Juhannus 2017

Saavuimme eilen juhannusreissulta kotiin. Torstaina alkanut matka Keski-Suomeen oli nyt tällä kertaa ohi. Eteiseen kannettiin kolmen ihmisen reissukassit täynnä märkiä uikkareita, likaisia sukkia ja toisaalta vaatteita, joita ei kertaakaan laitettu päälle. Jääkaappi täytettiin ruualle, joka piti grillata, mutta joka ei koskaan ehtinyt grilliin asti, koska ruokamäärä – taas kerran – oli aivan ylimitoitettua.

Purin kaikki kassit jo eilen illalla, vaikka väsyttikin julmetusti. Tänään ollaan pesty pyykkiä ja muutenkin kotoiltu urakalla. Tuntuu sille, että pientenkin reissujen jälkeen on hyvä pysähtyä hetkeksi ihan siihen tavalliseen elämään ennen uusia seikkailuja ja uusien kassien pakkaamista.

Juhannus vietettiin, kuten jo aikaisemmin viime viikolla kerroin, kahdessa osoitteessa. Minun perheeni kanssa mökillä Hankasalmella ja A:n ystävillä Muuramessa. Oli muuten ensimmäinen juhannus F:n elinaikana, ettei oltu ihan koko pitkää juhannusviikonloppua Hanksulla. Kaava oli kuitenkin molemmissa sama: ihanaa ruokaa, puheensorinaa ja järvi.

Muistan vielä ajan, kun en ollut yhtään mökki-ihminen. En tajunnut yhtään luonnon keskellä töröttämistä ja hiljaisuuden kummastelua. Mutta niin ne asiat vaan muuttuvat. Se ihana olo vartalossa, jota ei saa kuin sauna-järvi -kombolla. Alati vaihtuvat iltataivaan värit ja vesilintujen katselu. Rauha, hiljaisuus ja olo, ettei ole kiire minnekään.

Okei. Olisihan voinut olla vähän lämpimämmät ilmat, virkemäpi olo (univaje ei ota vaan talttuakseen) ja vähemmän hyttysiä, mutta mitä toisaalta niistä. Kiitos juhannus ja juhannuskamut 2017!

-Karoliina-

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.