Raakakakkua pöytään

Kirjoitin vähän aikaa sitten Sportsladyn raakaruokakurssista, jossa tehtiin smoothieta ja suklaata. Toisella kurssikerralla pääsimme tekemään raakakakkuja, mikä oli erittäin kiinnostavaa, sillä nyt ihan ensimmäistä kertaa näin, kuinka niitä tehdään. Ainekset olivat osittain samoja mitä smoothien ja suklaan kanssa, esimerkiksi banaania, avokadoa, pähkinöitä ja hunajaa. Valmistimme kaksi erilaista kakkua, suklaakakun ja marjakakun.

IMG_7897.jpg

Raakakakut tehtiin irtopohjavuokiin, sekä pohja että täyte valmistettiin tehosekoittimessa ja lopuksi koristeltiin. Kakut hyytyivät tovin pakastimessa ja sitten päästiin syömään. Tuli kyllä tosi hyviä, maistuvia kakkuja, ja erittäin täyttäviä – ei tarvinnut syödä iltapalaa kun tuli kurssilta kotiin! 🙂 Raakakakuissa on siis ihan mukavasti energiaa, mutta ravintoarvot ovat kohdillaan, eikä kakuista löydy mitään ikäviä lisäaineita, taikka maitoa tai gluteenia. Sopii hyvin juhlien ja illanistujaisten vaihtoehtotarjottaviksi, ja mielestäni kyllä ihan päätarjottavaksikin.

img_7900_2.jpg

IMG_7899.jpg

Valmis kakku näytti yhtä herkulliselta mitä maistuikin. Marjakakku oli todella raikas, kun taas suklaakakku selvästi makeampi ja täyteläisempi. Luulen, että kotona tulee tehtyä enemmän suklaakakkuja…

IMG_7908-2.jpg

Raakakakkuilusta innostuneena tein sitten raakasuklaakakun, kun seuraavan kerran tavattiin ystävien kanssa. Olin vähän liian innokas ja malttamaton leipuri, jäi nimittäin kaksi aika oleellista ainetta pois, kookosöljy joka tekee täytteestä jähmeää ja hunaja joka tekee täytteestä makeaa. Tästä huolimatta kakku meni kaupaksi, mutta tietysti vähän harmitti tarjoilla kakkua ystäville, jotka maistoivat raakakakkua ensimmäistä kertaa. Pitänee tehdä siis kakkua toisenkin kerran :) Oli muutenkin tosi kiva ilta, tarjoilut kohdillaan ja rento meininki!

_mg_7951.jpg

Tähän loppuun vielä yksi taidonnäyte (?) raakaruokakokeilustani. Poimin Outi Rinteen Raakaruoka-aika -kirjasta ohjeen ”pastasta”, joka joka tehdään kesäkurpitsasta ja porkkanasta. Sivussa näkyy epämääräinen valkoinen mössö joka on pähkinäkastike, erittäin hyvää ja täyttävää, vaikkei kuvassa ehkä siltä näytä. ”Pastakin” on aivan valtavan hyvää, olen tehnyt nyt sitä viikoittain ja jotain pientä lisuketta siihen aina mukaan. Kesäkurpitsa- ja porkkanasiivut on  marinoitu, eli ne ovat sopivasti pehmeitä ja maustuneita. Ihan mahtavaa ruokaa, mutta täytyy myöntää, että ainakin itselläni menee aikaa näiden ruokien kanssa tuusatessa. Lopputulos kuitenkin palkitsee!

IMG_7921.jpg

 

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma