Unelmista totta

Vihdoinkin alkoi kauan odotettu kesäloma! Tietysti lähdimme lomaa viettämään mökillemme. Tänä vuonna lomaamme oli kauan odotettu, koska olimme vihdoin päättäneet tehdä mökillemme keittiöremontin. Olin lähes vuoden verran kerännyt erilaisia remonttiin tarvittavia tavaroita tori.fistä ja kirpputorilta. Ainut uutena ostettu kodinkone oli jääkaappipakastin. Listasimme toiveemme tulevasta keittiöstä. Tahdoimme, että meillä olisi mahdollisuus pestä astiat astianpesukoneessa. Muutenkin tahdoin rauhallisuutta ja sitä, että jokaiselle tavaralle löytyisi oma paikkansa (mikron ja jääkaapin ei tarvitsisi näkyä). Toki tämä vaati myös hiukan Konmaritusta :).

Tässä teille lähtökohta, jolle aloimme rakentamaan uutta käytännöllistä mökkikeittiötä.

 

 

 

vanhakuva.jpg

mikro hemmetti.jpg

Kaikki eivät menneet remontissa niin, kuin olisi toivonut. Huomasimme vasta täällä, että Mora hanasta puuttui kiinnike. Jouduimme lähtemään Seinäjoelle asti, mutta onneksi ystävälliset ihmiset auttoivat meitä. Meidän ei tarvinnut ostaa uutta hanaa. Tähän uuteen keittiöön meni noin 200 metriä raakalautaa. Remontti kesti noin puolitoista viikkoa ja teimme kaiken itse.

Remontti lopulta laajeni myös keittiön lisäksi makuuhuoneeseen. Ensimmäiseksi kuitenkin esittelen uudistetun keittiön.

keittiö ovelta.jpg

keittiö läheltä.jpg

”Mittatilauskeittiömme” on valmis. Betoni tason valoimme ensimmäistä kertaa. Valu onnistui ihmeen hyvin. Halusin betonista rouheanpinnan, joten en lähtenyt tasoa hiomaan. Käsittelin betonipinnan saunasuojalla. Raakalauta oviin lisäsimme nahkavetimet.

IMG_20180804_153357191.jpg

Tupaantuliaislahjaksi ostin meille smegin pirtelökoneen. Olen aina haaveillut mökillemme smegin jääkaappia, mutta tämä nyt saa korvata sen. 🙂

ikkunasta otettu jääkaappi.jpg

högfors.jpg

Keittiöremontissa saimme paremmin tilaa hellalle. Käytämme hellaa myös ruuan valmistukseen. Ruuan lisäksi hellalla valmistuu ihania karjalanpiirakoita.

tuoli ja kaapo.jpg

Korituolin ostin siksi, että sitä on helppo liikutella. Muutenkin muoto oli hauska. Pehmustin tuolin ja siinä on ihana istua.

Makuuhuoneen muutos

Makuuhuoneeseen tahdoin rauhallisen ja seesteisen tunnelman. Entistä makuuhuoneen ilmettä pystyy katsomaan aikaisemmista mökki postauksista.

yhteiskuva.jpg

makuuhuone parisänky.jpg

Makuuhuone lähikuva taulusta.jpg

Ostin uuden sängynpäädyn ja maalasin sen mieleiseksi. Makuuhuoneessa olen käyttänyt vaaleanpunaisen eri sävyjä. Tyynyissä, verhoissa ja matoissa olen käyttänyt luonnonmateriaaleja pellavaa ja villaa. Tapettia olen monen monta vuotta etsinyt ja vihdoin sen löysi. Yhden rullan jouduin kuitenkin ostamaan kaupasta. Onneksi se oli samaa erää. 🙂

verkunsänky.jpg

Pojalleni ostin katoksen, jonka avulla hän pystyy leikkimään retkellä olemista yms. 

löhötuoli.jpg

Ihanan tuoli ja rahi löysi paikkansa takan vierestä. Odotan vain, että pääsemme istumaan siinä takan loimutessa. 🙂

makuuhuoneen kaapisto.jpg

Makuuhuoneeseen tehtiin myös uudet kaapistot. Lisäksi teimme osalle koirista oman häkin kaapistojen sisälle.

Paljon olemme tehneet ja saanneet aikaiseksi. Aamulla tuntuu uskomattomalta herätä ja katsoa, että Wau tämä on meidän mökki. Upeaa yhteistyötä olemme tehneet.. me kaikki kolme minä, mieheni ja poikamme. Iso kiitos kuuluu miehelleni, joka toteuttaa unelmiani, joita en osaa välttämättä piirtää, mutta sanoin ja kuvin kertoa. 🙂

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *