Keväinen haave

 

dsc_0601.psd_.muoks_.2.jpg

Kun  katson ulos on keväinen fiilis aika kaukainen haave. Pääsiäinen  on minulle yksi kevään merkki, mutta tänä vuonna on toisin. Meidän pikku mies onkin kerinnyt tuskailla asiaa moneen kertaa. Tuntuu, että  tuota lunta tulee kohta ovista ja ikkunoista 😉 Kevätaurinko saa kuitenkin suupielet kääntymään hymyyn, ja kaunis punertava taivas tuo mieleen kesäillat. Siitä kuopuskin haaveilee, ihanista limudrinkeistä teranssillamme. Keväinen fiilis näkyy kyllä  kodissamme kauniina väreinä ja kukat piristävät kummasti tätä ikitalvea. Sisustushulluuskin  on väistynyt ja kaipaan kevättä  myös vaatekaappiin.

 En ole erityisemmin juhlapyhien ystävä ja ruohot jäi tänäkin vuonna istuttamatta.Voisi siis sanoa, että pääsiäinen pääsi yllättämään. Eilen vasta  havahduin siihen ajatukseen, että pajunoksat on vielä hakematta kotia koristamaan.Pitkiä vapaita kuitenkin odotan. Silloin saa hiljentyä, ladata akkuja ja tavata ystäviä.

 

img_3835.jpg

Tykkään  pukeutua värikkäästi,  mutta sisustuksessa käytän värejä harkiten. Eilen kuitenkin kevään kunniaksi kotiutin keltaisen kimpun tulppaaneja. En ole leiponut aikoihin ja lauantaina tein pienen  miehen toiveesta jotain hyvää. Keneen lie tullut herkkuhimojensa kanssa. Päätin testata  paljon  hypetetyn  kinderpiirakan, jota olen onnistunut välttelemään tähän saakka. Olen enemmän sellainen vuokaan ja uuniin tyyppi, joten jos nopeaa vierasvaraa etsit, tämä ei ole sellainen. Leivoin kinderpiirakan tällä kakkutupa Mian ohjeella: http://kakkutupamia.blogspot.fi/2017/04/kinderpiirakka.html

img_3834_1.jpg

Kuva ei anna oikeutta tälle herkulle, mutta piirakka oli syntisen  hyvää  ja jokaisen suklaan  ystävän ehdoton herkku. Mielestäni ei niin äklömakeata kuin luulisi, mutta varsin tuhtia tavaraa. Voikreemikin onnistui ensikertalaiselta oikein hienosti. Minulla on yleensä tapana soveltaa ohjeita reilulla kädellä, mutta tämän kanssa olin kirjaimellinen, ja hyvä niin. Parhaimman lopputuloksen aikaan saamiseksi on tärkeää, että suklaa levitetään kolmessa osassa, että se ei jämähdä. On myös tärkeää, että kreemi kovetetaan jääkaapissa kunnolla ennen suklaan levitystä, jottei lämmin suklaa ja voikreemi sekoitu keskenään. Vähän epäilin taitojani kun oli näinkin monivaiheinen ohje, mutta piirakka onnistui täydellisesti!

Mikä on sinun herkkuasi näin pääsiäisenä? 

 

Aurinkoista pääsiäistä sinulle!

 

img_3853.jpg

Kirsikka

koti sisustus ruoka-ja-juoma