Paahdettua myskikurpitsaa

img_20171013_105317_651.jpg

Syksy on kovaa vauhtia edennyt ja elämme jo lokakuun puoltaväliä! Illat ovat hämärtyneet ja ilmat kylmenneet, mutta iloa tuo mukanaan kauppojen ihanat sesonkivihannekset, joista todellakin kannattaa kokeilla erilaisia ruokia omassakin keittiössä. Itse en ollut vielä päässyt tutustumaan kurpitsan varsinaiseen valmistukseen aikaisemmin. Oikeastaan ainoat kokemukseni kurpitsoista on halloween lyhtyjen kaivertaminen sekä koulussa tarjottava kurpitsapikkelsi, joka ei tuo kovinkaan herkullisia muistoja mieleen. Nyt löydettyäni lähikaupasta suuria ja tuoreita myskikurpitsoja, päätin kokeilla, millaista saisin siitä taiottua. Halusin luoda helpon, mutta herkullisen reseptin, jolla saa kurpitsan parhaimmat puolet esiin. Tällä ohjeella saat kurpitsasta ihanan suussa sulavan pehmeää ja maustat lohkoista juuri sopivan suolaisia sekä täyteläisen makuisia. 

​Ainekset:

  • 1-2 myskikurpitsaa
  • 1/3 dl oliiviöljyä 
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/4 sitruunan mehua puristettuna
  • Kuivattua rosmariinia
  • Tuoretta timjamia
  • suolaa ja mustapippuria

img_20171013_104810_992.jpg

​Työvaiheet:

  • ​Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.
  • Pese kurpista ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi. Kaiverra lusikalla siemenet pois. 
  • Seuraavaksi kuori ja paloittele kurpitsa pieniksi lohkoiksi uunipellille leivinpaperin päälle. ​Vinkki: Myskikurpitsa on kovaa ja hankala leikata sekä kuoria, joten suosittelen ensin leikkaamaan kurpitsan puolikkaat kolmeen osaan ja lämmittämään niitä noin minuutin mikrossa kovalla teholla. Muista laittaa lautaselle hieman kylmää vettä ennen mikroon laittamista, jotta kurpitsa ei kuivu. Lämpimät viipaleet on helpompi kuoria ja paloitella, kun kurpitsa hieman pehmenee.

img_20171015_212550_616.jpg

  • Kun kurpitsa on lohkottu pellille, valuta päälle oliiviöljy ja lisää mausteet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, tai käytä valkosipulinpuristinta. Leikkaa tuoreesta timjamista kahden sormen paksuinen nippu ja hienonna. Ota kuivattua rosmariinia kämmenelle noin 3 teelusikan verran ja hiero sen rakennetta hieman rikki käsien välissä. Lisää vielä suola, pippuri sekä purista sitruunan mehua kurpitsalohkojen päälle. Lopuksi nostele ja sekoittele lohkoja pellillä, jotta kaikia maut ja mausteet sekoittuvat ja tarttuvat tasaisesti kurpitsalohkoihin.
  • Laita kurpitsanlohkot uuniin noin 30 minuutiksi paahtumaan, kunnes ne ovat vain vähän saaneet väriä ja rakenne on muuttunut pehmeäksi. Nauti!

img_20171013_105317_651.jpg

 

Toivottavasti sait inspiraation kokeilla kurpitsaa myös itse, vaikka et olisikaan sitä ennen valmistanut. Paahdettu kurpitsa oikeilla mausteilla jyrää kyllä uunivihannesten suosikiksi omalla listallani ja toivottasti myös sinun, jos tätä reseptiä päätät kokeilla. Ota siis seuraavalta kauppareissultasi mukaan yksi suuri myskikurpitsa sekä nämä mausteet, niin onnistut tämän helpon herkun valmistamisessa. Ihania syysiltoja ja ruokailuhetkiä!

Koti Ruoka ja juoma DIY
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.