Suklaatryffelit

img_20171218_111058_260.jpg

img_20171218_112851_733.jpg

Jouluviikko on jo täälä ja on aika jakaa joululahjoja läheisille. Jos vielä olet puolitiessä lahjojen hankkimisessa niin ei hätää – tällä suklaatryffeleiden ohjeella saat monta pientä lahjaa valmiiksi yhdellä kertaa. Kokoa tryffelit vain pieneen rasiaan, tai kääri ympärille sellofaani niin kaunis, sekä hyvänmakuinen lahja on valmis annettavaksi. Nämä suklaatryffelit ovat myös upea lisä joulupöytään, jotka tulevat varmasti huomatuiksi.

Suklaatryffeleitä valmistaessa on hyvä pitää mielessä pari seikkaa. Suklaan on ensinnäkin oltava hyvälaatuista, sillä tryffeleiden maku määrittyy juurikin käytetystä suklaasta. Itse käytin ohjeessa 200 grammaa Fazerin Premium 70% tummaa leivontasuklaata ja 100 grammaa Lindt 90% tummaa suklaata. Jos et halua tryffeleistä liian tummia, hyvä valinta on käyttää Fazerin 44% tummaa leivontasuklaata. Toisekseen on hyvä hankkia kumihanskat tryffeleiden muotoilua varten. Näin massa ei tartu kämmeniisi kiinni ja saat pyöritettyä tryffelit tasaisemmiksi.

Jos haluat tryffeleihin hieman jotain erikkoisempaa twistiä, voit lisätä massaan, esim. merisuolaa, likööriä, tai marjajauheita. Itse lisäsin tähän ohjeeseen mustikkajauhetta ja vielä osan tryffeleistä päällystin samaisella jauheella. Pieni kirpeys sopikin hienosti todella tumman suklaan kaveriksi. 

img_20171218_111614_236.jpg

20171218_113126.jpg

Suklaatryffelit: 

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 300 g tummaa suklaata
  • 50 g voita
  • (4 rkl mustikkajauhetta)
  • Pinnalle kaakaojauhetta, marjajauhetta, kookoshiutaleita, tms.

​Työvaiheet:

  • Lämmitä kuohukerma kattilassa ja keitä noin 5 min hiljalleen.
  • Ota kattila pois liedeltä ja lisää tomusokeri, tumma suklaa paloiteltuna sekä pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi. ​Jos seos meinaa jäähtyä liikaa, eikä raaka-aineet sekoitu kunnolla, voit pitää kattilaa miedoimmalla lämmöllä liedellä, kunnes massa on valmis.
  • ​Laita massa jähmettymään jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.
  • Muotoile massasta pieniä tryffeleitä. Pyöritä tryffelit esim. siivilöidyssä kaakaojauheessa. ​Tryffelimassa saattaa alkuun ”imeä” itseensä kaakaojauheen. Tässä tapauksessa voit siivilöidä kaakaojauhetta tryffeleiden päälle myöhemmin, ennen tarjoilua, jotta saat viimeistelymmän lopputuloksen. 
  • ​Laita valmiit tryffelit pakastimeen odottamaan tarjoilua. Sulata tryffelit hitaasti jääkaapissa. 

img_20171218_112014_559.jpg

Olen lainannut reseptin Valion sivuilta ja muokannut sitä:  https://www.valio.fi/reseptit/pienet-suklaatryffelit/

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma DIY