Syksyinen punajuuri helposti uunissa
Suussa sulava, pehmeä, makea, hieman mausteinen punajuuri taipuu moneen. Tällä kertaa punajuuresta tein todella simppelin reseptin, jossa sen maku pääsee oikeuksiinsa. Uunissa valmistettu punajuuri maustetaan makealla hunajalla, voimakkaalla rosmariinilla sekä ripauksella suolaa ja pippuria. Tarjoiltaessa annoksen kruunaa pehmeä juusto. Arjessa punajuuren seuraksi sopii hyvin kevyt fetajuusto, mutta voit myös kokeilla vahvaa sinihome- tai vuohenjuustoa, jos haluat ruokaasi hieman luksusta.
Ainekset:
- 2-4 punajuurta
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 1/2 tl rosmariinia
- 1 tl suolaa
- 2 rkl hunajaa
- mustapippuria myllystä
Tarjoilua varten voit valita joko sinihome-, feta- tai vuohenjuustoa.
Työvaiheet:
- Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
- Kuori ja lohkoa punajuuret uunivuokaan.
- Lisää kaikki mausteet sekä oliiviöljy ja sekoita.
- Paahda punajuuria uunin keksitasolla noin 45 minuuttia, kunnes lohkot ovat hieman pehmentyneet.
- Murustele valitsemasi juusto kulhossa ja tajoile se lämpimän punajuuren kanssa.
Inspiraatiota hain näiltä sivuilta:
http://www.kotivinkki.fi/ruoka/punajuuri-3-reseptivinkkia
https://www.yhteishyva.fi/reseptit/uunipunajuuret/04316