kesäkuu ja lempi kesäruoka

34258502_10156372977299496_4455777700560240640_n.jpg

Yksin ollessani olen melko huono syömään. Saatan syödä aamupalan (jonka teen aina kunnolla, vaikka olisin yksinkin. Koska aamupalat, parhaita!) ja sitten joskus iltapäivällä huomata, että en olekaan syönyt muuta. Yksi vakioresepti mulla on kuitenkin kulkenut mukana jo useamman vuoden. Resepti tuli mun repertuaariin, kun tehtiin tätä siskon kanssa lounaaksi yhtenä aurinkoisena päivänä Wienissä pienessä huoneistohotellissa. 

Varsinkin kesällä voisin syödä tätä vaikka joka päivä – ja valehtelematta syönkin varmaan kerran viikkoon. Kyseinen pasta on nopea, helppo ja raikas, eli täydellinen kesäruoka! (Ja nopeutensa takia myös täydellinen vauva-arjen ruoka – sen voi myös syödä pelkällä haarukalla/lusikalla = yhdellä kädellä! 😉 )

34370518_10156372976584496_2978016905845014528_n.jpg

Ainekset:

Vapaavalintainen pasta, yleensä käytän penneä

Mozzarella 

Kirsikkatomaatteja

 Tuoretta basilikaa

Oliiveja 

Oliiviöljy

Balsamicokastike

Suola, pippuri

Laita pasta keittymään. Pastan keittyessä revi mozzarella pallo palasiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi tai viipaleiksi. Revi basilikan lehdet pienemmäksi. Sekoita mozzarella, kirsikkatomaatit, basilika ja kokonaiset oliivit keskenään. Lorauta päälle oman maun mukaan oliiviöljyä ja balsamicoa. Rouhaise päälle mustapippuria ja suolaa. Sekoita pasta kypsänä joukkoon.

Tadaa, that’s it! 

Määrät aikalailla oman maun mukaan, meillä laitetaan usein mozzarellaa pallo (125g) per syöjä. 

 

34274634_10156373277784496_7295508358964969472_n.jpg

Reseptistä saa salaattimaisemman laittamalla koko basilika-puskan ja reilusti rucolaa joukkoon – tässä pastasalaatti-muodossa olemme tarjoilleet sitä eri juhlissa. Toimii siis hyvin myös kylmänä!

34274680_10156372976854496_1858747419190099968_n.jpg

hyvinvointi mieli liikunta ruoka-ja-juoma