Satumainen Porvoo

img_7359.jpg

 

Ihan joulun alla teimme kauan odotetun tyttöjenreissun, jonka yhtenä määränpäänä oli aina niin ihastuttava Porvoo. Paikka, johon ei vaan ikinä voi kyllästyä.  Olen jo kauan haaveillut jouluisesta Porvoosta ja nyt vihdoin sain sen kokea. Miten lämmin tunnelma kaduilla olikaan, ja kuinka levolliseksi tunsinkaan mieleni.  Kaikki ne lukuisat jouluvalot ja sommitelmat putiikkien ulkopuolella kruunasivat tuon kokemuksen. Hektisen syksyn jälkeen tämä reissu ei olisi voinut sattua sopivampaan saumaan.  Näistä pienistä arjen piristyksistä pitäisikin pitää enemmän kiinni. Tätä lupaan näin uuden vuoden kynnyksellä vaalia enemmän. 

Tällä kertaa yövyimme  Airnb:n sivuston kautta  varaamassamme  asunnossa, joka oli saanut kauniin stailauksen Laura Ashleyn henkeen.  Etukäteen näkemämme  kuvat asunnosta  saivat meidät huokailemaan onnesta, mutta livenä tuo asunto oli vieläkin täydellisempi. Kaunis punainen kukkatapetti vangitsi katseemme jo saapuessamme asuntoon. Iloksemme saimme huomata, että  asunto oli lämmin ja ihanat tunnelmalliset valot joulutähtineen toivottivat meidät tervetulleeksi.   Olen yöpynyt lukuisissa hotelleissa niin täällä kotosessa suomessamme kuin euroopassakin, mutta mikään noista ei vedä veroja tälle Porvoon asunnolle. Asunnon sijainti oli  täydellinen, sillä se sijaitsi aivan Vanhan Porvoon ytimessä noissa idyllisissä puutaloissa.  Suuresti rakastamamme sisustusputiikit olivat suoraan ikkunamme alla. 

 

img_8236.jpg

Tuntui kun olisimme matkanneet ajassa vuosikymmeniä taaksepäin. Toivoisin saavani  hyppysellisen tuota asunnon rauhallisuutta vangittua pulloon. Kun aika on oikea, nauttisin tuota tunnelmaa sopivina annoksina, ja  voisin sen äärellä myös rauhoittua.  Ei olisi lainkaan vaikea kuvitella itseänsä tuonne asuntoon, ja kyllä se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Asunto oli tyylikkäästi sisustettu  jokaista pientä yksityiskohtaa  myöten.  Erityisesti makuuhuoneen kampauspöytään rakastuimme oitis, ja tunnelmaa täydensivät hyvin aidon näköiset tekokukat. Mielestämme tämän  kuuluisikin  ehdottomasti olla Suomen kaunein koti. Olimme niin asunnon lumoissa, ettemme olisi maltaneet edes illalliselle lähteä.  Illallis paikkaamme palaan vähän myöhemmin. 😉

 

img_7420.jpg

tämmöinen hurmaava kaveri vartioi meidän untamme

img_7361.jpg

Näin romanttisissa tunnelmissa nautimme aamiaista. Mikä parasta tällä kertaa aamupalalle ei tarvinnut kiirehtiä ja kahvin nautimme Croisanttien kera  kauniista Laura Asleyn kupeista. Ei ole lainkaan merkityksetöntä millaisesta kupista kahvinsa nauttii. Kotona juon  kahvini kauniista Greengaten mukeista ja silloin tuntuu, että aamu on aina asteen verran parempi.

Aamiaisen nautittuamme  jatkoimme matkaamme haikein mielin  sisustusputiikien kautta Suomen ensimmäiseen outletkylään Vaalimaalle, ja sieltä edelleen kohti Saimaan kylpylää.  Sunnuntaille jäi vielä reissun helmi;  Joutsenossa sijaitseva Sisustusputiikki Helkkä Dreams, josta mukaan tarttui jälleen kerran vaikka mitä ihanaa.  Yksi harvoja paikkoja missä tunnelma ja lämmin asikaspalvelu kohtavat. 

Näin täydellisesti alkoi minun kolmen viikon mittaiseni joululomani, joka alkaa olla pian päätöksessään. Tämä loma tuli tarpeeseen ja olenkin saanut ladattua akkuja. Olen nukkunut pitkään, ulkoillut paljon ja kerrankin minulla on ollut aikaa myös lukea. Ja koska oli joulu myös suklaatakin kului aika paljon, ja jos rehellisiä ollaan niin syksyn elin suklaalla. Vuoden vaihtuessa päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja olen nyt toista päivää herkkulakossa. Enkä voi sanoa, että tämä olisi ollut helppo alku. Koko ajan käsi yrittää hipeltää konvehteja tai kakun muruja lautaselta.  Uskon silti, että tästäkin selvitään voittajina. Pieni  herkkulakko on vaan kiva buusti tähän kaikkeen, kohti kevyempää kevättä. 

 

Rakkaudella Kirsikka 

 

img_7360.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *