Luomua vai ei?

Heipparallaa,

vielä ennen Neiti-F:n syntymää en ollut mikään luomu-tyyppi. Rakastin ripsipidennyksiäni, vetelin naamaan supertökkömeikkejä ja värjäsin hiuksia. Ostelin paljon kertakäyttövaatteita ja en miettinyt kulutusvalintojani juuri yhtään.

En tiedä mistä johtuu, mutta vuosien saatossa olen alkanut kääntyä yhä enemmän luomun puoleen monessakin asiassa. Olen ollut ilman tekoripsiä keväästä, hiuksia en ole värjännyt puoleentoistavuoteen ja kosmetiikkalaukkuni on täyttynyt mineraali- ja luomumerkeistä. Myös vaateostoissa olen hinnan tai merkin sijaan alkanut tuijottaa materiaalitietoja: Kestääkö tämä aikaa ja pesuja? Kuinka hyvin asu 0n muunneltavissa?

 

En tiedä, mistä muutos minussa on johtunut. Ehkä olen osittain laiska: en jaksa käydä kauneushuolloissa. Toisaalta olen alkanut miettiä, että olisi kiva pyrkiä laatuun ja todellisiin valintoihin kertakäyttötuotteiden ja -elämän sijaan. Ja niin, onhan se tietysti kiva, kun rahaakin säästyy (tosin laatu kyllä maksaa, mutta maksaahan se myös itsensä takaisin).

Nyt olen alkanut edellisistä huomioistani huolimatta taas haaveilla hiusvärin perään. Ja ne ripsetkin taas houkuttelisivat, kun katson synkkinä syysaamuina juuri sängystä reväistyä pärstääni. En tiedä, onko kyse iän tuomasta naaman rupsahtamisesta vai kipeyskierteestä, mutta se hehkeä ja pirteä naama - ainakin luomunaama - taitaa olla historiaa.

Saa nähdä, annanko itselleni luvan retkahtaa taas naisten kauneushömppäilyyn, vai hyväksynkö tositilanteen. Jotenkin uusi väri vaan voisi piristää syksyä :)

Kuvissa Neiti-F muuten availee Hanksalmen mummolta tullutta postipakettia. Mummolla on tapana lähettää Neidille joka viikko kortti tai pieni paketti, ja siksi Neiti aina odottaakiin "kisu-kootti postista Maajaa-mummolta".

Hauskaa sadepäivää!

Terkuin: Karoliina

Kuvat:

Eepi, i-phone 4

Neidin asu:

paita, Pomp de Lux (muuten uusi suosikkimerkki!)

Karkin paita:

Gina Tricot

Kommentit

Tiina (Ei varmistettu)

Kiitos blogistasi, sitä on mukava lukea! Mitä luomuun tulee, kannatan eettisestä näkökulmasta, mutta jos ripset tuo hymynki kasvoille, eikö sillon voita kaikki? ;)

Karoliina Sallinen (Ei varmistettu)

Heippa pp ja Tiina,

onpas kiva kuulla :) Kiitos!

Tällä tavalla kun kotona yksin tekstiä naputtelee, ei aina edes muista, että jokuhan tosiaan voi vielä lukeakin näitä :D Lisää vain kommenttia ja idiksiä ja mielipiteitä, niin postauksia alkaa tulla vielä tiuhempaan!

Pp: otin muuten ripset + värjäsin vielä hiuksetkin (tosin vain sävytesampoolla) ja kuule: kyllä kannatti!! Rahaahan tähän menee, mutta olo on paljon freesimpi. Kyllä me mudet se ansaitaan...eiks je?P.S. Mä ehdin harjata hiukset ehkä kahtena päivänä viikossa. Siitä syystä mulla on aina nuttura --> hiukset vaan myttyyn, lakka päälle ja menoksi.

pp (Ei varmistettu)

Minusta on kanssa ihana aina lukea tätä blogia.. =) Itse olen kanssa ottamassa ripsien pidennyksiä, juuri sen takia kun näytän niin väsyneeltä ja räjähtäneeltä äidiltä (lapset 2v ja 2kk) liikumme paljon ja yritän kovasti meikata, mutta myöhästymme aina kun jään laittautumaan ;) näyttäisin kivalta vaikka olisi vaan hiukset harjattu :) ja kerkeäisimme aina ajoissa :D

Karoliina Sallinen (Ei varmistettu)

Työ on eräänlaista henmottelua myös :) aivohemmottelua!

Rouva G (Ei varmistettu) http://mustikkasmoothie.blogspot.com/

Yleinen ilmapiirinmuutos yhteiskunnassakin on varmasti tukenut luomuuntumista, samoin kun tietämyksen kasvaminen asioissa. Tähän kun ynnää vielä tietoisuuden siitä, ettei tulevilla eläkkeillä luultavasti paljoa korvailla yksityisiä terveyspalveluita, itsestään huolehtiminen myös luomun muodossa ehkä alitajuisesti kiinnostaa.

Tuntuu siltä, että meilläkin on mennyt elämä huomattavasti terveellisempään ja laadukkaampaan lapsen tulon jälkeen. Ihan tervetullutta, vaikkemme varsinaisesti aiemminkaan ihan pellossa eläneet.

Minusta on kuitenkin äitinäkin hyvä muistaa pitää huolta ja hemmotella itseään tarpeen mukaan. Itseasiassa, näin kotona ollessa olen tainnut käydä useammin kasvohoidoissa, hieronnoissa ja spa-hoidoissa kun työelämässä. Jännittää hieman, miten käy tämän ja muun elämänlaadun kun työelämä jälleen kohta kutsuu.

| mustikkasmoothie.blogspot.com |

Kommentoi