Hipin hiki haisee - Alumiinittomat dödöt testissä!

Mä olen aina sanonut, etten hikoile milloinkaan muulloin kuin urheillessa. Tai siis niin olen luullut näihin päiviin asti.

Nordinin Marian neuvojen innoittamana päätin vaihtaa suosikkini, Nivean Stress Protect -anti-perspirantin ekologisempaan ja alumiinittomaan vaihtoehtoon. Sainkin Sugarin showroomilta testiin kolme luomudeodoranttia. Ja kuinka kävi?

PÄIVÄ 1. Madara Herbal Deodorant. Kainalotuntuma on koko päivän hieman kostea, mutta tuote ei ärsytä ihoani. Yrttinen tuoksu lehahtaa silloin tällöin nenääni, ja ystäväni haistaa yrttidödön jopa mun toppatakin läpi. Illalla nuuskaisen kainaloitani. Vaikken ole uhreillut, kainaloni haisevat päiväisten yrttien sijaan rehelliselle hielle! YÖK! Olisi ollut niin ihana pitää tästä tuotteesta, koska yleensähän mä RAKASTAN kaikki Madaran tuotteita.

PÄIVÄ 2. Sante Crystal Deo Roll-On. Jes. Tämä tuote on hajuton. Paitsi että, se kirvelee kainaloitani ja kuivuu hemmetin kauan. Illalla haisen taas - jopa ilman liikuntaa - ukkohielle. Nice!

PÄIVÄT 3-4. Urtekram Deo Crystel Roll-On Lime. Ei kirvele, mutta itse limen tuoksu saa jo pistävän hien mieleeni (vai kuvittelenko vaan, koska minusta on tullut hikineurootikko?). Dödö kuivuu varmasti puoli tuntia kainalossa, joten kyseessä ei ole minkään pika-aamun tuote. Pitää hien hajun loitolla testituotteista parhaiten. Jopa kevyessä liikunnassa. Tulen tulokseen, että samaa merkkiä on testattava muissa, vähemmän pistävämmissä, tuoksuissa.

LOPPUTULOS: Anti-perspiraatista siirtyminen alumiinittomaan deodoranttiin on karmeaa. Kainalot eivät ole enää rutikuivat ja koko ajan saa pelätä, milloin suoja pettää. Onko tämä vain kainaloideni alkujärkytystä? Helpottaako, tasaantuuko hikoilu? Tottuvatko kainalot anti-perspiraatittomuuten vai miten homma tulisi hoitaa?

Niin ja lisää alumiinittomia tuotevinkkejä saa antaa! Onko joku koittanut Urtekramin muita dödöjä kuin limeä?

Eikö musta olekaan dödöhipiksi?

-Karoliina-

*testidödöt saatu

 

 

 

 

 

Kommentit

Hanna (Ei varmistettu)

Kesällä yritin, eikä ollut edes kuuma.. mutta hyi kauhea mikä hiki koko ajan. Yök. Saa noi alumiinittomat olla mun puolesta. Inhottava jos haisee :P

MariaKoo (Ei varmistettu)

Jos itselle tulee kurja olo jostain tuotteesta, kannattaa jättää suosiolla pois. Arvostan itse dödöissä hyvin mietoa tuoksua ja sitä että se pitää hien hajun poissa. Tän postauksen perusteella jätän kyllä nämä eko-hippi-luomuversiot väliin.

Maija (Ei varmistettu)

Foreverit on kaikkea muuta kun luomua ja ekologisia.

