetella erilainen elämäntapa, ja saada joku muu keino tilalle.

Se on muuten hassua, että kukaan ei kommentoi mun painonpudotusta. En tiedä, että eikö sitä muka huomaa, vai eikö kukaan kehtaa sanoa mitään. En muuten kuulu niihin lihavoin, jotka ei itse näkisi eroa. Näen kyllä tosi hyvin eron itsessäni, vaikka toki joskus tulee hämmästyksen hetkiä. Viimeksi tänään, otin paidan jota en ole käyttänyt kuin ennen laihdutusta. Se oli silloin tiukka, nousi ylös kävellessä ja puristi vähän käsivarsista. Nyt tämä paita on lähes iso, ja hihat ovat ihan löysät!

Olen jatkanut ulkoilua tekemällä välillä pitkiä kävelyjä. Muuten en ole edelleenkään onnistunut hienossa päiväkävelyssäni. Ajattelin jos ostan kuntopyörän ja alan polkea sillä, tai crosstrainerin. Saattaisin innostua siitä enemmän.

No, palaan asiaan ensi kerralla vähän nopeammin. Pysytellään kaikki terveinä!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *