Hääasukriisistä ja hääetikettimokista

Joskus minulla saattaa olla asu valmiina jonnekin aivan vähäpätöisiin kemuihin jo kuukausia aikaisemmin. Mutta kun pikkusisko menee naimisiin VIIKON päästä, en edelleenkään ole varma, mitä pistäisin päälleni. Kesän alussa ajattelin, että minun häävalintani tulee olemaan punainen pitsimekko, johon aivan rakastuin Vero Modassa. Mutta sitten kuulin, että punaiseen pukuun liittyy hääetikettirike.

Olen tähän asti vain ajatellut, että häiden kielletty väri on luonnollisestikin vain valkoinen. Mutta eipä etiketti jää siihenkään. Kuulin nimittäin, että punainen puku merkitsee sitä, että vieraalla olisi ollut vispilänkauppa sulhasen kanssa. Ei ehkä mielleyhtymä, jonka haluaa tuoda esille siskon häissä.

Hääpari otti punaisen puvun kyllä aivan huumorilla, mutta koska en ole varma koko ison hääseurueen suhtautumisesta vanhoihin perinteisiin ja etikettiin, päätin ottaa varman päälle. Toisaalta tämä antoi minulle mahdollisuuden myös siihen, että päätin lopulta laittaa häihin pitkän puvun. Pitkä puku tuntuu usein ihan hirveän juhlavalle, mutta kai nyt siskon häät, jos mitkä, on tilaisuus, jossa saakin olla juhlavana.

Minulla on harkinnassa nyt kaksi asua. Vuosia sitten ostettu olkaimeton pinkki mekko. Ja toisaalta vedenvihreä A:n siskolta lainassa oleva vähän kreikkalaishenkinen spagettiolkainmekko. Ja kun saan valittua näiden kahden väliltä, täytyy kaiken päälle käydä ostamassa vielä korut, rintsikat ja bolero/huivi harteille. Minä inhoamalla inhoan boleroita: En ole nähnyt vielä yhtään kaunista yksilöä elämäni aikana. Ja toisaalta huivien kanssa olen ihan onneton rähmäkäpälä. Tämmöisellä epäfiinillä äijäliikehdinnällä ne roikkuvat aina rytyssä toisella olalla ja sitten niitä saa olla kiskomassa ylöspäin.

Vinkkejä ihanista boleroista tai huiveista Tampereen seudulla otan vastaan. Niin ja jos on jokin muu etiketti vielä, joka tulee tietää, kertokaa ihmeessä!

-Karoliina-

Kommentit

emiliakeijusofia

Haha, mulla juuri oli mun hyvän ystävän häissä punainen puku, enkä muuten ollut ainoa :D eipä niistä kukaan mitenkään häiriintynyt taikka kommentoinut, muuta kun hyviä kommentteja vaan :)

Karoliina Pentikäinen

Minustakin punainen olisi ihana väri. Arkena ehkä vähän arkailen pukeutua siihen, mutta juhlassa toimisi. 

emiliakeijusofia

No varmasti toimisi! :) Tietysti ymmärrän myös tuon pointin, että ei ihan tiedä miten häävieraat siihen suhtautuu! Itse en vaan ollut ikinä kuullutkaan moisesta etikettisäännöstä häissä punaisen kohdalla! :D

iidis
Varpain jaloin

Oletko mietinyt mekon pariksi ihan vaan kaunista neuletakkia? Itse taistelin ja tuskailin bolerovihani kanssa vuosia kunnes keksin, että siisti neuletakki käy vallan mainiosti juhlamekon kanssa. Uskaltaisin väittää että kaunis cashmereneule on monesti paljon tyylikkäämpi kuin kantajastaan epämieluisa bolero tai villin neidon olkapäiltä valahteleva ja jalkoihin tallautuva huivi.

Karoliina Pentikäinen

Oooh. Nyt mulle tuli mielikuva  tosi lyhyestä, hennonpörröisestä neuleesta. Kiitos <3

idamoida

Minusta tuon kuviollisen kanssa kävisi aivan hyvin vaikka niukka nahkatakki ja pinkin kanssa taas jakku tai jokin neuletakki. Tai miksei huiveista/kankaasta voisi kietaista jotain kimonontapaistakin. Esimerkiksi Eurokankaan tyyliin: https://www.instagram.com/p/BXAsrUwncpJ/

Karoliina Pentikäinen

Kiitos vinkeistä. Nahkarotsi on se, mitä itsekin aina suosin. Oma vaan taitaa olla vähän liian raskas mekon pariksi. 

Pitsibolero voisi olla juhlava ja kevyt vaihtoehto

Karoliina Pentikäinen

Arvaapa mitä? Mulla ei ole VIELÄKÄÄN mitään hartioille. A-PU-VA! 

nansk

Käy kurkkaamassa In Stock (kekäleen vieressä Keskustorilla)! Tuo mintunvihreä on aivan ihastuttava. Ja muistaakseni huivia täytyy pitää vain kirkossa häissä, tai ruokaan asti jos vedetään samalla etiketillä kuin akateemisissa pöytäjuhlissa. Siinäkin kun vilkuilee muita vieraita, niin pysyy aika hyvin kartalla (:

Karoliina Pentikäinen

Kiitos neuvoista <3 

Ajatusleikki

Ihana tuo aqua, laita se! Mulla on vaatekaapissa luottovaatteena musta 3/4 hiljainen perusjakku. Toimii arjessa trikoon kaverina ja juhlassa siistinä lämmikkeenä tai jos hartiat pitää peittää muuten. Kesäjuhlissa muutenkin aika vähän tarvitsee sitä pitkähihaista tai boleroa tai mitä ikinä, sen hetken voi olla vaikka mikä. Alkukesän häissä jakku taisi olla vaan turha kannettava ja kaukalon koristaja :D

Ajatusleikki

Kaukalon?! Kiitos auto correct :D siis _naulakon_.

Karoliina Pentikäinen

Ihana juurikin niin. Joskus tuo tekstinsyöttö tekee kauheaa jälkeä. Ja yhdyssanojahan se ei tietenkään ymmärrä. Huoh! 

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Minultakin ääni kauniille neuletakille! Tai miten sellainen pitsibomber, niitä on näkynyt paljon kesäjuhlissa ja on muulloinkin käyttöä kuin vain yhtenä päivänä :)

Karoliina Pentikäinen

OI! Hyvä idea. Olen bomber-hullu! Vieläköhän ehtisi kaupoille..

Minulle tuli mieleen nyt paljon näkyvät bomber "takit" itse ostin pitkän juhlamekon ja siihen löysin siistin kiiltäväpintaisen bomber paidan/takin ja hyvin voisin sitä käyttää häissäkin ☺️ 

Karoliina Pentikäinen

Tajusin, että minulla on kultainen, lyhyt bomber kaapissa. Kiitos: Voi olla, että laitan sen! 

Kommentoi