Töihin ulkomaille?

Unsplash-cupoftea-warm-web.jpg

Ulos on saapunut oikea talvi. Tänä aamuna lämpömittari pelottelee jo -25 asteen lukemilla. En ole vielä löytänyt toppahousujani mistään, mutta luulen niiden olevan ulkovarastossa. Palelee jo ajatuskin varastoon menemisestä.

En saanut oikein nukuttua viime yönä, kun jäin pohtimaan elämääni ja tulevaisuuttani. Olen etsiskellyt töitä ulkomailta ja silmiin sattui kaksi potentiaalista työpaikkaa Suomesta. En luovu freelancerin vapaudestani kuin vain mitä mahtavimman työtarjouksen vuoksi, mutta olen tottunut pitämään silmäni auki – kaiken varalta. Haluaisin oikeasti muuttaa joko Viroon tai Skotlantiin tekemään alan hommia, mutta en ole vielä uskaltanut tehdä asian eteen mitään. Jos vapaana olisi potentiaalisia peligraafikon hommia näissä maissa, tarttuisin kynään välittömästi ja alkaisin raapustaa hakemusta.

Miksi siis pohdituttaa kun mahdollisuus olisikin Helsingissä? Toinen jopa vain vaivaisen 1,5km kävelymatkan päässä kotiovesta. Ehkä siksi, että työpaikat kuulostivat mahtavilta? Ja ihmiset ilmoituksen takana vaikuttivat oikeilta ihmisiltä, hauskoilta ja hyvällä huumorilla varustetuilta.

Olen kuitenkin pettynyt niiiin monta kertaa. Työhaastattelussa on lupailtu kuuta taivaalta, vastuuta ja haasteita, hauskanpitoa ja hyvää yhteishenkeä, mutta käytännön työ onkin sitten ihan jotain muuta: migromanageerausta, nakitusta, selän takana juoruilua, käytävillä huutelua, lastentarhameinninkiä… Siinäpä lyhyesti syy #1 miksi lähdin yrittäjäksi. 

En usko, että ulkomailla asiat on mitenkään ihmeellisesti paremmin, mutta ainakin olisi mahdollisuus vaihtaa ympäristöä ja työkulttuuria. Ja, jos oikein hyvä tuuri kävisi, työpaikka ulkomailla olisikin unelmien täyttymys. Haluaisin jutella asiasta jonkun kanssa, joka joko unelmoi myös itse ulkomaille töiden perään muuttamisesta tai joka on ollut ulkomailla duunissa, mutten tunne ketään tällaista henkilöä. Kaikki lähipiirin ihmiset joko ovat koko ajatusta vastaan, tai haluavat tyynnytellä odottelemaan vielä pari vuotta, kunnes on parempi ”tilanne”.

Mutta mitä ihmettä minä oikein odotan?

 

 

suhteet oma-elama
Kommentit (2)
  1. Moi, kannattaa ehdottomasti lähteä, jos vähänkään houkuttelee. (kirjoittelin blogiini 7 perustelua miksi lähteä) 🙂 Arki on arkea loppujen lopuksi ulkomaillakin, mutta elämänkokemuksena ihan korvaamattomia.

    Jos pystyt tekemään freelancerin töitä mistä vaan ja haluat käydä kokeileen pari kuukautta, niin voisit esim. alivuokrata kalustetun asunnon. Esim. Berliinissä tollasia löytyy yleensä edullisestikin – jopa 300-400€/kk voi saada yksiön. En tosin tiedä Viron ja Skotlannin tilanteista.

    1. Kiitos kannustuksesta 🙂 Matkakuume iskee välillä kuin tynnyrillinen jääkylmää vettä ja tekisi mieli vaan napata koira kainaloon ja pakata matkalaukku. Päivitin CV:ni eri palveluihin ja olen saanut jo muutaman yhteydenoton ulkomailta, mutten vielä löytänyt paikkaa, joka tuntuisi oikealta. Etsiskely siis jatkuu!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *