7 reissuasua + mitä pakkaaminen opettaa konmarituksesta

Minulla on tällä hetkellä enemmän vaatteita kuin ehkä koskaan. En edes muista, mistä viimeisin vaatehimoni alkoi, mutta kun raivasin joulukuussa kaappejani, huomasin, että hyllyjeni perukoille oli hautautunut kymmeniä (jopa satoja?) vaatteita, joita en ollut nähnyt kuukausiin. Ne kun olivat siellä toisten kymmenien takana.

Olen viime aikoina pakannut reissukassejani tavallista tiheämpään ja huomannut sen, että vaikka säät ja vuodenajat vaihtelevat, pakkaan matkalaukkuni aina aika samalla kaavalla. Koska tilaa ei ole kokeellisille asuyhdistelmille, alkaa aika nopeasti havaita ne perushyvät valinnat, joissa kokee olonsa hyväksi tilanteessa kuin tilanteessa. Ja jotka myös käyvät keskenään yhteen ilman sen suurempaa vaivaa.

Matkapakkaaminen onkin opettanut minua oikeanlaisen vaatekaapin sisällön hahmottamisessa. Ja kun edessäni on tammikuun vaatekaappi-inventaario ja kirppissäkkien täyttöä, ohjenuoranani tuleekin olemaan se, sopisiko asu matkalaukkuun pakattavaksi. Jos ei, se saa mennä! Minun konmarituskysymykseni ei olekaan, ”tuottaako vaate minulle iloa”, vaan ”pakkaisinko tämän reissuun mukaani”. Tietysti jokaiseen vaatekaappiin voi jättää muutaman hauskan ja marginaalisen asun tai asusteen, mutta en usko, että tarvitsen esimerkiksi 25 paitaa, joita voisin käyttää vain kerran vuodessa.

Millä perusteella sinä karsit vaatekaappiasi, eli mikä on sinun kysymyksesi?

Kuvissa viimeisen viikon asujani. Määrä yhteen käsimatkatavarakasiin mahtuva. Jos tällä linjalla saan raivattua kaappejanikin, on se kohta ihanan väljä. Eikä muuten aamulla ole pukeutumisongelmia, kun vaihtoehtoja ei ole liikaa.

-Karoliina-

Kommentit

Moi! Mistäs olet löytänyt kakkoskuvan haalarin alla vilahtavan paidan, on sulla myös mahdollisesti uusimmassa instagram kuvassasi? Makeita asuja :)

Karoliina Pentikäinen

Gina Tricotista. 15 euroa ja aivan yksi lempparikollareistani juuri nyt (tosin en ole pessyt paitaa montaa kertaa, joten laadusta en voi mennä vielä takeeseen)! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Tykkään kanssa matkojen kapselipukeutumisesta, mutta täytyy sanoa, että minusta on aina matkan jälkeen ihanaa päästä omalle kaapille, saatan matkallakin jo haaveilla asuista kotona (mikä on muuten sairaan hyvä pohja reissushoppailulle). Oma kysymys on ehkä rakastanko vaatetta tai näenkö sen heti väh. kolmessa eri asukokonaisuudessa. Tykkään myös kerran vuodessa käytettävistä vaatteista, tosin ehkä viisi on maksimi. Meillä on vähän liian syvä vaatekaappi, niin kierrätän puolivuosittain etu/ ja takareunan ja samalla pistän hudit ja sopimattomiksi käyneet vaatteet kiertoon. Epävarmat aina säästän, ja sieltä on palautunut monta aarretta aktiivikäyttöön.

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.