Syksyinen punajuuri helposti uunissa

airbrush_20171024120240.jpg

Suussa sulava, pehmeä, makea, hieman mausteinen punajuuri taipuu moneen. Tällä kertaa punajuuresta tein todella simppelin reseptin, jossa sen maku pääsee oikeuksiinsa. Uunissa valmistettu punajuuri maustetaan makealla hunajalla, voimakkaalla rosmariinilla sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Tarjoiltaessa annoksen kruunaa pehmeä juusto. Arjessa punajuuren seuraksi sopii hyvin kevyt fetajuusto, mutta voit myös kokeilla vahvaa sinihome- tai vuohenjuustoa, jos haluat ruokaasi hieman luksusta. 

Ainekset: 

  • 2-4 punajuurta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 1/2 tl rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa
  • mustapippuria myllystä

​Tarjoilua varten voit valita joko sinihome-, feta- tai vuohenjuustoa.

airbrush_20171024102446.jpg

img_20171024_102957_709.jpg

img_20171024_101451_702.jpg

Työvaiheet: 

  • Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
  • Kuori ja lohkoa punajuuret uunivuokaan. 
  • Lisää kaikki mausteet sekä oliiviöljy ja sekoita. 
  • Paahda punajuuria uunin keksitasolla noin 45 minuuttia, kunnes lohkot ovat hieman pehmentyneet.
  • Murustele valitsemasi juusto kulhossa ja tajoile se lämpimän punajuuren kanssa. 

img_20171024_220234_455.jpg

img_20171024_113533_346.jpg

img_20171024_112654_286.jpg

 

Inspiraatiota hain näiltä sivuilta:

http://www.kotivinkki.fi/ruoka/punajuuri-3-reseptivinkkia

https://www.yhteishyva.fi/reseptit/uunipunajuuret/04316

 

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta DIY