Köyhän miehen vappuaatto + gluteenittomat munkkikökköset

Voi voi! Meidän oli tarkoitus viime vuoden tapaan viettää vappu tuttavaperheemme kanssa, mutta koska meidän sakki oli vielä toipilas, jäimme eilen kolmisin kotiin.

Meitä kaikkia harmitti aikalailla. Luvassa olisi ollut ilta meidän kaikkien mieleen.

Lupasimme kuitenkin F:lle, että hän saa kutsua tuttavaperheen lapset meille pian kylään, ja voimme silloin viettää post-vappua asuineen päivineen.

Yritimme kuitenkin kaikesta huolimatta luoda juhlatunnelmaa vähän eilen kotiimme. Tarjoilu oli tällä kertaa vaatimaton, mutta onneksi sentään jaksoin paistaa muutaman munkin :) Tai siis munkkikökkösen. Glueenittomissa munkeissa kun pitää valita, haluuko kauniita vai meheviä munkkejä. Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

Ja ilmapallojakin hommattiin, tietty. Munkit tein muuten jo hyväksi koetusta Kaakao kermavaahdolla -blogin pullataikinasta, jonka jätin niin löysäksi, että tiputtelin rasvaan vain taikina könttejä niitä sen enempää muotoilematta.

Kuinka teidän vappuaattonne meni? Eskolla on vielä vähän kuumetta, minun kuumeeni jo onneksi laski. Vielä kun saisin ääneni takaisin, tällä pihinällä puhuminen on aika kurjaa. F tosin lohdutti, että olen nyt kuin Ariel, jonka äänen varasti Ursula :)

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit

Jenni /Hiekkaleikkejä (Ei varmistettu) http://hiekkaleikkeja.bellablogit.fi/

Me käytiin tivolissa pyörimässä ja treffattiin toisen vauvaperheen kanssa. Aika rauhallisesti meni siis! Mutta oikein kivasti kumminkin. :) Tänään olisikin tarkoitus tehdä pientä kävelyä keskustassa ja tietty ostaa ne kevään/kesän ekat jätskikiskajätskit!
Post-vappu on tosi jees! Ei se oo niin päivän päälle. :)

Karoliina (Ei varmistettu)

Ei ole todettu testillä, mutta lääkäri (ja minä) epäili keliakiaa. Olen ollut nyt 1,5 vuotta gluteenittomalla ruualla...tosin mietin, palaisinko takaisin normiruokavalioon. Googlaapa "kolmistaan gluteeniton". Sieltä löytyy kaikki gluteenittomat vinkkini.

Karoliina (Ei varmistettu)

Kiitos samoin :)

Arja (Ei varmistettu)

Olemme olleet vapaa-ajanasunnolla kevätsiivouksessa. Ikkunat jo oikein loistaa! Nyt vuorossa nurmikoiden ja kukkamaiden kunnostus.
Monenlaista lintujen laulua pitää välillä kuunnella. Joutsenia on rannassa ja ajoittain pitävät kovaa meteliä. Täällä on ihana rauha (ihmisistä).
Tänä vappuna ei meillä ole mitään ko juhlaan viittaavaa paitsi Suomen lippu liehuu korkealla.

Riina (Ei varmistettu)

Onko jollain teistä keliakia? Kuulisin mieluusti lisää gluteenittomia reseptejä, jos niitä on plakkarissa... :)

Annika (Ei varmistettu)

Meillä munkkikökkösiä kutsutaan ufoiksi ;) Mummani on tehnyt ihan nuoruudestaan asti vappumunkit tuolla tyylillä, että taikinaklöntit tiputetaan rasvaan ja katsotaan minkä muotoisia ufoja sieltä sitten tulee! Maistuvat joka vuosi yhtä taivaallisilta, ja pienenä oli hauskaa keksiä, mitä eläimiä tai muotoja munkit esittivät.

Mukavaa viikonlopun jatkoa ja kesän odotusta koko poppoolle!

Marju (Ei varmistettu)

Nää on parhaita maistamiani gluteenittomia munkkeja. Onnistuivat mielestäni hyvin myös ilman kanamunaa ja maitoa. Korvasin maidon vaan vedellä ja jätin kanamunan pois.

http://www.gluteenitontaleivontaa.fi/2012/08/munkkipossut-ja-rinkilat.html

Karoliina (Ei varmistettu)

No ei olekaan: Pääasia, että joskus juhlitaan :)

Karoliina (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä :)

mmjulia (Ei varmistettu)

Olisi kiva kuulla millä ohjeella teit munkkeja? Meidän hieno gluteeniton yritys kaatui siihen, että munkit vaan hajosivat öljyyn miljooniksi pieniksi muruiksi. 8/
No. Tehtiin sitten ommupiirakkaa. :D

Karoliina (Ei varmistettu)

Kevättöiden teko on minusta ihanaa: se on lupaus kesästä!

Karoliina (Ei varmistettu)

Tuossa postauksessa on linkki Kaako kermavaahdolla -blogin pullataikinaan, josta siis tein munkit. Paistoin kookosrasvassa.

Jenny (Ei varmistettu)

Voi, empä oo tajunnut että tollaisiakin munkkeja voi tehdä. Aina kiroan munkkirinkuloita pyöritellessä kun ne ei oo kaikki saman näköisiä,- ja muotoisia.. Äitini tekee pieniä ja paksuja ja mä teen isoja ja ohuita (kuulemma samanlaisia kuin isoiso mummini) :D

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.