Joutsen-untuvatakkiarvonta! + 10 vinkkiä laadukkaan untuvatakin tunnistamiseen!

// Kaupallinen yhteistyö: Joutsen Finland Oy // 

 

 

Moni teistä on kysellyt multa vinkkejä Instan puolella untuvatuotteiden hankinnasta. Kirjoitin joskus aikanaan untuvavuodevaatteista täällä, ja nyt kerron taas mun omat havainnot untuvatakeista. Mähän olen tehnyt töitä kotimaisen untuvatuotevalmistaja-Joutsenen parissa jo tovin, joten mulla on himppunen kokemusta jo niin sanotusti myös kulissien takaa. Ja toki käyttäjänäkin, koska tietysti untsikoiden käyttö on lisääntynyt huimasti tässä vuoden aikana.

Kokosin tähän mun omat vinkit siitä,

KUINKA TUNNISTAA LAADUKAS UNTUVATAKKI?

  1. Selvitä, mistä takin untuva on peräisin. Kaikki Joutsenen käyttämä untuva on peräisin EU-alueelta ja kaikki Joutsen-untuva on lihanjalostuksen sivutuotetta (ts. sitä materiaali, joka muuten päätyisi hukkaan). Koko prosessi noudattaen EU:n määräyksiä ja lainsäädäntöä, eikä untuvaa esimerkiksi näin ollen nypitä koskaan elävältä linnulta. Joutsen käy myös säännöllisesti tarkistamassa kumppanuustiloilla tuoteprosessia ja sitä, miten lintuja kasvatetaan. Joutsen tuntee jokaisen tilan ja tilojen johdon, josta untuva tulee.
  2. Tarkista, onko untuvatäyte todella 100% untuvaa vaan vain osaksi untuvaa. Untuvan lämmönsitomiskyky ja hengittävyys ovat omaa luokkaansa. Jos siis haluat kevyen, lämmittävän, mutta toisaalta takin, joka ei hiosta, tulee täytteen olla 100% untuvaa.
  3. Katso, ettei takin saumoista tunge täytettä ulos. Jos tunkee jo kaupassa, ei se ainakaan vähene käytössä.
  4. Tarkista, että takin voi pestä ihan normaalisti kotona pesukoneessa. Se, että takin voi pestä normaalisti kotioloissa, helpottaa tuotteen huoltoa ja samalla sitä, että untuva säilyy hyvänä. Säännöllisesti pesty untuvatakki kun kestää paremmin pitkää käyttöä ja samalla myös untuvan ominaisuudet tulevat paremmin esille.
  5. Kysy, kuinka takissa käytetty untuva on puhdistettu. Monillahan on se mielikuva, että untuva ei sovi esimerkiksi allergikoille. On totta, että kaikki untuva ei sovi, koska vaikkei itse untuva allergisoisikaan, siinä oleva hilse ja pöly kylläkin. Siksi untuvan puhdistusprosessi on oltava riittävän tehokas. Joutsen puhdistaa untuvansa monivaiheisella Down System -menetelmällä, jonka ansiosta Joutsenen untuva on maailman puhtainta. Prosessi on toki hinnakkaampaa kuin yksinkertainen puhdistus, mutta samalla Joutsen voi taata, että tuotteet ovat laadukkaita myös puhtautensa ansiosta. 
  6. Läimäytä takkia! Ehkä vähän hassu vihje, mutta sen avulla huomaat, pöliseekö takki. Jos pölisee, ei untuva ole luultavasti puhdistettu niin hyvin kuin olisi pitänyt. Sen lisäksi, että pölisevä takki ei tietenkään sovellu herkille, vaikuttaa epäpuhtaudet suoraan untuvatäytteen ominaisuuksiin lämmön ja käyttöiän osalta. Mitä puhtaampaa untuva on, sitä paremmat ovat takin käyttöominaisuudet. 
  7. Pue untuvatakki päälle. Vasta kun saat takin päällesi, tajuat, mistä on kyse. Itseni yllätti ainakin täysin se, kuinka kevyitä "isotkin" untuvatakit voivat olla! Itse asiassa tästä on tullut mulle jopa pieni ongelma. Yhtäkkiä kaikki muut takit – vaikka hyviä ovatkin – ovat alkaneet tuntua kauhean raskaille.
  8. Mieti, millaisen untuvatakin tarvitset. Joutsenelta löytyy esimerkiksi kevytuntuvatakkeja ja niitä kovan pakkasen muhkeita talviuntuvatakkeja. Vaikka untuvan ominaisuudet sopivat moneen menoon, kannatta valita takki omiin käyttötarpeisiin. Joskus lyhyt jakkumainen takki on paras valinta (esim. alkusyksyyn, sisätakiksi kylmään toimistoon tai sitten jopa paksumman takin alle koville pakkasille) tai sitten jossakin tilanteessa mikään ei voita melkein nilkkoihin asti ylettyvää maksitakkia.
  9. Pyydä myyjän apua takkivalinnassa! Mulla itselläni on esimerkiksi Joutsenen takkeja koosta XS kokoon M. Toisin sanoen riippuu paljon takin mallista ja käyttötarkoituksesta, millainen takki ja missä koossa sopiikin parhaiten. Mun XS-takit (Neilikka ja Mercier) ovat sellaisia ”mekkotakkeja”, kun taas isommat over size -henkisiä pidettäväksi muhkeiden paitojen ja boufriend-farkkujen kanssa. Itse asiassa valitsin ensin tuon kuvan Kanerva-takin koossa XS, mutta näiden kuvien jälkeen vaihdoin sen kokoon S. Halusin, että takki on vielä isompi ja ilmavampi.
  10. Ajattele yhtä kautta pidemmälle. On ihan totta, että laadukas untuvatakki on monellekin sijoitus, johon pitää säästää hetkinen. Toisaalta samalla se on valinta, joka on ekologinen (=ei uutta takkia joka talvi). Joutsenella pyritäänkin suunnittelemaan takit niin, että ne näyttävät hyville ja ajankohtaisille vielä vuosienkin päästä. Joskus mua vähän tylsistyttää termi ”klassinen”, koska siitä tulee mieleen usein vaan jotain mautonta ja hajutonta. Mun omasta mielestä Joutsenelle klassisuus on kuitenkin kaukana tylsyydestä. Ja mä ajattelinkin, että Joutsenen takkien klassisuus on samaa klassisuutta kuina klassisuus farkuissa tai vaikka biker-nahkatakissa: Joutsenella takit ovat sellaisia, että ne kestävät aikaa, mutta niissä on silti aina palanen särmää ja ajankohtaisuutta.

 

Ja nyt tämä paras osuus. Talven Joutsen-takeissa on muutamakin ihana unisex-uutuus. Yksi niistä on ihanan muhkea, lämmin ja kevyt Aarni-takki. Vaikka nimi ehkä viittaakin hieman maskuliiniseen suntaan, sopii takki niin miehille kuin naisillekin. Katsokaa vaikka Krista Keltasen kuvaamat ja Jonna Kivilahden stailaamat  AW18-19Aarni-kuvat! Takin ovh. 399e. Voit osallistua arvontaan kommentoimalla oman takkikokosi tähän alle! Arvonta-aikaa reilu viikko, eli torstaihin 4.10 klo 7.00 asti! Osallistumalla arvontaan annat luvan minun nähdä sähköpostiosoitteesi siinä tapauksessa, jos voitat kisan. Sähköpostiosoitteet tallentuvat blogialustalle salasanani taakse, kun osallistut arvontaan, mutta sinun ei tarvitse laittaa niitä muille julkisesti nähtäville. Arvontaan voi osallistua, vaikkei olisi kirjautunut Lilyn käyttäjäksi. 

-Karoliina-

Karoliinan kuvat: Noora Näppilä 

Kommentit

Nippo (Ei varmistettu)

XL

TUIJA (Ei varmistettu)

Ihania takkeja. Minulla on yli 10 vuotta vanha Joutsenen takki. Vielä käytössä. Mukana arvonnassa

EB (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa koko xs

JohannaO (Ei varmistettu)

Tämä ihana takki koossa S!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hieno takki, koko M olisi varmaan sopiva.

Paik (Ei varmistettu)

Kolmas untsikka joutseneelta jo menossa. Ei ole parempaa, kuin joutsen.

lämmintä (Ei varmistettu)

Ihanan lämmin untsikka koossa L.