Misu (Ei varmistettu)

Mulla on urtekramin ruusun tuoksuinen. Kyllä mustakin saattoi alkuun tuntua, että hien haju tulee läpi, mutta ei kyllä enää. Olen nyt muutaman viikon käyttänyt sitä. Ja tykkään kyllä. Kosteuttahan se ei pidä poissa, mutta siihen voi vaikuttaa paitavalinnoilla, luonnonkuidut kunniaan! Aiemmin käytin rexonaa. Pidän myös täysin dödöttömiä päiviä vapaapäivinä. Uskon että kainalot "tottuu", vaikken ymmärräkään miten se on mahdollista :D
Uskon että tässä asiassa täytyy punnita se, mitä haluaa iholleen laittaa. Ja että onko niin vaarallista jos joskus iltasella kainalot haiskahtaa? Ehkä tiukkoihin tilanteisiin voisi varautua anti-perspirantilla, sekin olisi jo parempi ettei joka päivä vuoraa kainaloita alumiinidödöllä :)

Mona (Ei varmistettu)

Mistä se alumiini poistuu ?? Elimistöstä? Kuin se sinne on joutunut ? :)
Edelleenkään, alumiini, eikä mikään muukaan kosmetiikka imeydy ihon pintakerrosta syvemmälle, joten se ei sinne myöskään "kerry" eikä se sieltä mihinkään "poistu"...
MIKÄLI kosmetiikka oikeasti imeytyisi pintakerrosta syvemmälle, toimisi kaikki antiage-kama niin hyvin, ettei ryppyjä syntyisi kellekkään minnekkään ikinä jne jne..

MariaKoo (Ei varmistettu)

Vertaa ihan mielenkiinnon vuoksi nivean sekä näiden eko-hippi-luomutuotteiden aineosaluetteloa esim.käytetyt hajusteet yms. Saattaa yllättää...

Satu (Ei varmistettu)

Vihdoinkin! !!! Kaaren Prismasta saa Nivean alumiinitonta.

Heli (Ei varmistettu)

Kannattee kokeilla luontaistuotekaupasta saatavaa In wellness:in Kristall deo stick:iä. Kyseessä ns. suolakivi, jota kostutetaan vedellä ja hierotaan kainaloihin. Olen itsekin testannut monia alumiinittomia dödiksiä ja tämä on mun mielestäni paras ja tietty luonnonmukaisin sisältäen ainoastaan luonnon mineraalisuoloja. Toki kainaloissa hetken kostea tunne, mutta kuivuu nopsasti, on hajuton ja erittäin riittoisa. Hierotaan kainaloihin kohtuullisen runsaasti ja siitäkin huolimatta kivi kestää kuukausia! Suosittelen!

Tiia (Ei varmistettu)

Mulla meni about viikko tai kaks, kun tottui alumiinittomaan ja myrkyttömään dödöön. Eli sinnikkäästi vaan jaksaa koklaa, niin hikirauhaset puhistuu ja ekodödöt alkaa toimia :)

Urtekramin Aloevera on paras! Itse sekä Mun mieskin käytetään sitä eikä haise yhtään.

Mona (Ei varmistettu)

Olen tästä kuullut ennenkin, ja haluaisin myös kokeilla. Mutta. Miten ja kuinka usein niitä kainaloita pitää öljytä? ;)

Mariah (Ei varmistettu)

Olivia Klein Cream Deo -hoitava voidedeodorantti, tästä tuotteesta kuullut että toimii, menossa juuri itselläkin testaukseen :)

E (Ei varmistettu)

Miten olisi Biothermin deo pure bio? Mulla toiminut hyvin ja todella riittoisa tuote. Olen kokeillut muutamaa muutakin ekodeodoranttia ja mielelläni ostaisin jotain ekompaa merkkiä, mut ei ole ne käytössä toimineet.

Vea (Ei varmistettu)

Mulla toimii Foreverin aloe vera -dödö! :) Kannattaa testata.

Emilia (Ei varmistettu)

Mulla on dermosilin nature dödöä, myöskään ei sisällä alumiinia. Täällä myös yksi hikineurootikko ja tuo dermon dödö todella toimii mulle! :)

Laura (Ei varmistettu)

Itse en ikinä olis kuvitellut pystyväni vaihtamaan pois perus antiperspiranteista, kunnes kokeilin Crystal Springin Salt of the Earthin mineraalideokiveä. Kannattaa kokeilla! :)

J (Ei varmistettu)

Moi! Muutamat kaverini käyttävät silloin tällöin ihan vaan kookosöljyä dödönä. :)

Anna-Maria (Ei varmistettu)

Urtekramin Aloe verassa on mieto ja miellyttävä tuoksu. Muutenkin tykkään siitä.

Mii (Ei varmistettu)

Heitin hyvästit antiperspiranteille kohta kaksi vuotta sitten. On mulla tosin varalta lähes käyttämätön dödö kylppärissä, jota saatan käyttää mm. juhlissa mutta käytän siis muutaman kerran vuodessa. Olen kokeillut ainoastaan yhtä ekomerkkiä, Laveraa ja voi luoja mikä käry musta lähti! Ikinä en ole sellaiselle haissut. Jätin käyttämättä ja siirryin Meinebase-suolaja kookosöljyseokseen. Kainalot joo kostuu mutta siihen tottuu, mutta hiki ei haise. Kannattaa kokeilla. Kookosöljyllä lähtee muuten meikkikin pois?

Anni (Ei varmistettu)

Pitää antaa kainaloiden totutella, kestää aikansa. Itse käytän uhdisteltää kookosöljy ja urtekramin aloe vera deo. Illalla suihkun jälkeen kosteisiin kainalohin kookosöljyä ja aamulla deodoranttia. Pitää hajun poissa aktiivisenakin työpäivänä, kosteutta ei, mutta pieni haitta.

Tiia (Ei varmistettu)

Itse siirryin reilu vuosi sitten niveasta forever livingproductsin alumiinittomaan aloevera dödöön ja toimii. Ei ole märät kainalot eikä haise hiki. Myös dödö itsessään on hajuton.

Lilleriloo (Ei varmistettu)

Kannattaa myös kokeilla ihan vaan kookosöljyä kainaloihin sipaistuna! Itse hikoilen runsaasti ja välillä antiperspirantitkin saattavat pettää. Mutta kookosöljy ei ole pettänyt! Toki ne, jotka eivät kookoksen hajusta välitä, älkööt vaivautuko :)

neea (Ei varmistettu)

Mä hikoilen kuin miehet. siis oikeasti. hikoilen enemmän kuin mun aviomies!
muistan jo ala-asteella kuinka kainaloissani oli AINA hikiläikät vaikka istuin vain tunnilla. Sama meno jatkuu edelleen. Vuosien saatossa olen hyväksynyt että kuivia kainaloita en saa millään, mutta hien hajun haluan pitää poissa. Olen testannut varmaan 10 erilaista ekodödöä, mutta mulla ei mikään toimi. Joskus kun ei rexonatkaan alumiineineen auta :/
käytän kaikissa muissa kosmetiikkatuotteissa eka, mutta dödöä ei vain löydy.
mua harmittaa, koska alumiini on yhdistetty niin vahvasti rintasyöpään ja pilaa kaikkien vaatteiden kankaat kainalon kohdalta :(

Hanna Ä (Ei varmistettu) http://hanna-katriina.blogspot.fi

Mä tykkäsin Urtekramin Aloe verasta, mutta kahden-kolmen viikon jälkeen mulla oli yht äkkiä kainalot auki!! :OO siis ihan täynnä pienen pieniä haavoja. Sit ei käytetty niin minkäänlaista dödöä. :'D ... sitten palasin Doveen.

Nina (Ei varmistettu)

Samat kokemukset myös täällä: Itse olen kokeillut juuri tuota Madaraa, lisäksi santea (sekä nestemäisenä ja että ns.suolakivi versiona), Gamardea sekä Schmidt's -merkkiä (en suosittele kokeilemaan tuoksullisia versioita, koska tuoksu on todella voimakas). Mikään näistä ei toiminut. Kokeilin kaikkia pari kolme viikkoa. Kuivumisaika oli 15-45 minuuttia, hiki ei niinkään haissut (paitsi santeissa) ja kaikissa kainaloni olivat läpimärät. Urheillessa tosin hiki haisi, ja PALJON. Valitettavasti itse en ainakaan pysty olemaan märillä kainaloilla päivittäin...olisi todella mukavaa löytyy alumiiniton dödö, joka pitäisi kainalot kuivina.

