ruokajuttuja

Viikonloppuisesta hyvinsyönnistä ja kesäkuun kuntotavoitteista innostuneena päätin antaa itselleni vähän (lisä)haasteita arkiruokailuun:

-leipää max kerran päivässä

-pastaa max kerran viikossa

-yksi uusi ruoka joka viikko

Oon ihan nolo tyyppi ja vedän aina vaan täysjyväpastaa ja ruisleipää koska en jaksa keksii mitään luovempaa.. Mulla on sellaisia tekosyitä kuin esim että mulla ei oo oikeeta keittiöö (vedän kaapista esiin keittolevyn kun pitää jotain keittää tai paistaa ja tiskit tiskaan vessan lavuaarissa), voin ostaa ruoka-aineita vaan kerran viikossa kauppabussipäivänä (lähikaupan tuorevalikoimasta löytyy noin viittä vihannesta/hedelmää) ja ruuanlaitto on vaan jonkinlainen ylitsepääsemätön mysteeri mulle. Ahdistun oikein reseptejä lukiessani että miten ihminen voi keksii et just näitä aineita just tän verran ja paistetaan keskitasossa 15 min 200 asteessa?? Nojoo kai sitä on vaikeampiakin juttuja keksitty..

Pari päivää sit keksin ihan itse laittaa kaikkee kaapista paistinpannulle ja mausteita päälle:

ruoka_002.jpg

sipulii, valkosipulii, porkkanaa, keräkaalia ja kikherneitä. Tuli yllättävän hyvää, ehkä siis selviän hengissä vähemmällä pastalla…

Ja ruisleivän syöntiä oon korvannut smoothieilla, jotka on välillä tosi herkullisia, välillä outoja mut ihan ok kuitenki he he.

Tämä haaste vaatii siis sitä, että suunnittelen ruokailuani paremmin. Tuota porkkanasotkua en voi kutsua ”uudeksi ruuaksi”, vaan pitäs oikeesti katsoa joku (mystinen) resepti ja toteuttaa se.

Ja hei! Löysin hyvän kahvimaidon!

ruoka_006.jpg

GoGreenin hasselpähkinä-riisijuoma. Sekoittuu hyvin kahvin sekaan, sopivasti vähän makea ja sisällysluettelo on lyhyt ja e-kooditon. :–)

Menen viikonloppuna/alkuviikosta käymään Tampereella ja oon nyt jo kirjotellut listaa että mitä kaikkee erikoisruokajuttuja haluan ostaa Ruohonjuuresta ja Punnitse & Säästästä. Ehkäpä vielä innostun ruuanlaitosta ja siitä mitä kaikkea voikaan kokkailla.

Koti Ruoka ja juoma

Anna tunteja vuorokauteen, sytytä sieluni palamaan

Mahtipontisesti laitan postauksen kategorioihin matkat ja ruoka & juoma. Jotenkin outoa ajatella että voi olla turistina omassa maassaan, mutta suu auki kaikkea pällistellessä ei kyllä oo kauheen paikallinenkaan olo.

Olipas virkistävä viikonloppu! Yhtäkään kuvaa en tietenkään ottanut, mutta voin maalailla verbaalista maisemaa. (Sama taktiikka kuin kasvien tarkkailu tehtävässä; ”ei mulla oo kuvia eikä muistiinpanoja, mutta mulla on paljon mielikuvia”)

Tämähän oli siis neljän päivän reissu, mutta Lepaalle palatessa oli vaikeaa muistaa mistä ja milloin on lähtenyt. Eli hienosti rentouduttu.

Perjantai-iltana tutustuttiin Kertun, Ritvan ja Ilonan kanssa neljään erilaiseen viiniin ja Kallion yöelämään. Rämmittiin lumisateessa ”paikalliseen Oriveteen”, jossa pystyi vapaasti harjoittamaan hullua tanssia, koska se oli ensimmäinen ja viimeinen kerta siinä baarissa. Ja sieltä vielä jatkoille Merihakaan. Jatkot ei olleet mitenkään villit tai jännät, mutta voin raksia ruudun kohdasta ”jatkot” ja olla taas hetken bailaamatta ja ihan vaan tylsä oma itseni. Jess.

Lauantaina oli krapula ja elämä kuin suossa rämpimistä. Päästiin kuitenkin keskustaan asti ja päädyttiin ihanaan pitseriaan nimeltä Skiffer. Söin melkein kokonaisen valkosipulin. Ja oli hyvää ja alkoi elämäkin vähän hymyillä. Illalla käytiin vielä Kertun kanssa istuskelemassa vaihtareiden bileissä, mutta kahdentoista aikaan väsymys voitti.

Sunnuntain ainoa saavutus taisi olla vegaaninen herkkuruoka, eli linssi-quinoapihvit ( http://chocochili.net/2013/07/linssi-quinoaburgerit/ ) ruisleivän välissä ja uunijuurekset. Kyllä oli hyväää. En näköjään osaa upottaa nuita linkkejä, mutta toinen Chocochilin resepti, jonka haluun laittaa tähän itselleni muistiin on Lindan kanssa aiempana viikonloppuna tehty kookoscurry ( http://chocochili.net/2013/10/kookoscurry/ ). Pitäis vähän aktivoitua tuon ruuan kanssa ja arkenakin kokkailla jotain erikoisempaa, hyvä ruoka on nimittäin hyvää.

No mutta. Maanantai taisi mennä ihan vaan keskustassa pyörimiseen. Kävelin kaupungilla ihmisten seassa ja tajusin yhtäkkiä että nythän on maanantai, ihmisillä on arkipäivä, mulla ei oo kiirettä mihinkään, juu hajotkaa aamuihinne tms. Naureskelin kaikelle ja varsinkin intialaiselle ravintolalle nimeltä Maharaja. Käytiin illemmalla syömässä Vapianossa, ruoka oli niin tulista että tuli melkein paha mieli. Vielä illemmalla poletettiin Kertun kaa, Kerttu on kauheen taitava ja minä en hehehe. Iltapalaksi vedettiin viherpirtelöö (vai mikä sen nimi ois), pitää ottaa tavaksi syödä semmostakin.

Tiistaina käytiin vihdoin Rasvaletti-näyttelyssä, se oli hieno!! Ja syötiin yliopistolla vegaaniset laskiaispullat, wtf ja vähänkö hyviä olivat!

Menin junalla Hämeenlinnaan ja kauppabussilla Lepaalle, reissu oli pitkä ja kassi painoi liikaa. Kauppabussissa oli kauheen rauhoittavaa kuulla tuttujen ihmisten ääniä. Kotiin päästessäni pari juttua oli taas perinteisesti homehtunut, tein viherpirtelöö ja kuuntelin SMG:n uutta levyä (rakastun siihen vielä.).

Tänään on vielä vapaapäivä, taidan lähteä ulkoilemaan ja jumppailemaan 8)

 

Koti Ruoka ja juoma Matkat