Thoo (Ei varmistettu)

Mukana, ihanan muhkea takki. Koko L

Ansku K (Ei varmistettu)

M

Hockeymama (Ei varmistettu) Http://kolmistaan.fi

Ihanan muhkea, tuolla tarkensi varmasti seistä kaukalon laidalla kannustamassa pikku pelimiehiä! Koko M.

TiinaSus (Ei varmistettu)

L/40/42 ja ai että olis töissä mukavata töissä talvipakkasella hienossa takissa lämmitellä ️

Vierailija (Ei varmistettu)

Koko S

Jennahm (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa, takin koko s

ElluO. (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa! Koko olisi varmaankin S.

Julzu (Ei varmistettu)

M-koko olis varmaan passeli.

Nope (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa. Kokoa on hieman vaikea arvioida, jos se voi vaihdella noinkin paljon kuin sanoit, luultavasti kuitenkin M.

Henme (Ei varmistettu)

Uskoisin sopivan koon olevan M :)

HM
rakastan rakastan

M-koon luulisin sopivan :)

Minnasofia (Ei varmistettu)

Voi mikä ihanuus! Mukana arvonnassa, takin koko mitä luultavimmin S :)

Jonsbe (Ei varmistettu)

Mukana! Xs

SuviSS (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa. Takin koko L.

iirii (Ei varmistettu)

Ihana takki, M-koko olisi hyvä!

Murutzebaani (Ei varmistettu)

Mukana, koko s

Sari Koski (Ei varmistettu)

Mukana ! Untsikka ollut viimeksi varmaan 15v. sitten. Kokona L.

Sophieamanda (Ei varmistettu)

S-koko ois varmasti passeli, aivan ihana takki!

Anski (Ei varmistettu)

Oijoi, lämmintä päälle koossa M!

HA (Ei varmistettu)

Mallista riippuen xl tai xxl

rajanean (Ei varmistettu)

Mukana, koko xs

Birtsu (Ei varmistettu)

Ihanaa! Lämmin takki tulisi tarpeeseen näin talvea vasten pienen lapsen kanssa pihalla leikkiessä. Kokoni on S.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mukana j koko M.

JohannaHL (Ei varmistettu)

Xs tai S

Lissu Oo (Ei varmistettu)

Ihana takki, M voisi olla hyvä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Lämpimän kesän jälkeen on aika odottaa pakkasia ja tuo takki lämmittäisi mukavasti viluista. Minun takkikoko on xs. Mukana siis arvonnassa :)

Antsku (Ei varmistettu)

Mukana! L koko olis varmaan passeli

Tiina 1 (Ei varmistettu)

M-koko.

Sari (Ei varmistettu)

Mukana ja koko M

kristellak (Ei varmistettu)

Mukana kilpailussa ja takkikoko: XS-S :)

Patu (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa, takin koko xs :)

Miia889 (Ei varmistettu)

Musta lyhyempi takki näyttää tosi kivalta! Mukana arvonnassa, koko olisi varmasti S, jos voittaisin.

Jensspa (Ei varmistettu)

M tai L

Ilonaa (Ei varmistettu)

M-kokoinen takki olisi sopiva minulle :)

Vivie (Ei varmistettu)

Mahti arvonta ja hyviä vinkkejä! Toistaiseksi käytössä on uniqlon yksilö, mutta eihän se niin laadukas ole kuin esimerkiksi nuo joutsenet. Takki näyttää sen verran väljältä että arvioisin omaksi kookseni ässän, jos nyt kävisi tuuri!

KatyaR (Ei varmistettu)

Mukana! Koko S

Laraq (Ei varmistettu)

Ässä :)

Enmmi (Ei varmistettu)

Oi, kunnon untuvatakki olis talveksi ihana.
Koko M vois olla hyvä! :)

Almis (Ei varmistettu)

Aivan ihana takki! Mukana arvonnassa M koolla :)

Elpppa (Ei varmistettu)

Ompas upea takki! :) Sopiva koko olisi varmaan S

Gerttu (Ei varmistettu)

Koko XL

Janska (Ei varmistettu)

S

Jos voitto osuisi kohdalle niin ottaisin takin miehelleni. Koko M tai L varmasti olisi hänelle passeli.

Pages

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.