Tiina (Ei varmistettu)

Acorelle ruusudödö! :)

eeva (Ei varmistettu)

Feel you! Mutta kuten joku aiempi kommentoija jo totesi, on myös oman kokemukseni mukaan alumiinittomille dödöille annettava vähän aikaa "alkaa toimia" ja kainaloidrn tottua, eikä tuomita heti alkuunsa. Uusin kokeiluni Schmidt's yllätti viikon käytön jälkeen, kun totesin hämmentyneenä sunnuntaiaamuna, etten haissutkaan pahalta, vaikka edellisenä päivänä oli ollut kiireisen työpäivän jälkeen bailut ja baarireissu. Joten vähintäänkin voin suositella kokeilemaan sitä! Madaraa käytän lähinnä sunnuntaisin tai kun tiedän päivästä muuten vaan tulevan leppoisamman. Alumiinia sisältävään dödöön turvaudun kuitenkin silloin kun tiedän ettei vaan ole varaa ottaa riskiä haista pahalle :--)

lillis (Ei varmistettu)

Forever living Aloe Vera alumiiniton deo stick, en vaihtais :) puskee eka hikeä pintaan, jopa 1kk, mut sen jälkeen ollu loistava. Voi laittaa vaikka heti sheivauksen jälkeen, hoitaa!

nekku (Ei varmistettu)

Mun kokeilujen mukaan ihan paras eko-dödö löytyy lovefreshiltä. Mulla ei alumiinillisetkaan dödöt pidä hienhajua poissa esim. tiettyjen paitojen kanssa, stressaavissa tilanteissa ja urheilussa -hippidödöistä puhumattakaan. Nyt about kuukauden oon käyttänyt lovefreshin appelsiinin ja patsulin tuoksuista stickiä ja tänään viimeks hiki hatussa siivotessani ihmettelin hyvää pitoa. Hinta kyllä kirpaisee (reilu 20 €), mutta on toisaalta normidödöjä riittoisampi ja kainalot tykkää myrkyttömyydestä. Suosittelen. ?

Suvi (Ei varmistettu)

Alumiinitonta dödöä kannattaa käyttää pari viikkoa ennen kuin tekee päätelmiä pitävyydestä. Madaran yrttidödö ei itse asiassa ole edes alumiiniton, mutta niiden bio active on ja se on toimii ainakin minulla tosi hyvin.

Laisa (Ei varmistettu)

Hei, kaikki luonnonkosmetiikka ei ole luomukosmetiikkaa :)

pauliina (Ei varmistettu)

Dermosililla on alumiiniton dödö, jota olen käyttänyt jo pitkään. Toimii ainakin minulla!

(Ei varmistettu)

Öbaut viikko meni tottua, monien kokeilujen jälkeen käyttöön jäi erisanin alkoholiton, alumiiniton ja hajustamaton.

Jenna (Ei varmistettu)

Mä oon käyttänyt jo pitkään alumiinitonta Foreverin Aloe Ever-Shield- dödöä http://www.foreverliving.fi/shop/category/beauty/product/aloe_ever_shield_deodorant ja oon ollu kyllä supertyytyväinen. Kiva mieto tuoksu, ei tahraa vaatteita, voi pukea vaikka heti. Ei oo käytössä pettänytkään kertaakaan. Ja sanoinko jo, että se on tosi riittoisaa. Yhden purkin hinta tuntuu aluksi aika korkealta, mutta siitä riittää pitkäksi aikaa. Eli se on loppujen lopuksi myös edullistakin. :)

Sanna (Ei varmistettu)

Mä kokeilin joku aika sitten Acorellen Mesiangervo-deodoranttia ja mulla piti hienhajun hyvin poissa ja mielestäni tuoksuikin aika kivalle. Harkitsen uutta pulloa, samalta merkiltä mm. ruusuntuoksuinen kiinnostaa. Madaran yrttideodorantti ärsytti kainaloita niin, etten pystynyt käyttämään sitä yhden kerran jälkeen.

