Ladataan...
Kolmistaan

//Kaupallinen yhteistyö: Makia Clothing// 

Mä olen joskus tainnut sanoa, etten erityisemmin pidä Muumi-aiheisesti vaatteista. Ja sen jälkeen olen joutunut pyörtämään sanani monta kertaa. Koko homma alkoi Ivana Helsingin muumivaatteista, joihin rakastuin mallisto toisensa jälkeen. Ja nyt saman teki Makia!

Tänä aamuna lanseerattiin Makia X Moomin -malliston ensimmäinen osa, joka pitää sisällään liki viisikymmentä Muumi-aiheista vaatetta, asustetta ja tuotetta. Mallisto pohjautuu Muumipappa ja meri -kirjaan ja sen värimaailma liikkuu mustan, valkoisen, harmaan ja keltaisen sävyissä. Vaatteiden muumihahmotkin kunnioittavat alkuperäisi muumeja ja kirjan ainutlaatuista tunnelmaa. Näiden vaatteiden halutaan olevan yhtä ajattomia, ja samalla aina ajankohtaisia, kuin itse kirjakin on.

Makia X Moomin -mallisto on suunnattu erityisesti miehille, ja se näkyy esimerkiksi kauluspaitojen leikkauksissa. Silti tuottet ovat kuitenkin niin unisex-henkisiä - kuten Makialla usein muutenkin - että ne menevät tietysti myös muille sukupuolille. Jotenkin itse ajattelin aluksi ahdasmielisesti, kuinkahan muumit taipuvat nimenomaa miestenvaatteisiin. Ja sain näpäytyksen nenälleni, kun näin malliston. Vaatteiden tyyli, vähäeleisyys ja värimaailma ovat sellaisia, etteivät ne ole lapsellisia, saati rajaa mitään ihmisryhmää pois. Kurkkaa koko mallisto täältä. 

Mukavaa iltaa muumitunnelmissa!

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä 

Ladataan...
Kolmistaan

 

Me vietettiin eilen meidän perheen jo perinteeksi muodostuneita rapujuhlia. Tilanne oli siinä mielessä ihan spesiaali, että tällä kertaa - pitkästä aikaa - me olimme koolla ihan koko sakin voimin. Ja tällä meidän sakillahan mä tarkoitan minun, A:n ja F:n lisäksi mun vanhempia ja molempia siskojani aviomiehineen. 

Ja. Kuten aikaisempinakin vuosina. Syötiin järkkyhyvää safkaa, saunottiin ja paljuiltiin. Rohkeimmat (F ja miehent) ui järvessä ja illan pimetessä F pääsi mummon ja papan kanssa mummolaan kun me "nuoret" jäätiin viettämään iltaa mökillä keskenämme. On aika hurjan siistiä, että omat huippusiskot ovat saaneet puolisoikseen miehet, joiden kanssa on myös ihan ihana viettää aikaa. Meillä on nimittäin aika helkkarin hyvä kuuden kopla nykyisin!

A ja minä olimme tosin (taas kerran?) ne hannarit, jota eivät jaksaneet valvoa pikkutunneille. Mun sen sijaa saimme yöunet, jollaisia en muista nukkuneeni koko vuonna. Heräsimme yhdeltätoista! Illan humuun pääsi tosin mukaan, kun kuunteli sängystä ulkoa ja paljusta tulevaa musiikkia. Nauratti erityisesti jo klassikoksi muodostunut siskoni ja toisen siskoni miehen yhteinen lempparibiisi: Ankronikan tunnari. 

Me jäimme F:n kanssa tänne Hankasalmelle nyt viettämään vielä alkuviikoksikin syyslomaa, kun A jo suuntasi tänään takaisin Tampereelle. Vaikka läppäri kulkeekin tänne maallekin mukana, on ihanaa saada irtiotto tavalliseen arkeen. Töiden teko kun tuntuu ihan erilaiselle täällä kun kotona Tampereella. 

Kuvasaldo rapujuhlista jäi muuten aika vähäiseksi, koska tällä kertaa syömingin aloitetiin niin myöhään. Tosin. Kattaus oli hyvin sama kuin aikasempina vuosina, joten herkut ja lisää tunnelmaa voi katsella vuoden 2017 ja 2016 rapujuhlista täältä (rapujuhlat 2017) ja täältä (2016). 

-Karoliina-

 

Ladataan...
Kolmistaan

 

Mä en muista, että meillä olisi koskaan ollut lapsuudenkodissa janssonin kiusausta. Oltiin niin sanotusti kinkkukiusausihmisiä.
 
Mä kuitenkin olen aikuisena alkanut diggailla anjoviksesta. Reilu kuukausi sitten sain kuitenkin sellaista anjovista, että melkein meinasi lähteä taju. SE.OLI.NIIN.HYVÄÄ!
 
Kyseisiä anjoviksia sai kuulemma Tampereen Kauppahallin Mama`s Cornerista, joten niinpä päätin suunnata sinne. Ja koittaa, tulisiko janssonin kiusauksesta vieläkin parempaa oikein hyvistä anjoviksista. Kyseinen anjovis tottelee nimeä BREZZO FILETTI DI ACCIUGHE IN OLIO D’OLIVA*.
Ja tulihan siitä parempaa. Niin hyvää, että ajattelin jakaa myös ohjeen. Taas kerran on todettava, että kun raaka-aineet on kohdallaan, on vaikea mennä mönkään. Ristin sen nimellä:
 
VÄHÄN PAREMPI JANSSON KIUSAUS MAMA`S CORNERIN AVULLA

 • vajaa kilo perunoita
 • sipulia
 • BREZZO FILETTI DI ACCIUGHE IN OLIO D’OLIVA -anjoviksia
 • suolaa
 • pippuria
 • vajaa 2dl kuohukermaa
 • voita
 1. Kuori ja pilko perunat.
 2. Viipaloi sipulit ja kuullota ne voissa pannulla.
 3. Lado perunat, sipulit ja anjovikset päällekkäin voideltuun vuokaan. Anjoviksen mukana saa ja pitää tulla vähän mausteöljylientä laatikon mukaan.
 4. Lorottele kerma näiden päälle. 
 5. Paista laatikko uunissa 175 asteessa vajaan tunnin. Anna laatikon vetäytyä n.30 minuuttia ennen tarjoilua. 

Tänään me vietämme meidän perheen rapujuhlaa. Ja mukaan lähti myös Mama`sin anjovispurkit leipäsiä varten. 

-Karoliina-
 
*saatu 
 

Pages