Hiplaa ja syynää. Eli kuinka tunnistaa kunnolliset kumisaappaat?

Mä olen mukana Bellablogien ja Nokia Jalkineiden kumisaapaskampanjassa, ja tämä on ollut kyllä yksi avartavimpia tuoteyhteistöitä aikoihin. Olen oppinut niin paljon uutta, vaikka luulisi, että tuttuakin tutummat kumpparit ovat asia, jossa ei olisi enää mitään kummasteltavaa tai opittavaa.

Ensimmäinen asia, jonka yhteistyön tiimoilta havaitsin, oli sen tajuaminen, että kumisaappaissa todella on eroa. Kiiltävät kumisaapaspinnat kun siellä kaupan hyllyllä näyttävät usein samalle, ja sitä on tullut itsekin monta kertaa ihmeteltyä, miten saappaiden hintaero merkistä riippuen voi olla jopa 50 euroa. Nyt selvisi, miksi.

Näiden faktojen avulla löydät kunnolliset kumisaappaat:

  1. Materiaalin alkuperä. Kumisaappaiden valmistusmateriaaleissa, käyttöominaisuuksissa ja kestävyydessä on eroja. Osa saappaista valmistetaan perinteisin menetelmin käsityönä luonnonkumipohjaisista kumiseoksista ja osa synteettisistä materiaaleista automaattisella muottivalumenetelmällä esimerkiksi muovista (PVC) tai polyuretaanista (PU). Nokian Jalkineiden saappaat valmistetaan kestävistä luonnonkumipohjaisista kumiseoksista. Luonnonkumi on uusiutuva orgaaninen materiaali, jota valutetaan viljellyistä kumipuista.
  2. Materiaalin ominaisuudet. Luonnonkumipohjaiset kumiseokset ovat kestäviä. Se tarkoittaa sitä, että materiaali on taipuisaa, joka vaikuttaa taas kumisaappaiden käyttöikään. Luonnonkumipohjaiset kumisaapaat kestävät pakkasta paremmin kuin vaikkapa PVC. Tämä on mielestäni aika tärkeä ominaisuus näillä kevätkeleillä, jolloin aamulla ulkoillaan pienessä pakkasessa, päivällä on jo plussaa.
  3. Kengän muotoilu. Luonnonkumisaappaat valmistetaan perinteisin menetelmin käsin kokoamalla. Saappaisiin voidaan rakentaa erilaisia tukirakenteita käyttötarpeen mukaan ja rakenteellisesti käsin koottu kumijalkine muistuttaa pitkälti esim. nahkajalkinetta.   Muoviset saappaat (PVC, PU) valmistetaan nestemäisestä muovista muottivaluna automaattilinjastolla. Muovisaappaat valmistuvat yhtenä kappaleena ja niistä puuttuvat käsinkootuille jalkineille tyypilliset tukirakenteet kuten välipohjat ja lenkkiraudat.

 

HIPLAA JA SYYNÄÄ! Eli näin tunnistat kaupan hyllyltä kunnollisen kumisaappan:

