Ladataan...

Vihdoinkin alkoi kauan odotettu kesäloma! Tietysti lähdimme lomaa viettämään mökillemme. Tänä vuonna lomaamme oli kauan odotettu, koska olimme vihdoin päättäneet tehdä mökillemme keittiöremontin. Olin lähes vuoden verran kerännyt erilaisia remonttiin tarvittavia tavaroita tori.fistä ja kirpputorilta. Ainut uutena ostettu kodinkone oli jääkaappipakastin. Listasimme toiveemme tulevasta keittiöstä. Tahdoimme, että meillä olisi mahdollisuus pestä astiat astianpesukoneessa. Muutenkin tahdoin rauhallisuutta ja sitä, että jokaiselle tavaralle löytyisi oma paikkansa (mikron ja jääkaapin ei tarvitsisi näkyä). Toki tämä vaati myös hiukan Konmaritusta :).

Tässä teille lähtökohta, jolle aloimme rakentamaan uutta käytännöllistä mökkikeittiötä.

 

 

 

Kaikki eivät menneet remontissa niin, kuin olisi toivonut. Huomasimme vasta täällä, että Mora hanasta puuttui kiinnike. Jouduimme lähtemään Seinäjoelle asti, mutta onneksi ystävälliset ihmiset auttoivat meitä. Meidän ei tarvinnut ostaa uutta hanaa. Tähän uuteen keittiöön meni noin 200 metriä raakalautaa. Remontti kesti noin puolitoista viikkoa ja teimme kaiken itse.

Remontti lopulta laajeni myös keittiön lisäksi makuuhuoneeseen. Ensimmäiseksi kuitenkin esittelen uudistetun keittiön.

"Mittatilauskeittiömme" on valmis. Betoni tason valoimme ensimmäistä kertaa. Valu onnistui ihmeen hyvin. Halusin betonista rouheanpinnan, joten en lähtenyt tasoa hiomaan. Käsittelin betonipinnan saunasuojalla. Raakalauta oviin lisäsimme nahkavetimet.

Tupaantuliaislahjaksi ostin meille smegin pirtelökoneen. Olen aina haaveillut mökillemme smegin jääkaappia, mutta tämä nyt saa korvata sen. :)

Keittiöremontissa saimme paremmin tilaa hellalle. Käytämme hellaa myös ruuan valmistukseen. Ruuan lisäksi hellalla valmistuu ihania karjalanpiirakoita.

Korituolin ostin siksi, että sitä on helppo liikutella. Muutenkin muoto oli hauska. Pehmustin tuolin ja siinä on ihana istua.

Makuuhuoneen muutos

Makuuhuoneeseen tahdoin rauhallisen ja seesteisen tunnelman. Entistä makuuhuoneen ilmettä pystyy katsomaan aikaisemmista mökki postauksista.

Ostin uuden sängynpäädyn ja maalasin sen mieleiseksi. Makuuhuoneessa olen käyttänyt vaaleanpunaisen eri sävyjä. Tyynyissä, verhoissa ja matoissa olen käyttänyt luonnonmateriaaleja pellavaa ja villaa. Tapettia olen monen monta vuotta etsinyt ja vihdoin sen löysi. Yhden rullan jouduin kuitenkin ostamaan kaupasta. Onneksi se oli samaa erää. :)

Pojalleni ostin katoksen, jonka avulla hän pystyy leikkimään retkellä olemista yms. 

Ihanan tuoli ja rahi löysi paikkansa takan vierestä. Odotan vain, että pääsemme istumaan siinä takan loimutessa. :)

Makuuhuoneeseen tehtiin myös uudet kaapistot. Lisäksi teimme osalle koirista oman häkin kaapistojen sisälle.

Paljon olemme tehneet ja saanneet aikaiseksi. Aamulla tuntuu uskomattomalta herätä ja katsoa, että Wau tämä on meidän mökki. Upeaa yhteistyötä olemme tehneet.. me kaikki kolme minä, mieheni ja poikamme. Iso kiitos kuuluu miehelleni, joka toteuttaa unelmiani, joita en osaa välttämättä piirtää, mutta sanoin ja kuvin kertoa. :)

Ladataan...

Loppiaisena riisuin joulun värit kotoamme. Tilalle tuli hempeän keveitä värejä, kuten turkoosia, vaaleanpunaista ja beigeä. Turkiksista en tosin ole vieläkään luopunut. Ne ovat niin ihanan pehmeitä ja lämpöisiä. Odotellaan lumien sulavan, niin sitten (ehkä) laitan turkikset säilöön. En ole paljoakaan kerennyt sisustaa, mutta olen tilannetta tarkkailut Torin sivustoilta. Se onkin nykyään ainut paikka mistä sisustustavaroita ensisijaisesti katson. Toinen on toki kirpputori. Viikonloppuna tapasin erään tuttavan ja hänen kanssaan keskustelimme sisustamisesta. Hänelläkin oli se mielikuva, että sisustaminen maksaa paljon rahaa. Sanoinkin hänelle, että en koe asiaa näin, mutta toki nettisivustojen ja kirpputorien tarjonta määrittelee hyvin pitkälti sen millaista kotonamme näyttää. :) Ajattelinkin tähän blogiin näyttää hiukan ostamiani tuotteita. 

Olohuoneeseen löysin torista parin kuukauden etsimisen jälkeen harmaan villakankaisen divaanin päällisen. Myyjällä oli niitä kaksi, joten ostin molemmat. Kuten kuvastikin näkyy meillä myös koirat saattavat olla sohvalla. Tällöin puhtaanapito on helpompaa, kun päällisiä on useampia. Tosiaan päällisen etsintään meni pari kuukautta, koska ne menivät saman tien, kuin tulivat. Minulla kävi tuuri värin ja kangasmateriaalin kanssa, kaikki sopivat juurikin meille, eikä mitään tarvitse kikkailla. Divaanin päällisten hinnaksi tuli neljäkymmentä euroa/ päällinen ja ne olivat avaamattomina pakkauksissaan. Harmaat verhot ostin aikoinaan parilla kympillä torista. Divaanin päällä oleva harmaa torkkupeitto on Annon tuotantoa ja materiaaliltaan se on pellavaa/ puuvillaa ja sekin löytyi Torista käyttämättömänä. Tykkään todella paljon Saanan ja Ollin suunnittelemista tuotteista. Kaksi mattoa löysin kolmella kympillä torista. Kuvioina Aitta. Meillä ei oikein toimi yksi iso matto, vaan on helpompi koostaa matot kahdesta palasesta. Toisen voi heittää helposti pesukoneeseen jos esimerkiksi jotakin kaatuu matolle.

Löysin Taigerista ihanat riippumaljakot. Olenkin jo monta viikkoa pitännyt maljakoissa kukkasia. Näiden maljakoiden hinta oli kolme euroa/ maljakko.

Keittiöön ruusut tuovat ihanasti kevään tuntua väreillään. Olenkin valinnut liiloja ja vaaleanpunaisia ruusuja. Syreeninvärinen verho on kirpputori löytö. Materiaaliltaan se on pellava/ puuvilla sekoitetta. Hintaa tällä hankinnalla oli kaksi ja puoli euroa. Edullista taidetta olen saanut, kun poikani on innostunut taiteilemisesta. Keittiöön vaihdamme tulevaisuudessa mustat pistokkeet/ valokatkaisijat,  jolloin ne eivät erotu niin selvästi laatoista. Tämä tulee siistimään keittiön yleisilmettä huomattavasti.

Makuuhuoneeseen olen aikoinaan ostanut paksut harmaat villasekoiteverhot. Ne ovat toimineet jo kahdessa kodissa.  Sängynpeiton olen ostanut parilla kympillä torista. Materiaalilta se on täyttä pellavaa, kuten myös helmalakanakin. Helmalakanan ostin myös torista. Harmaa Gant merkkinen villa/ pellava peitteen löysin myös torista parilla kympillä. Minulla on nyt jonkinmoinen jämähtäminen erilaisiin peittoihin. Minusta peittoja ei voi koskaan olla liikaa... :)

Yövalot olen itse modifioinut. Oikeasti niitä olisi pitänyt käyttää toisin päin ja niissä olivat kuvutkin. Maalasin lamppujen kannat kalkkimaalilla petrooliksi. Hintaa näillä lampuilla oli neljä euroa yhteensä. Makuhuoneessa minulla on rosan/ syreenin värisiä tyynyjä, jotka sointuvat kirsikkapuu tapettiin. Väri tuo kevään...

