4-vuotiaan Neiti-F:n kosmetiikkapussin sisältö

  Yksi vanhemmuuden tylsimpiä juttuja mun mielestä on perusrutiinien toistaminen illasta iltaan. Se iltapalan kattaminen, pöydän pyyhkiminen, iltapesut ja kruununa pohjalla : Lapsen rasvaaminen!

F on aina ollut aika kuivaihoinen, ja se on tarkoittanut sitä, että aina suihkun jälkeen on suoritettava kokovartalorasvaus. Hänen kasvojensa iho reagoi sen lisäksi vielä todella herkästi erilaisiin ruokiin, vaikkei hän varsinaisesti niistä ole kuin muutamalle oikeasti allerginen.

Ennen F kävi suihkussa joka ilta, mutta viimeisen vuoden aikana olemme harventaneet suihkuttelut (näin talvisin) joka toiseen iltaan, ettei hänen ihonsa kuivuisi niin kamalasti.

F:n kosmetiikkapussin (H&M) sisältö onkin näin talvisaikaan muokkautunut vähän erilaiseksi, millainen se kesäisin on. Sieltä löytyy:

  • Sampoo, Linna(villivadelma) – Joidenkin mielestähän lasten hiuksia ei tarvitse pestä sampoolla, mutta minusta tuntuisi oudolle, jos niin ei tehtäisi. Ja onhan se ihana nuuskutella vienosti hyväntuoksuista päätä iltasatua lukiessa. Kesäisin, kun F käy ihan päivittäin suihkussa, joka kerta ei kyllä sampoolla pestä, vaan silloin riittää joskus ihan vain vesihuuhtelu.
  • Hiuksiin jätettävä hoitoaine, Lapanen ja Lapaliina – Ostimme tämän kerran tuliaiseksi F:lle Tukholman Åhlensilta, koska kummitushahmo oli kovaa kauraa tuohon aikaan F:n kirjavalikoimassa. F haluaa ainetta usein hiuksiinsa, vaikka minusta tuoksu on liian voimakas lapsen hiuksiin. Suositelkaa siis jotain hyvää hoitoainetta lapsen hiuksille!
  • Kosteusvoide, Nivea Creme – Nivea-purnukka on sellainen, joka on meillä aina esille, ja josta voi sipaista kosteutta niin F:n kuin minunkin iholleni. Jos pakkaan reissuun kevyesti, otan yleensä vain mukaan Nivea, koska sitä voi käyttä niin kasvoille kuin vartalolle, koko perheelle.
  • Kasvovoide, Sophie La Girafe (face cream)* - Pidän muistakin Sophie La Girafe tuotteista (myös omalla ihollani), mutta tämä face cream on mielestäni yksi heidän parhaita tuotteitaan. Se kosteuttaa, mutta ei tahmaa. Ainoa miinus on se, että jos F:n kasvoilla on joitain ihoärsytysnäppylöitä, niin voide ei kovin hyvin pure.
  • voide, Helosan – Alun perin Eskon tatuointirasvaksi ostettu Helosan on se F:n perusvoide, jota suditaan koko kroppa täyteen. Vie kuivat läikät, näppylät ja hilseilevän ihon. Vaikka olenkin tyytväinen rasvaan, ja sitä saa käyttää lapsille, toivoisin, että löytäisin F:n päivittäiseen ihonhoitoon jonkun yhtä tehokkaan, mutta vähän miedomman tuotteen. Ajattelenkin, että otan seuraavaksi F:lle testiin Madaran Daily Defence Pihlaja-vartalovoin*, jonka sain jo ennen joulua Sugarin blogitaphtumasta mukaani. Madaran nettisivujen mukaan se sopii nimittäin myös lapsille.

Millä tuotteilla teillä hoidetaan lasten ihoa? Mitä tuotteita vinkkaat ja mitä tuotteita karttelet?

Entä mikä on kantasi lasten hiusten sampoopesuun? Entä luomu/ei-luomutuotteisiin?

-Karoliina-

* saatu blogin kautta

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Tätä F:llä on tainnut joskus pienempänä ollakin. Kiitti muistutuksesta :)

(Ei varmistettu)

Suihkussa joka toinenkin ilta on mielestäni aika paljon. Meillä on niin kylmät pesutilat, että saunassa tulee käytyä kerran viikossa. Sen lisäksi suihkussa käydään, kun ollaan hikoiltu vaikka treeneissä. Kesällä hiekkapölyt ja hiet tulee pestyä pois joka ilta, mutta talvella riittää mielestäni kädet, kasvot ja hampaat päivittäin.
Meillä on hajusteettomat tuotteet käytössä kaikilla ja lasten hiukset tulee pestyä samoilla aineilla kuin aikuistenkin. Joo, muumishamppoita löytyy satunnaisesti myös, mutta eritoten hoitoaine (meillä aina sellaisia pois huuhdeltavia) pitää olla laadukasta tavaraa.

Varsinaiset kosmetiikat neitomme valikoimassa ovat hammastahna ja kynsilakka ;)

Rasvat ostan apteekista.

Katinka (Ei varmistettu)

Essex plus meilläkin koko perheen voiteena. Suihkuun kaksi krt viikossa. Joka ilta kasvot, kädet ja perät käsisuihkulla.
Kesällä suihkuun joka päivä.
Neutral shampoo on hyvä lasten shampoo.

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Madaraa testattu eilen ekan kerran. Ihana tuoksu!

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Todellakin: Sellaiset limarasvat ovat niin ällöjä!

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Emme ole nähneet tarpeelliseksi käyttää. Jotenkin ajattelen, että kuiva iho on 80% suomalaisista.

Tuo perusvoiteella pesu on hyvä vinkki. Joskus olen pessyt meikkinikin sillä!

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Voih! Itse en voi mennä ikinä nukkumaan, ennen kuin olen käynyt iltasuihkussa. Ja siis siltikin, etten todella ole mitään hikoilevaa sorttia. Luulen, että nämä pesuasiat ovat sellaisia tottumuskysymyksiä!

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Kiitos vinkeistä <3

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Rakastan itse tuota propolista! F kuitenkin sanoi, että se kirvelee hänen ihoaan!

Hertta (Ei varmistettu)

Suosittelen Niiskuneidin selvityssuihkessa, vaikkei se varsinaisesti hoitoainetta olekaan. Käytän ihan näin aikuina pikkuneitinäkin tuota talvella karsimaan sähköisyyttä hiuksista, tuoksu on kivan marjaista.

http://www.xz.fi/tuotteet/xz-muumi-niiskuneiti-selvityssuihke

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

En tiennytkään, että Madaraa käyttää näin moni! Pitää testata omallekin iholle!

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

hah :) Se onkin hauska nimi!

Petra / Viilankantolupa (Ei varmistettu) http://viilankantolupa.bellablogit.fi

Apteekista löytyy! :)

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Hyviä pointteja :)

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Aikuisella ja lapsella on. Juuri näin :)

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

No näinhän se on : Kun asioihin liittyy se kaikkein rakkain ihminen, eli oma lapsi, voi joskus tuntua, että arvostellaan, vaikkei niin tehdäkään.

Olen ajatellut, että kaikille on selvää, etten täällä kovinkaan usein arvota ihmisten valintoja. Kerron vain oma näkemykseni, joka on hyvin subjektiivinen.

Pesuja joka ilta tai kerran viikossa : Onneksi näistä kaikista pesutavoista huolimatta suurin osa kasvaa aikuiseksi!

Mönkkeli (Ei varmistettu)

Karkki hei! Pystyt korvaamaan KAIKKI nuo voiteet tuolla Madaran DD:llä! Se käy ihan joka paikkaan ja tuo vartalovoide versio on hiukka kevyempää kuin itse voidetuubissa olevan joka tuli aikaisemmin markkinoille. On kuule Niveat jääny kakkoseksi (+ inhoan sitä mummotuoksua!). Ei enään ikinä mitään valaanrasvoja iholle kiitos, sheavoilla ja kaakaovoilla mennään <3 Tuoksuuki huuuimasti paremmalle ja ilman mitään keinotekoisia hajuaineita :). Tsekkaas Nooran (kemikaalicocktail) blogista mitä lapsen (ja oman) ihon hotoon menee luonnonkosme puolelta ja iho kiittää :).

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Hellu! Samoilla linjoilla mennään :D

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Hmmm.. Jopas on erilaisia ohjeita. Toisille suositellaan pesua atooppisen ihoon (jota F:llä siis ei ole), toisille ei. Mikähän on se oikea linjaus?

Pitääpä ostaa tuota Niiskuneitiä :D Kiitti!

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Rakastan kookosöljyä. Tosin rasvaamisen sijaan laitan sitä aamupuuron sekaan.

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Loistava idea! Käyttöön!

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Niin! Näin mäkin olen ymmärtänyt. Tosin tästä taitaa olla nyt liikkeellä monia erilaisia näkemyksiä...

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

H&M:ltä!

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Näin sen näkee, että eri lääkäreilläkin on erilaiset ohjeistukset :)

H (Ei varmistettu)

Munki mielestä lapselle tosi usein käydä joka toinen pv suihkussa (näin talvisin). Tosiaan tuo 2-3 krt viikossa olis aika sopiva. Tietty naama/hammaspesu joka päivä. Aikuiset voi kyllä käydä joka pv suihkussa, koska hikoilu on erilaista. Hiuksia ei aikuisenkaan suositella pesevän kuin korkeintaan joka toinen päivä, ja jos hiukset ei rasvoitu helposti, niin väliä voi venyttää pitemmäksikin. Itseni on pakko pestä joka toinen päivä, kun on niin ohuet hiukset ja helposti rasvoittuva päänahka :D

Mitä tulee tuohon aikaisempaan kommentointiin, että iho muka kaipaisi enemmän rasvaa mitä enemmän sitä käyttää, niin ei pidä paikkaansa.. Jos on kuiva iho, niin tottakai sitä pitää rasvata. Ootteko kokeillu neitsyt kookosöljyä? Olis ainaki 100% aitoa tavaraa :)

(Ei varmistettu)

Minustakin kuulostaa oudolta tuo joka ilta tai edes joka toinen ilta suihku näin talvella ja varsinkin jos on kuiva iho. On myös hyvä muistaa, että rasvaus lisää myös ihon kuivumista kun iho "tottuu" siihen. Kesällä meilläkin käydään joka ilta suihkussa tai kylvyssä. Jossain vaiheessa kun meidän yhdellä kolmesta lapsesta oli kuiva iho, käytimme hänellä lastenlääkärin suosittelemaan apteekin rasvaa, johon sai ihan reseptin. Hiukset pestään vedellä ja joskus harvoin shampoolla. Koska pienin on kiharapää (kuiva hiuslaatu) niin hänen tukkaansa laitetaan välillä hoitoainetta. Lasten pussista löytyy hammastahna.

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Tuo onkin järkevä tapa. Jos ei ole tarvetta, miksi turhaan pesemään!

Annis (Ei varmistettu)

Lapselle kyllä mielestäni todella usein nuo suihkuttelut. 2-3krt riittäisi. Aikuisella tuo määrä ok, joskaan ei suositella noinkaan usein?

Hemu (Ei varmistettu)

Jep! Eri koulukuntia löytyy, niin kuin varmasti meistä äideistäkin. Tuskin on mitään asiaa, johon olisi vain yksi ja ainoa tapa. Jokainen äiti haluaa lapselleen parastaan, on sitten kyse vaikka niistä pesukertojen määrästä per viikko.

Terveisin, pienenä tyttönä joka ilta saunonut ja palasaippualla pessyt, jaiks :D

(Ei varmistettu)

Ei meilläkään käydä suihkussa, kun pari kertaa vkossa + kerran saunassa.
Linna- shampoo (Villivadelma) löytyy myös meidän neidin valikoimista ja kyllä minusta shampoo- pesu on välttämätön. Ja toden totta - se puhtaiden hiuksien nuuskuttelu iltasatua lukiessa on ❤️.
Hiusten selvitykseen meillä on käytetty jo vuosia XZ- Niiskuneiti- suihketta.
Vartaloa sen sijaan on useamman vuoden rasvattu Essex Plus- rasvalla (violetti purkki). Levittyy todella hyvin ja imeytyy myös loistavasti ihoon! Inhoan sellaisia rasvoja, jotka jää lillumaan iholle ja sotkee sitten kaikki paikat!

Petra / Viilankantolupa (Ei varmistettu) http://viilankantolupa.bellablogit.fi

Meillä nappulan atopiaihoon auttoi yhdessä yössä La Roche Posayn Lipikar Baume AP+ -voide, karmeasta nimestään huolimatta. Ekan yön aikana katosi punoitus ja toisen yön aikana laskivat paukurat. En luovu enää ikinä!

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Kestä tosiaan ovat aivan toinen juttu. Aurinkorasvan ja hiekan yhdistelmä on aika kiva!

Hellu (Ei varmistettu)

Hehe... vaivaantunutta hehee lisää.. nooh... meillä käydään suihkussa joka ilta, joskus jos iho tuntuu kuivemmalta niin pidetään välipäivä mutta normaalisti kyllä suihkutellaan yhdessä joka päivä 4-v:n kanssa. Käyn itsekin päivittäin pesulla ja jotenkin on ollut luontevaa käydä muksunkin kanssa, en tykkää yhtään mennä sänkyyn ilman suihkua - se on mun mania. Tukka pestään tällä hetkellä muumishampoilla ja joka toinen päivä, tolla on paaaaljon tukkaa ja jos ei sitä pese shampoolla niin pää on melko jännän öö tuoksuinen. Rasvaillaan vaan tarpeen mukaan nykyään. Ai ja juu muumisuihketta meilläkin on :) Kerrothan kokemuksia Madarasta! Voisin itsellenikin harkita, tuoksu kuulostaa herkulliselta :)

Annika (Ei varmistettu)

moikka :)

Kiitos kivasta ja pirteästä blogista Karoliina!

Suihkuttelua vähentäisin minäkin, itselläni atoopikko 12v tyttö jonka ihosta sanottiin jo sairaalassa et pitää kylvetellä/suihkutella harvemmin. On näin selvitty vähemmillä rasvauksilla. Ceridalin suihkutettava öljy on hyvä ihonhoitoon ja essex plus rasva; saa apteekista.
Joku vinkkas tyrniöljykapseleita kuivaan ja tai atooppiseen ihoon mutten tiedä käykö ne pienelle lapselle miten.

Niiskuneidin selvityssuihke on ollu todella paljon parempi kuin kalliit merkki hoitoaineet. Suosittelen!

P (Ei varmistettu)

Meidän 3,5-vuotias ei kyllä käy suihkussa kuin ehkä 2-3x viikossa (toki esim. juuri tällä viikolla, siis tänäänhän on tiistai, ollaan käyty jo kahdesti saunassa, mutta aika poikkeuksellista tämä on). Sama Linna-sampoo on meillä käytössä ja sillä pestään ehkä noin kerran viikossa tai kahdessa. Tuo Madaran voide on mahtavaa, siitä on tullut oma ykkössuosikki! Se sopii koko perheelle ja kaikkialle, ota ihmeessä käyttöön, suosittelen.

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Pari kertaa tuntuu musta kyllä todella harvalle käyntitiheydelle :)

jenna l (Ei varmistettu)

Meillä on 3v neiti ja käydään myös useammin suihkussa tai kylvyssä, suurin piirtein joka toinen ilta. talven pakkaspäivinä on pidetty pidempää väliä, mutta iltapesu on aina toiminut hyvänä rauhoittavana tekijänä ennen nukkumaanmenoa. Tapa jäi päälle vauva-ajan unikoulusta. Käytän enimmäkseen luonnonkosmetiikkaa (Madara DD, body butter ja shampoo) ja talviaikaan myös apteekin rasvoja. Madaran DD on kyllä hyvä! Hiukset pestään kerran viikossa, mutta olen huomannut, että jos pesujen väli on pidempi (pelkkiä vesipesuja siis muulloin) niin hiukset pysyvät puhtaampina pidempään. Ai nii, meilläkin on muumi suihke!

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Hyvä pointti muuten: Suihkun kestolla on myös väliä!

(Ei varmistettu)

Ja mä kun olin kuullut että atoopikon tulisi nimenomaan köydö suihkussa ja rasvailla päivittäin, kun ihi ärtyy myös päivän aikana kertyneestä hiestä ynnä muusta ja siksi tulisi päivittäin pestä pois.

Mini (Ei varmistettu)

Tuli mieleeni, että oletteko käyttäneet Fiinua lääkärillä tuon kuivan ihon takia? Meidän neidillä on ollut kuiva iho, ja mm. punaisia laikkuja. Tuota suihkuttamista juuri käskettiin vähentämään. Saimme aqualanin rasvoista eri versioita joita olemme käyttäneet. Saippuaa myös on pitänyt välttää, ja saimme ohjeen pestä tuolla aqualanilla saippuan sijasta.
Ja kerronpa senkin, että pyykkiaineet kun ovat tuoksuttomia, niin ovat parempia tuolle iholle. Ei tarvitse erikoisaineita, mutta kunhan eivät ole tuoksullisia. ( En tiedä onko teillä jo sellainen käytössä )
Muuten meidän neidillä ei omia aineita olekaan.
Perus sampoota ja hammastahna vain. :)

N (Ei varmistettu)

Itse olen aivan hullaantunut luonnonkosmetiikkaan, ja aivan samoja tuotteita käytän 1-vuotiaallemmekin. Paljon Madaraa, lisäksi aitoa kookosöljyä ja karitevoita. Ei tulisi enää mieleenkään laittaa mitään synteettisiä höttöjä iholle. Miksei luonnolliset rasvat sopisi lapselle? Parempaa kamaahan ne on kuin kaupan ja apteekin epämäärätökötit! Esim Hyvinvoinnin Tavaratalosta löytyy ihan kaikkea, mitä tarvita saattaa!

Mona (Ei varmistettu)

Kysehän on lähinnä siitä, millä sitä ihoa rasvaa :)
Jos valmiiksi kuivaa ihoa voitelee mineraaliöljyjä sisältävillä rasvoilla, on kierre loputon : sulkee kosteutta ihoon, muttei toimi mikäli ihossa ei kosteutta ole to begin with, sillä ei varsinaisesti kosteuta ihoa.
Shea-kaakavoi puolestaan sisältää hillittömän määrän rasvahappoja, jotka oikeasti vaikuttavat ihon kosteustasapainoon ja näinollen HOITAVAT kuivaa ihoa, jolloin sillä " totuttamisella" rasvaan ei ole mitään merkitystä, sillä kun kosteustasapaino on kuosissa, ei sitä rasvaa tarvitse välttämättä lätkiä hetkeen, tai ainakaan niin paljoa :)

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Mä en nyt ole ihan varma, onko tuo ihon "tottuminen" rasvaukseen kaupunkilegendaa, kuten vaikka sekin, että hiukset kasvasavat nopeammin, jos niitä leikkaa. Oletko varma tuosta? :)

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Oikeasti?Itse käyn vähintään kerran päivässä suihkussa :D

(Ei varmistettu)

Mistäs tota saa? Nimim. Pienen pojan jalat on ihan rutikuivat ja punaiset

susa (Ei varmistettu)

samaa mieltä, on aivan huippu hyvä tuote!! tätä meilläkin käytetään ainoastaan, testattuamme muutamat kymmenet rasvat.. :)

Mona (Ei varmistettu)

Kiinnostava postaus, kiitos taas :) Luonnonkosmetiikka on täälläkin lähellä sydäntä. Olen ostanut lapsille Urtekramin tai Laveran body washeja, joilla voi pestä myös hiukset. Sittenhän hiukset ne eivät tuoksu miltään oikestaan, koska tuotteet ovat hajusteettomia...ja kun hyllystämme löytyy myös tuota Muumia, niin kyllä lapset sen mieluummin valitsevat! Liekö kivempi pullo ;) Tuosta Madaran dd-voiteesta pidän myös kovasti! Uudesta vartalovoiteesta ei oo kokemusta, mutta silti suosittelen vaihtamaan siihen/luonnonkosmetiikkaan,ainakin lapsen iholla. Monet apteekin kalliit voiteet sisältävät kaikkea kökköä, esim. parabeeneja ja glyseriiniä. Kyllä sen eron huomaa iholla selkeästi, kun se rasva oikeasti imeytyy kuten pitääkin. Hyviä rasvailuja :) Sen voi ajatella niinkin positiivisesti, että saa kosketuskontaktin lapseen, mikä ei ole aina niin selvä juttu. Tämä blogi on todella inspiroivaa luettavaa!

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Itsekin yhdistämme suihkun tiivisti iltarutiineihin!

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Niin.... Onpas ristiriitaista, kun ohjeita on niin monia!

Mona (Ei varmistettu)

Pointti onkin kai siinä, että atooppisiakin ihoja on monenlaisia, pelkkä "atooppinen iho" ei ole tuomio, vaan vaikuttaa hoitosuosituksiin sekin, onko iho kuivan lisäki myös herkkä ?? Atopia kun ei automaattisesti meinaa ihon olevan herkkä tai allerginen tietyille raaka-aineille, vain pelkästään kuiva.

Pages

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.