kesäkuu ja lempi kesäruoka
Yksin ollessani olen melko huono syömään. Saatan syödä aamupalan (jonka teen aina kunnolla, vaikka olisin yksinkin. Koska aamupalat, parhaita!) ja sitten joskus iltapäivällä huomata, että en olekaan syönyt muuta. Yksi vakioresepti mulla on kuitenkin kulkenut mukana jo useamman vuoden. Resepti tuli mun repertuaariin, kun tehtiin tätä siskon kanssa lounaaksi yhtenä aurinkoisena päivänä Wienissä pienessä huoneistohotellissa.
Varsinkin kesällä voisin syödä tätä vaikka joka päivä – ja valehtelematta syönkin varmaan kerran viikkoon. Kyseinen pasta on nopea, helppo ja raikas, eli täydellinen kesäruoka! (Ja nopeutensa takia myös täydellinen vauva-arjen ruoka – sen voi myös syödä pelkällä haarukalla/lusikalla = yhdellä kädellä! 😉 )
Ainekset:
Vapaavalintainen pasta, yleensä käytän penneä
Mozzarella
Kirsikkatomaatteja
Tuoretta basilikaa
Oliiveja
Oliiviöljy
Balsamicokastike
Suola, pippuri
Laita pasta keittymään. Pastan keittyessä revi mozzarella pallo palasiksi. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi tai viipaleiksi. Revi basilikan lehdet pienemmäksi. Sekoita mozzarella, kirsikkatomaatit, basilika ja kokonaiset oliivit keskenään. Lorauta päälle oman maun mukaan oliiviöljyä ja balsamicoa. Rouhaise päälle mustapippuria ja suolaa. Sekoita pasta kypsänä joukkoon.
Tadaa, that’s it!
Määrät aikalailla oman maun mukaan, meillä laitetaan usein mozzarellaa pallo (125g) per syöjä.
Reseptistä saa salaattimaisemman laittamalla koko basilika-puskan ja reilusti rucolaa joukkoon – tässä pastasalaatti-muodossa olemme tarjoilleet sitä eri juhlissa. Toimii siis hyvin myös kylmänä!