Kaupasta olen ostanut meille pellavaisia pussilakanoita. Täytyy kyllä myöntää että, pellavaisissa lakanoissa on vain niin ihana nukkua. Kokeilin hieman eri merkkejä kuten Annoa, Housea ja Pentikkiä. Kyllä Pentikin lakanat ovat noista pehmoisimpia. 

Lasiverannan sai vihdoinkin maalattua samalla tummalla sävyllä, kuin alakerrankin. Tummat seinät helpottavat huomattavasti puhtaanapitoa, kun ulkoa/ sisälle liikutaan jatkuvasti. Andbros Model no 1 valaisimen löysin facebook kirpputori ryhmästä parilla kympillä.

Edullinen sisustaminen vaatii aikaa. Nämäkin esitellyt tuotteet ovat kerätty pitkän ajanjakson aikana. Sisustaminen vaatii kyllä aikaa sekä pitkäjänteisyyttä. Monia kertoja minulle on käynyt niin, että tuote jonka olisin valmis ostamaan on jo myyty sitä kysyttäessä. 

Ladataan...

Ladataan...

Viimeisestä blogi päivityksestä on kulunut hetki. Minulla on ollut melkoisen tiivis syksy opiskeluissa. Onneksi se kesti vain hetken ja nyt olen taas intoa puhkuen kirjoittamassa blogiani. Toisaalta tämä aika on antanut minulle hiukan aikaa hengähtää ja miettiä sitä, mikä on meidän kodin ja mökin tyyli tulevaisuudessa? Joulun vietämme mökillä ja suuria joulukoriste hankintoja en tehnyt tänänkään vuonna. 

Tänävuonna nukumme Joulun valkoisissa pellavalakanoissa. Päiväpeitto on pellavainen paripussilakana ja koristetyynynpäällisinä aidot vanhat patjakankaasta tehdyt tyynynpäälliset sekä kirpputorilta ostetut valkoiset pellavaiset tyynynpäälliset. Punapilkullisen flanelihuovan olen itse tehnyt vuosi sitten. Flanelli huopa on ihanan pehmeä ja lämmin.

Poikani sängyssä on päiväpeittona vanha patjakangas. Koristetyyny on myös vanhaa patjakangasta. Yleensä en raaski rikkoa patjakankaita, mutta patjakangas oli paikkapaikoin todella rikki. Näin se pääsi parhaiten edukseen ja käyttöön. Virkattu päiväpeitto on oma suosikkini. Se löytyi toissa kesänä paikalliselta kirpputorilta viidellä eurolla. 

Viimeisin kirpputorilöytö on vanha hirvensarvi. Siitä tein uuden yövalaisimen. Lisäksi sarvi sai punaisen pallon joulun kunniaksi. Viidellä eurolla sekin löytyi paikalliselta kirpputorilta. Hopean väriset kynttilät tuunasin itse, kun en oikein sopivia löytänyt paikallisesta kaupasta. Kaupassa onneksi myytiin strassitarroja, jotka liimasin kynttilän kylkeen kiinni. 

The Jeanne d´Arh Living tyylisen kynttilänjalan löysin Hyvinkään kirpputorilta. 

Tänä vuonna meillä on joulukuusi pöydällä. Kahdestakin syytä tilaa on tällöin enemmän ja toisaalta "pentu" koiramme ei söisi koristeita. Ihanan saksanhirven poikani toi minulle kauppareissulta syntymäpäivälahjaksi. Olin sitä kaupassa ihastellut, mutta en sitten raaskinut ostaa sitä. Poikani oli ollut sitä mieltä kauppassa, että äiti tämän haluaa. Oikeassa olikin! Pellavaisen rimpsukassin löysin kirpputorilta parilla eurolla.

Kenttäolosuhteissa sain silitettyä pöytäliinan. Itselleni ostin syntymäpäivälahjaksi harmaan taljan, joka ehkä näkyy kuvasta huonosti. Hirvensarvista tehdyn kranssin ostin täkäläisestä kaupasta. Se sopii huomiseen joulupöytään, jonka antimina on kauriin ja hirven lihaa.

Hyasinttikranssi läheltä. 

Joulutohinat ovat minulla nyt päättyneet. Nyt on hetki aikaa rauhoittumiselle ja perheelle. Mikään ei voita hirsisaunaa ja lököilyä perheen kanssa!

Hyvää Joulua ja Onnea vuodelle 2018!

 

Ladataan...

Pages