Rakkaudesta Riikaan

Arkea on nyt eletty kolmisen viikkoa, joten nyt onkin hyvä hetki palata muistelemaan  kesäkuista Riikan matkaamme. Minulle Riika oli ihan uusi kohde, miehelle paikka oli entuudestaan tuttu.  Tämä oli kuitenkin meidän ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatkamme. Koronavuosien jälkeen matkalle lähtö tuntui entistä makeammalle, ja se tuli juuri oikeaan hetkeen.

Olen siinä mielessä reissunainen, että olen elossa kun pääsen vaihtamaan maisemaa. Loma ei minusta nimittäin tunnu miltään, jos se kuluu pelkästään siivoten ja pyykäten. Olemme miehen kanssa kotihiiriä molemmat, eli viihdymme hyvin myös kotona.

Jo etukäteen olin hyvin vaikuttunut Riikan arkkitehtuurista ja rakastuin paikkaan jo ensihetkestä lähtien. Turhaan ei sanota Riikan olevan Pikku- Pariisi, sillä sitä se todella oli. Toinen toistaan upeampia rakennuksia, sekä ihania kahviloita ja puistoja.

Riikan matkamme oli omatoimiloma, sillä varasimme lennot ja hotellin erikseen.  Lensimme Ryanairilla ja halvalle mainostetuille lennoille tulikin lisien kanssa hyvin hintaa, joten tarkkana kannattaa olla.  Lähtöä edeltävän yön vietimme Holiday inn Helsinki- Vantaalla. Hotellilta oli ilmainen  kuljetus lentokentälle ja pysäköinti onnistui hotellilla koko reissumme ajan. Tämä oli oikeasti tosi kätevää, eikä tarvinnut kentällä suhailla auton kanssa. Vahva suositus siis tälle hotellille

Etukäteen olin tehnyt paljon taustatyötä kohteemme suhteen, ja se onkin minusta ehkä parasta jos ei itse reissua oteta lukuun. Riikan lentokentältä pääsee kätevästi myös bussilla keskustaan, mutta me käytimme paljon reissun aikana Bolt- sovellusta, jota voin suositella. Tämän vinkin bongasin keskustelupalstoilta. Sovellukseen syötetään vaan minne on menossa ja saat puhelimeen tiedon kuka on kuljettaja, automerkin, värin sekä rekisterinumeron. Taksilla matkustaminen on kaiken lisäksi edullista, joten siksikin siihen tuli usein reissumme aikana turvauduttua.

Lentoaika Riikaan on vain 45 minuttia, joka sekin on ehdottomasti plussaa. Hotellimme sijaitsi Riikan Vanhassa kaupungissa ja oli nimeltään Hotel Valdemar Riga managed by Accor   

Näkymä Hotellimme ikkunasta. Ensimmäisen illan kunniaksi lasissa shamppanjaa.

aamupalalta

Kaikki  nähtävyydet oli kätevästi ihan kävelymatkan päässä hotelliltamme ja käveltyä tulikin paljon. Riikassa on paljon nähtävää ja paljon jäi meilläkin seuraavaan kertaan. Riika vei nimittäin sydämeni, joten olen varma siitä, että tänne palataan.

Tämä postaus on ensimmäinen osa Riikan matkaltamme. Seuraavissa postauksissa kerron mitä nähtävää ja koettavaa Riika tarjoaa sekä ravintola ja kahvilasuosituksiani. Kannattaa siis pysyä kuulolla.

Rakkaudella Kirsikka

kulttuuri rakkaus
Kommentit (0)