Jenni (Ei varmistettu)

No harmillista! Mainostin sulle tuota madaraa, mutta eipä se sitten kaikilla toimikaan. Aloin pohtia, että kenties mun puhdistunut ruokavalio on saanut aikaan sen, että hikikin on "puhtaampaa" enkä näin ollen tarvitse yhtä tehokkaita dödöjä kuin vielä muutama vuosi sitten.. tiedä häntä! Toivottavasti sopiva löytyy! :)

SP (Ei varmistettu)

Oli tullut Erisaniltakin alumiiniton uutuus marketteihin! En ole vielä ehtinyt testata, mutta ehdottomasti hyvä juttu, että myös halvemman hintaluokan merkiltä on tullut :)

Jenna (Ei varmistettu)

Kestää muutaman viikon, että alumiini poistuu elimistöstä (luonnollisesti kuona-aineiden mukana kainalosta) Kannattaa jatkaa vaikka alkuun tunne kainalossa on kamala!

M (Ei varmistettu)

Lovefresh natural cream dödöt!
Alkuun hien eritys on hurjaa mutta tasoittuu pian.Itse olen kokeillut varmaan pitkälti toistakymmentä alumiinitonta joista tuo ym. on ollut ehdottomasti paras.Koostumus on voidesticki,joka kuivuu heti ilman että kuivattaa kainalot.Kannattaa kokeilla,btw kainalot kaunistuu muutenkin kun jättää alumiinilliset ym.lisäainemyrkyt hyllyihin.Iho pehmeni ja vaaleni huomattavasti tuon muutoksen jälkeen,lisäksi hikikään ei enää haise niin voimakkaalle kun tuo kainaloiden bakteerikanta pääsee normalisoitumaan ja hikirauhaset eivät ole kokoaikaa tukossa.

Sandra (Ei varmistettu)

En oo vielä testannut ite, mut oon kuullut että myös ihan pelkkä kookosöljy toimisi :)

Anna (Ei varmistettu)

Kokeilepa Nuxea, itse olen päätynyt tähän testattuani useita muita.

venla (Ei varmistettu)

Urtekramin Aloe vera on kaikista kokeilemistani ehdottomasti paras. Hajut pysyvät poissa koko päivän. Alumiinittomuus ja muiden kemikaalien runsaus alkoi mietityttämään, kun ystäväni sairastui pari vuotta sitten kolmikymppisenä rintasyöpään. Lääkärit sanoivat hänelle, että antiperspirantit heti pois käytöstä. Päätin, että jatkossa itsekin käytän mielummin myrkyttömämpiä vaihtoehtoja.

Annukka (Ei varmistettu)

se tasaantuu sekä hikoilu että haju. Alkuun kun hiki pääsee rauhasista ulos, voi kuutaman viikon haist tosi pahalle. Madarakin toimii sitten paremmin, mutta ei tosiaan pidä kauhean hyvin. Mutta Acorellella on ihana miedon ruusun tuoksuinen dödö, kokeile sitä. On testivoittaja ja pitää paremmin kuin Madara. Se on mun suosikki, googlaa! Saa esim Ruohonjuuresta.

Sanna (Ei varmistettu)

Mä oon käyttänyt jo useita vuosia sertifioituja luonnonkosmetiikan dödöjä. Mulla on lisähaasteena herkkä kainaloiden iho, minkä vuoksi kaikki tuotteet ei ole mulle sopineet.

