55 neliötä, osa 1 : Meidän kodin raamit

Kesällä tapasin uuden ihmisen, jonka kanssa hetken juteltuamme juttu kääntyi sisustusasioihin. Hän kysyi jotain kodistamme, ja minäpä siinä tuumasin, että miksi vain puhua meidän kämpästä, kun voin saman tien näyttää kuviakin siitä.

Niinpä suuntasin kännykällä nettiin, tänne blogiin, ja sain hetken jos toisenkin kulumaan etsien kuvia. Ensin ajattelin, että hakusanani oli väärä, mutta lopulta piti todeta – omaksi äimistykseksenikin – etteihän täältä juuri mitään löydy.

Erikoiseksi tämän tilanteen teki se, että muiden blogeissa juuri ne sisustus-, koti- ja remppajutut ovat melkein niitä kaikkein mielenkiintoisimpia. Miksi en ollut itse siitä aiheesta tajunnut kirjoittaa?

Siispä päätin näin syksyn ja sateisten kotoilukelien kunniaksi pykäistä pystyyn taas yhden uuden postaussarjan. Se kertoo meidän kodista, ja sen nimi on 55 neliötä.

Ennen ensimmäistä ihan oikeaa kämpänesittelypostausta, joka keskittyy muuten Neiti-F:n huoneeseen, ajattelin kertoa teille muutaman faktan ja asumisemme reunaehdot.

Meidän koti on yhtä aikaa uusi ja vanha. Ja se muuten olikin se juttu, johon me tässä asunnossa ja talossa ihan ensimmäisenä myös rakastuimme.

Talo, jossa asumme, on 40-luvulta. Alun perin rakennus toimi tehtaana ja toimistotilana. Sitten sen annettiin ränsistyä aivan kauheaksi, kunnes muutama vuosi sitten aloitettiin massiiviset saneeraustoimenpiteet. Vanha tehdas muutettiin asuintaloksi. Sellaiseksi, jossa kaikki on tavallaan uutta ja siistiä, mutta jossa talon historiaa ei ole haluttu peitellä. On betonipylväitä, rappaamattomia seiniä ja katossa näkyviä putkia. Niin ja sellaisia vanhoja massiivisia kiviseiniä, joiden ansioista yksikään koti tämän talon sisällä ei ole toistensa kanssa identtinen.

Tämmöinen on siis talo, jossa majailemme. Jos sulle tulee mieleen joitain sisustukseen ja kotiin liittyviä kysymyksiä tai postausideoita, let me know! Mikä olisi esim. toivepostauksesi liittyen kerrostaloasumiseen?

 

-Karoliina-

Kommentit

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.com

Oi, ihana sarja, toteaa hän, jonka perhe majailee myöskin 55 neliön kerrostalokolmiossa ;).

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu)

Minä rakastan sitä, että asunto haastaa tekemään luovia ratkaisuja. Jos tilaa on tuhlattavaksi, voi sen toteuttaa tylsemminkin. Arvaa vain se kummastus, kun me taannoin muuttimme 100 neliöstä tähän. Moni sanoi, että tulemme katumaan. Täytyy todeta, että joka päivä ajattelen, että tehtiin täysin oikea ratkaisu. Nyt meillä on meidännäköinen koti!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu)

Moikka! Oma asunto.

Voi tuo on niin kivaa ja jännää aikaa! Tsemppiä etsintään :)

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu)

Jes! Tämä on sitten nappiin!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu)

Olen joo päässyt ylioppilaaksi 2004. Ja tätä kysytään multa usein, mutta en tiedä itsekään vastausta. Jotenkin sitä tuli vain sujahdettua yliopisto vauhdilla läpi :) Mahtavaa, että viihdyit opiskeluissa. Kyllä niitä töitä ehtii tehdä!!

Pöllö987 (Ei varmistettu)

Oot oikees, kaikki sisustus- ja kotipostaukset kiinnostaa! :) Lisäks ois kiva postaus siitä, miten lapsiperhe sopii kerrostaloon. Itellä ollu aina haaveena et sit isona ois omakotitalo tai ainaki rivari. Nyt mietin, että viihtyisin kuitenkin ehkä paremmin ihmisten ja tekemisen keskellä :) Saa nähdä, mitä mieltä oon sit lapsellisena. Mieltymykset muuttuu :)

Pauliina (Ei varmistettu)

Miten ihmeessä ehdit valmistua neljässä ja puolessa vuodessa, jos viimeiset puolitoista vuotta olit töissä? (Ajattelen sun olevan samanikäinen kuin minä, 2004 ylioppilaaksi kirjoittanut.) Terveisin yliopistossa liian monta vuotta viihtynyt humanisti, joka kylläkin sovittaa nyt syntejään olemassa kokopäiväisesti työelämässä. - Pauliina

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu)

Tuo on hyvä aihe: Ja me ollaan pohdittu tämä asia yrityksen ja erehdyksen kautta. Lupaan siis postata aiheesta :)

Mar3ngi (Ei varmistettu)

Ihana postaussarja! Odotan innolla!
Minä arvostan perheitä jotka lapsista huolimatta asuvat pienissä neliöissä. Nykyään on muotia että halutaan se 250 neliöinen lukaali heti ensimmäisen lapsen jälkeen jotta "kaikilla on tilaa". Minusta pienissä neliöissä asuminen ja viihtyminen vaatii luovempia ratkaisuja, mielikuvitusta, perhekeskeisyyttä ym.
Me asutaan tyttäreni kanssa 53 neliöisessä kodissa. Reilu vuosi sitten kun muutettiin tähän (samankokoisesta) niin kaikki hämmästeli kun ei muutettu reilusti suurempaan :/ Ulkopuolisten mielestä meillä olisi pitänyt olla kummallekin omat huoneet ja vielä vierashuone / työhuone. Me viihdytään näin. Murkkutytöllä on oma huone, minulla on oma "makuuhuone" tehty ruokailutilan paikalle. Yhtään en koe kotiamme pieneksi, vaikka meillä on melkoinen eläintarhakin täällä :D Yhden asian haluaisin vielä muuttaa.. me asumme aivan uudessa talossa (valmistui kun muutimme). Haluaisin muuttaa johonkin vanhaan.. sellaiseen missä on korkeat huoneet ja leveät ikkunalaudat joissa istuskella ;)

Pauliina (Ei varmistettu)

Hei! Päädyin vastikään blogiisi. Muistelisin lukeneeni, että olet äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, kuten minäkin. Milloin olet valmistunut ja kuinka kauan olet ollut oman alan töissä? Ehkäpä törmään joskus urani aikana sinuun jossain koulutuksessa tms. :)

Ansku (Ei varmistettu) http://shoelover-lover.blogspot.fi/

Kuulostaa ihan täydelliseltä, varsinkin nämä betonipylväät ja rapaamattomat seinät... <3

Sofia (Ei varmistettu)

Missä päin tämä teidän koti sijaitsee? Onko oma vai vuokra asunto? Meilläkin on asunnon metsästys kovassa vauhdissa joten kaikki asuminen/sisustaminen kiinnostaa paljon ;)

Moderni mummola &#8211; inspiraatiokoti | Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi/moderni-mummola-inspiraatiokoti/

[…] kuin kirjoitan ensimmäisen varsinaisen osan viime viikolla esittelemääni 55 neliötä –postaussarjaan, on mun pakko näyttää teille kuvia kodista, joka on toiminut F:n huoneen sisustuksen […]

55 neliötä, osa 2: lastenhuone | Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi/55-neliota-osa-2-lastenhuone/

[…] viikolla kirjoitin siitä, mitkä reunaehdot asumisessamme vallitsee. Nyt on sitten aika esitellä ensimmäinen oikea huone kodistamme, Neiti-F:n […]

Niina (Ei varmistettu)

Olis kiva nähdä kuvia teijän aikaisemmista kodeista,ja siitä miten sisustustyyli on muuttunut vuosien aikana. Tyyliin ennen ja jälkeen kuvia tms. Kiitos kivasta blogistasi. Kaunis koti ja perhe teillä.

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.