Maailman parhaan granolan resepti
Me saimme joululahjaksi maailman parasta omatekoista granolaa, jonka ohje piti kysyä jälkikäteen itselleenkin, ja jota olemme syöneet nyt koko tämän viikon aamu- ja iltapalaksi.
- Sekoita nämä kulhossa:
8 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
3-4 dl pähkinöitä. Halutessaan pähkinät voi murskata pienemmiksi.
1 tl suolaa
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1,5 tl kardemummaa
3-5 tl kanelia - Laita kattilaan noin 1,5 dl hunajaa ja 5 rkl kookosöljyä. Sulata ne ja lisää joukkoon noin 4-5 rkl maapähkinävoita (Biona Organic tai ”tavallista”) (ja noin 1 tl vaniljauutetta). Sulata seos tasaiseksi massaksi, ja sekoita se sitten pähkinöiden ja kaurahiutaleiden joukkoon.
- Levitä seos tasaiseksi pellille. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja pidä seosta uunissa 20-30 minuuttia. Kääntele välillä lastalla. Mysli on valmista kun se saa hieman tummuneen värin ja on rapeaa. Jäähdytä pellillä ja laita sitten vasta purkkiin säilöön (vaikkei se kauan kyllä säilössä pysy)
- Syö esimerkiksi maustamattoman jogurtin tai rahkan kanssa.
Herkkuhetkiä! Ja pieni varoitus. Tähän jää koukkuun!
-Karoliina-
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.