Lakritsibrownies suolaisella kinuskilla

 

20180413_122550.png

20180413_122612.png

 

Lakritsi, täyteläinen suklaabrownie, suolapähkinät ja kinuski – voiko muuta enää toivoa syntisen hyvältä herkulta? Ohjeessa yhdistyvät omat suosikkini, joita ei voita juurikaan mikään, ikinä. Suklaabrowniesin ohjetta olen muokannut ja kokeillut useita kertoja ja uskon, että nyt aletaan olla lähellä täydellisyyttä. Kakku on kuin silkkistä suklaata, kostealla ja täyteläisellä rakenteella, eikä se itsessään tarvitse lisäksi yhtään mitään muuta. Jos kuitenkin nämä syntiset kumppanit ovat myös omaan makuusi, suosittelen niiden lisäämistä yhtälöön lämpimästi.

Lakritsibrownies:

  • 180 g vehnäjauhoja
  • 230 g voita
  • 100 g tummaa muscovado ruokosokeria
  • 30 g tavallista taloussokeria
  • 100 g 70% tummaa suklaata
  • 250 g 40% tummaa suklaata
  • 2 tl vaniljajauhetta
  • 3 rkl raakalakritsijauhetta
  • 4 kananmunaa
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 5 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta (VanHouten)
  • (100 g suolattuja ja paahdettuja cashewpähkinöitä)

Työvaiheet: 

  • Sulata suklaa ja voi suuressa kulhossa vesihauteessa, kunnes ne ovat sekoittuneet hyvin. Sammuta liesi, mutta jätä kulho vesihauteeseen.
  • Lisää joukkoon sokeri ja sekoita hyvin.
  • Ota kulho pois vesihauteesta. Riko joukkoon kananmunat ja valkuaiset, sekoita mahdollisimman vähän. Lisää mukaan vaniljajauhe sekä lakritsijauhe ja sekoita hyvin.
  • Kaada sekaan jauhot ja kaakaojauhe, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Ripottele päälle halutessasi suolattuja cashewpähkinöitä.
  • Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia, mutta ei enempää! Brownieista jää tällöin kosteita ja silkkisen pehmeitä. 
  • Anna browniesin jäähtyä rauhassa huoneen lämmössä, ennen kuin alat valmistamaan kinuskia. 

20180413_122634_0.png

Suolainen kinuski: 

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • Ripaus suolaa

 

  • Lisää kuohukerma ja sokeri paistinpannulle, pidä liesi keskilämmöllä. Sekoita sokeria ja kermaa hieman keskenään ja anna sen jälkeen seoksen kiehua rauhassa harvakseen sekoitellen. 
  • Keitä kinuskia noin 15-20 minuuttia, kunnes kinuski on tarpeeksi paksuuntunut. Lisää vielä ripaus suolaa ja sekoita.
  • Kaada kinuski lakritsibrowniesin päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään yön yli.

20180413_123947.png

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *