Gluteenittoman vispipuuron resepti
Minun yksi lapsuuden lempivälipaloistani oli mummon tekemä vispipuuro maidolla ja sokerilla. Ja jos totta puhutaan, tein tuota kotoisaa lohturuokaa vielä lukuisia kertoja itsekin kotoa muutettuani ja toki myös F:n ollessa pieni. Kun aloitin sitten gluteenittoman ruokavalion, jäi myös vispipuuron teko. Mannasuurimoissa kun on gluteenia.
Tällä viikolla minuun iski kuitenkin hirveä vispipuurohimo. Ja niinpä päätin, että koitan, voiko köyhän miehen mannasuurimot tehdä vetämällä puuroriisin hienoksi ”jauhoksi”, ikään kuin mannasuurimoiksi. Ja kylläpä pystyi! Puurosta ei toki tullut niin kuohkeaa kuin sen mannasuurimoista saa, mutta hyvää ja pehmoista silti.
GLUTEENITON VISPIPUURO (6 annosta)
- 15dl vettä
- 6 dl vadelmia
- 2 dl punaisia viinimarjoja
- ripaus suolaa
- 4-8 ruokalusikallista kookossokeria
- 3 dl jauhettua puuroriisiä
- Keitä marjat vedessä niin, että marjoista on irronnut väri veteen. Aikaa tähän menee n. 20 min.
- Siivilöi marjat pois liemestä. Kaada punainen ”mehu” takaisin kattilaan.
- Jauha puuroriisi blenderissä jauhoksi.
- Keitä puuroriisijauhoa aikaisemmin tehdyssä mehuvedessä n. 20 min, eli niin, että puuro on kypsää.
- Lisää loppuvaiheessa suola ja kookossokeri.
- Annan puuron jäähtyä.
- Vatkaa tehosekoittimella kuohkeaksi.
- Tarjoile maidon tai mantelimaidon kanssa.
Herkullista viikonloppua!
-Karoliina-
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.