Eurokankaan verho-ovi

Kyselin jokunen aika sitten teiltä vinkkejä makuualkovimme oviongelmaan. Ja hyviä ideoitahan tuli ihan todella paljon. Kiitos!

Asiaa pähkäiltyämme päädyimme verho-oveen, mitä moni teistä olikin ehdottanut.

Suunnittelin verhon omien ideoideni pohjalta Tammiston Eurokankaan Kristan kanssa.

Kriteeriini verhosuunnittelussa olivat seuraavat:

 • Verhon toimiva liikuteltavuus
 • Kaunis ja ajaton ulkonäkö
 • Valoeristys
 • Mahdollisimman suuri äänen eriste

 

Tämmöiseen ratkaisuun sitten päädyimme:

 • Verho ommeltiin kahdesta kankaasta.
 • Eteisen puolelle näkyvä osa tehtiin Eero Aarnion mustavalkoisesta STRIPE-kuosista, vuori puolestaan mustasta DUVET-villasta.  Raitakangas on 100% puuvillaa, sellaista oikein jämäkkää ja paksua kangasta. DUVET:n tuoteseloste puolestaan kertoo sen olevan 70% villaa, 25%akryylia ja 5% muita kuituja.
 • STRIPE:n tehtävä verhossa on olla se muuhun asuntoon päin näkyvä kaunistus, DUVET toimii ennen kaikkea ääni- ja valoeristeenä. DUVET-kangas on tullut vasta hiljakkoin myyntiin yksityisille ostajille. Alunperin siitä on tehty vain julkisten tilojen äänieristetuotteita.
 • Itse olin ajatellut, että verho laitettaisiin kattoon kiinni vaijerilla. Näin painava kangasta ei kuitenkaan voinut pelkän narun varaan laittaa. Olipa muuten hyvä, että suunnittelija tämän tajusi. Itse en olisi homma hoksannut. Päädyimme siis kattoon ruuveilla kiinnitettävään verhokiskoon, joka kestää painavan verhon painon.
 • Suunnittelun lisäksi otimme Eurokankaalta asennuspalvelun. Sen jälkeen, kun olimme verhon suunnitelleet, meidän ei tarvinnut tehdä mitään muuta, kuin avata asentajalle ovi. Aika kätevää :)

Näin verho on toiminut käytössä:

 • Verho on superkaunis. Vaikka pidin raitakuosista jo kaupassa, ja vaikka tila tarvitsi suojan, ajattelin, ettei ratkaisu ole kovin esteettinen. Verho toi kuitenkin lisäpontta myös eteisen ulkonäköön.
 • Alkovi näyttää mielestäni verhon ansiosta taas vähän enemmän oikealle huoneelle, eikä vain oudolle kololle eteisen kupeessa.
 • Verhon pimennysvoima on 100%.
 • Verho eristää ääntä kohtalaisesti. Ennen en saanut unta alkovissa, jos Esko katsoi tv:tä olohuoneessa äänien kanssa. Nyt verho eristää ääntä tv:n äänitaso 4:n asti, eli niin, että hiljaisena iltana tv:stä voi katsella ihan hyvin myös suomenkielisiä ohjelmia ilman tekstitystä. Kun olen saanut sikeän unen, tai jos F nukkuu verhon takana, voi muualla talossa varsin hyvin jutella aivan normaalilla äänellä. Aivan huikeaa!
 • Verho liukuu kiskolla todella hyvin. Ja hiljaisesti. Kisko on pultattu seinään ja kattoon, joten se kestää erinomaisesti painavan verhon.

Onko teillä kokemusta äänieristekankaasta? Itselleni se oli aivan uusi tuttavuus. Entä kuka muu on käyttänyt tämmöisiä avaimet käteen -ompelupalveluita?

Kivaa uutta viikkoa!

-Karkki-

*verhon loppusummasta saatu alennus bloginäkyvyyttä vastaan

 

 

 

 

Kommentit

LauraCaarina (Ei varmistettu) http://minimibudjetilla.blogspot.fi

Hei tässäpä loistava idea! En ole äänieristekankaasta kuullutkaan ja olen tässä miettinyt, että millainen oviratkaisu olisi meidän olohuoneen ja eteisen väliin järkevin kun tilaakaan ei liikaa ole.

Karkki (Ei varmistettu) http://blogit.kaksplus.fi/kolmistaan/

Kiitos Anne! Näin olen jo tehnyt pariin otteeseenkin :) Ihana teksti!

Daniella (Ei varmistettu)

Tosi kaunis! Todellakin näyttää siltä, ettei ole pelkästään hyötyratkaisu vaan myös sisustusratkaisu. En ole kuullutkaan ääntä eristävästä kankaasta, mutta pitää kyllä painaa mieleen. Kiitos taas tästäkin silmiä ja älyä hivelevästä postauksesta! :D

AnneK (Ei varmistettu) http://lastenhuoneenkapina.blogspot.fi

Blogistani löytyy pieni haaste Sinulle :)

Milja K (Ei varmistettu) http://mamacaffe.com

Moi! Kiitos, tälläen me tehdään. Duvetin hintaa en vain löytänyt sun jutusta enkä Eurokankaan sivuilta?

M

Niina (Ei varmistettu)

Hei. Minuakin kiinnostaa tämä hintapuoli.

Marjo (Ei varmistettu)

Nyt täytyy kyllä kommentoida, vaikka postaus onkin hieman vanhempi! Pienen yksiön eteiseen kun ei saa tilanpuutteen takia ulko-oven lisäksi väliovea, olen etsinyt kaikenlaisia vaihtoehtoja saada edes pientä äänieristettä kodin ja rapun väliin. Ahdistaa, kun kylpyhuoneessa suljetun oven takana käyty keskustelu kuuluu rapussa seistessä jopa alemmalle kerrostasanteelle asti :D
Täytyypä pohtia, olisiko tämä vaihtoehto (ruman?) muovisen haitarioven sijaan, vaikkei tietysti oikeaa ovea täysin korvaakaan :)
Kehaisen myös hieman blogia, todella kivaa ja _helppoa_ luettavaa :)

Satu (Ei varmistettu)

Hei Karkki, kiitos postauksesya jossa oli hyvänkuuloinen Ida myös meille! Mutta voisitko kommentoida hintaa niin saisi vähän käsitystä onko realistinen vaihtoehto?

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.