Kinder-halko

Satuin tässä joku aika sitten löytämään hyvän kinder-halon ohjeen ja päätin testata sitä. Se oli niin hyvää että päätin jakaa ohjeen myös tänne. (ohje kinuskikissan sivulta)

 

Pohjakerrokset:
1 pkt (380 g) Myllyn Paras pyöreää piirakkataikinaa makeaan leivontaan

Suklaakerrokset:
50 g voita
1 dl kuohukermaa
150 g tumma suklaata
150 g maitosuklaata

Valkosuklaatäyte:
3 dl vispikermaa
230 g valkosuklaata
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljauutetta

Kuorrute:
135 g maitosuklaata
¾ dl kuohukermaa

Pinnalle:
2 Kinder-suklaamunaa
valkosuklaarakeita


Ota pakastetaikina sulamaan huoneenlämpöön. Leikkaa leipävuoan (pohjan koko 9 x 25 cm) pohjalle leivinpaperista pitkä suikale, jonka avulla saat nostettua pohjan vuoasta. Jaa taikina kahteen osaan ja painele toinen pala levyksi vuoan pohjalle. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Paista 200 asteessa 10-13 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Paista toinen pohja samaan tapaan. Anna jäähtyä.

Mittaa kattilaan keksienpohjien ympärille tulevien suklaakerrosten ainekset. Lämmitä liedellä matalalla lämmöllä (2 asteikolla 1-9) sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla. Levitä pohjalle kolmasosa suklaaseoksesta. Nosta päälle keksipohja. Laita taas suklaata, sitten keksipohja ja päällimmäiseksi loput suklaasta. Nosta vuoka jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyy.

 

  

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W). Notkista tuorejuusto vatkaimella. Sekoita joukkoon vaniljauute ja suklaasula. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Levitä täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

 

Nosta kakku vuoasta ja irrota tuorekelmu ympäriltä. Siirrä pakastimeen 20-30 minuutiksi, jotta pinta kohmettuu kuorruttamista varten.

Laita maitosuklaa ja kuohukerma kattilaan ja lämmitä matalalla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Ota kakku pakastimesta ja siirrä ritilän päälle. Laita alle leivinpaperi, jonka päältä saat tarvittaessa kaavittua valuneen kuorrutteen reunojen paikkailuun. Valuta suklaakuorrutetta kakun päälle ja anna valua reunoille. Tasoita lastalla. Nosta kakku jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy. Koristele kakku rikotuilla suklaamunilla ja valkosuklaarakeilla.

Työ ja raha Ruoka ja juoma

Leipomista

Viime viikolla sain tehtäväkseni tehdä pullia. Aluksi rupesin tekemään tavallisia pullia, mutta sitten ajattelin, että voisinkin tehdä voisilmäpullia. Ovathan voisilmäpullat parempia kuin tavalliset pullat. Aluksi keräsin kaikki tarvikkeet, että ei koko ajan tarvitsisi käydä hakemassa jotain ainesosaa.

Seuraavaksi tein valmisteluja, kuten sulatin voita ja yhdistelin kuivat aineet ja rikoin kananmunat ja lämmitin maidon.

Seuraavaksi laittelin aineksia yleiskoneeseen ja tein taikinan. Taikinan teon jälkeen otin pellit valmiiksi. Seuraavaksi rupesin pyörittelemään taikinasta pullia. Tämän jälkeen sitten voitelin pullat, laitoin voinokareen keskelle ja lopuksi laitoin sokerin.

Seuraavaksi laitoinkin pullat uuniin. Kun pullat tulivat uunista, niin annoin niiden jäähtyä, jonka jälkeen saatiinkin maistella niitä. Seuraavaksi pakattiinkin pullat ja vietiin pakastimeen myöhempää käyttöä varten.

Tämä oli kyllä erittäin mukavaa puuhaa.

Työ ja raha Ruoka ja juoma Opiskelu