Aluksi meni melko kauankin, kunnes kainalot "tottui" luonnollisempaan dödöön eli alkuvaiheessa ihon kostumista tapahtui ja illalla kainalot haisi hieltä. Jonkin aikaa pidin kaapissa hätävarana ei-luonnonkosmetiikkadödöjä sellaisia (juhla)tilanteita varten, jolloin dödön pettäminen ei tullut kyseeseen. Nykyään pärjään kaikissa tilanteissa luonnonmukaisella dödöillä.
Toistaiseksi paras käyttämäni luonnondödö on Acorellen, jota saa ainakin Joliesta ja muistaakseni Ruohonjuuresta ja Stockaltakin.
Mineraalikivideodorantit aiheuttivat mulle ihoärsytystä, joten niitä en voi käyttää. Laveran dödö ei pitänyt ja tuoksu oli melko vahva. Madaran deodorantista sain myös ihoärsytystä, samoin Lovefreshin stickistä. Testasin joskus myös kookosöljyä, mutta se ei mulla pitänyt hien hajua poissa, tosin testiolosuhteet oli varsin hikiset (aurinkolomalla).
Kannustan jatkamaan luonnollisten dödöjen kanssa, tilanne kyllä helpottuu ajan myötä.

Sanna (Ei varmistettu)

Semmoinen tuli vielä mieleen, että käyn yleensä illalla suihkussa ja sheivaan samalla kainaloni. En halua laittaa yöksi kainalooni luonnollisiakaan kemikaaleja, varsinkaan ihoa ärsyttäneen sheivauksen jälkeen, joten laitan dödön vasta aamulla.

Anniina (Ei varmistettu)

Mä käytän Aloe Vera tuotteiden deodoranttia mikä on alumiiniton. Aluksi mulla pukkas hiki läpi mut hetken sitä käytettyäni alko dödö pitämään. Mulle sanottiin että aluksi tuntuu että hien haju saattaa tulla läpi ennenkuin kuona-aineet poistuu kainaloista.

sophia (Ei varmistettu)

Oon kokeillut urtekramin eukalyptusta. Musta se tuoksuu hyvälle ja raikkaalle. En laittas enään mitään myrkkyä kainaloihin.

Eeva (Ei varmistettu)

Lämmin suositus Lovefresh-merkin dödöille, joita on saanut Suomesta vasta suhteellisen vähän aikaa. Reilusti tuoksuvaihtoehtoja, ei ärsytä ihoa ja pitää hajun poissa - tästä olen vieläkin ällistynyt! Ainoa miinus liittyi dödön levitykseen, mutta siihen sain vinkin Katja Kokon blogista: kun dödöä pitää jonkin aikaa lämmintä ihoa (ihan vaan kainaloa) vasten, levitys onnistuu hyvin ilman "murustamista".

http://www.naturelle.fi/Tuotemerkit/Lovefresh

Päivi (Ei varmistettu)

Itse olen testannut alumiinittomista Madaran, Urtekramin ja kolmannen apteekissa myytävän, jonka nimeä en nyt saa millään päähäni ja kaikissa valitettavasti se hiki vaan haisee. Madaraa ihan tosissani yritin käyttää 1,5 dödön verran, mutta ei. Harmi, itsekin mielelläni vaihtaisin vähemmän myrkylliseen ja alumiinittomaan versioon.

Terhi (Ei varmistettu)

Se vie muutaman viikon että kainalot tottuu. Itse käytän Foreverin aloe vera dödöä ja hyvin toimii. Tiukempiin tilanteisiin, kuten esim työhaastatteluihin yms, käytän kuitenkin tavallista Niveaa. Jännityshikeä kun ei mulla tuo alumiiniton peitä.

Maija Heikkonen (Ei varmistettu)

Mites kuules Apteekista saatava Deocrystal Stick Deodoranttikivi? Oli itsellä joskus teininä käytössä ja kyllä se ainakin silloin toimi. Lopulta en kuitenkaan tuon kainaloiden kuivattamisen vuoksi jaksanut mitään stickejä käytössä vaan alumiinia tai ei, niin spray-hommilla mennään.

Pages

Kommentoi