  1. Tarkasta kumpparin pinta. Laadukas luonnonkumisaapas on pinnaltaan pehmeän nihkeää ja taipuisaa. Luonnonkumisaappaidenkin materiaaleissa on eroja - mitä enemmän seoksessa on käytetty synteettisiä materiaaleja, sitä kovemmalta ja muovisemmalta pinta tuntuu.
  2. Katse saumoihin. Muottivaletut muovisaappaat tunnistaa jalkineissa näkyvistä muottisaumoista. Vältä siis niitä.
  3. Painavampi on parempi. Luonnonkumisaappaat ovat muovisaappaita painavampia.
  4. Koita jalkaan. Kumisaappaan mukavuus tulisi aina kokeilla jalassa – laadukas saapas istuu hyvin ja tukee jalkaa myös pidempikestoisessa käytössä.
  5. Tsekkaa pohja. Ulkopohjissa kannattaa kiinnittää huomiota materiaalin lisäksi myös pohjakuvioon. Perussaapas voi olla liukas luonnossa liikuttaessa. Karkeakuvioinen ja tukeva pohja soveltuu parhaiten maastossa liikkumiseen, hyvän pohjan voi myös tarvittaessa nastoittaa.  Paljon saappaita käyttävän kannattaa kiinnittää huomiota myös jalkineen tukevuuteen ja tukirakenteisiin. Kiertojäykkä pohja ja hyvät kanta- ja reunavahvikkeet lisäävät kumisaappaan käyttömukavuutta merkittävästi.
  6. Lestillä on väliä. Saappaan lestin mitoitukseen ja istuvuuteen kannattaa kiinnittää huomiota.  Saappaan tulee olla helposti puettava, istua hyvin kannasta ja olla riittävän tilava myös jalkaterän päältä. Oikein mitoitettu saapas ei purista ja jalkineeseen mahtuu myös villasukka. Nokian Jalkineiden lestit on mitoitettu suomalaiselle jalalle ja niitä on kehitetty ja testattu vuosikymmenien ajan.

-Karoliina-

Kommentit

Pappamuodin edelläkävijä (Ei varmistettu) https://teespring.com/kylla-pappa-korjaa-paita

Jeps, mitään joka suuntaan lötkyviä kumisaappaita on turha hankkia. Palaa päreet vaan tuusan nuuskaksi sellaiset jalassa taiteillessa.

Hubert (Ei varmistettu)

Musta

Ulla (Ei varmistettu)

Haisaappaat ovat kuvan värisiä,mutta ainakin mun jalalle ei hyvät....jtn tilalle.Nuorena tytöilläkin oli Nokian mustat pitkävartiset kumpparit.Niistä käännettiin varret alaspäin..cool..

Sami (Ei varmistettu)

Tuohan oli aikansa nuorisomuotia. Kontioista taitettiin varret kaksinkerroin vaikkei vanhemmat siitä oikein tykänneetkään. Vai olikohan syy juuri se? Ja jotkut vielä töhersivät sen valkoisen vuorikankaan täyteen bändien nimiä, piirroksia ja ties mitä.

Tiina (Ei varmistettu) http://suolistosoikoon.blogspot.com

Itse olen käyttänyt 30 vuotta nokian kumppareita ja siitä johtuen myös viimeiset 10 vuotta ostanut niitä lapsille. Muutama hutiostos mahtuu joukkoon, kun halusin kokeilla niitä halpoja kumppareita mutta eihän niistä mihinkään ollut! Joten, vain nokialaisia meille.

Olen varttunut maatilalla, joten meidän perheestä löytyi monen monet nokialaiset :) Niihin on jopa vähän tunneside.

Marika (Ei varmistettu)

Nokialaiset itsekin valitsisin, jos kumiallergia ei vaivaisi. Nuo haisaappaat on kyllä söpöt.

Anna (Ei varmistettu)

Mistä teidän ihanat vihreät takit? ?

Lapsen Ja Kevään Kestävätkumpparit? | BELLA-BLOGIT (Ei varmistettu) http://bellablogit.fi/2016/03/28/lapsen-ja-kevaan-kestavatkumpparit/

[…] Kirjoitin viime viikolla siitä, mitkä seikat täytyy ottaa huomioon, kun kumisaappaita valitsee. Olen mukana Nokia Jalkineiden ja Bellablogien kumisaapasyhteistyössä, ja sen siivittämänä olen oppinut aika paljon kumppareista. Ja ennen kaikkea niiden eroista! […]

Lapsen Ja Kevään Kestävätkumpparit? | Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi/lapsen-ja-kevaan-kestavatkumpparit/

[…] Hiplaa ja syynää. Eli kuinka tunnistaa kunnolliset kumisaappaat? […]

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.