Endometrioosista, siskon kynästä

Tässä kuvassa on mun kaunis pikkusiskoni Auroora.

Yleensä en tee näin. Tai siis. Enpä muista, että koskaan olisin tehnyt näin. Mutta nyt on pakko. Pikkusisko kirjoitti niin rohkeasti, mutta kuitenkin eleettömän kauniisti endometrioosista ja lapsettomuuden pelosta, että uskon sen kiinnostavan monia teistäkin. Tässä siis vähän luettavaa aamuun.

Valoa perjantaihin!

-Karoliina-

Kommentit

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Ei yhtään sekava, vaan hyvin kirjoitettu :)

Hanna (Ei varmistettu)

Olipa hienosti ja rohkeasti kirjoitettu! Siskollani on paha endometrioosi ja toinen munasarja onkin lähes ummessa. Silti hänellä on kolme lasta, eikä raskautumisessa ole ollut ongelmaa. Siskoni sai diagnoosin muistaakseni n.20 vuotiaana ja kolmannen lapsensa sai ollessaan 34. Eli pitkän ajan kuluttua tuomiosta.

Itse sitten taas kärsin tahattomasta lapsettomuudesta. Mitään syytä tai sairautta ei löydetty, mikä olisi lapsettomuutta aiheuttanut. Viiden vuoden yrityksen ja parin vuoden hoitojen jälkeen kuitenkin sain sen kauan toivotun pienen. Koeputki oli meidän kohdalla se toimiva hoito.

Onneksi nykypäivänä hoidot ovat niin hyviä ja edistyneitä, että uskon, että siskosikin kohdalla löytyisi se oikea ja toimiva hoito. Hoitojen aikana usein mietin, että kumpi on pahempi. Se, että lapsettomuudelle löytyy syy vai se, ettei syytä ole. Edelleenkään en osaa vastata.

Tsemppiä siskollesi! Ja mukavaa ja lumista päivää :).

Ja sori kirjoituksen mahdollinen sekavuus, 1v roikku lahkeessa :D

PCO-sisar (Ei varmistettu)

Todella rohkea teksti siskoltasi. Itselläni on PCOmaiset munasarjat ja lapsettomuus on pelottanut todella paljon. Vihdoin kun tulin raskaaksi niin raskaus päätyi keskenmenoon, mutta mikä onni olikaan kun tulinkin toisen kerran nopeasti raskaaksi. Nyt on meneillään rv 9 ja vielä en uskalla kertoa ihmisille, mutta luottavaisin mielin mennään kohti toista raskauskolmannesta.

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Sinullakin on ollut rankkaa. Tsemppiä ja halauksia. Pidän peukkuja teille :)

Kommentoi