Meidän helatorstaimme näytti tälle...


Onpa erikoinen tämä arkivapaa. Niin hassua muutaman työpäivän jälkeen olla yhden päivän lomalla.

Oikeastaan viikonloppu keskellä viikkoa alkoi jo eilen, kun olimme Eskon ja muutaman kaverimme kanssa Tavastialla katsomassa ihan huikeaa bändiä: Steve 'n' Seagullsia. Niin hyväntuulista, taitavaa ja innostavaa porukkaa saa kyllä hakea. Ja pitihän sieltä tuoda F:lle tuliaisiksi fanilippiskin. (Ja pakko mainita, että bändillä on TIETYSTI Hankasalmi-kytkös ja -juuria!)

Tämä torstai meni sitten Eskolla juoksuhommien parissa, kun hän osallistui SuuntoSalomon-tiiminsä kanssa Bodom Trailille. Minä ja F sen sijaan hummailimme kotona yöpuvussa vaikka kuinka pitkään. F piirteli, pelasi NampaForestia (muistakaa muuten osallistua skabaan täältä), leikki Barbieilla ja paljon muuta. Minä sen sijaan tein töitä. Paljon. Tämä on kyllä ehdottomasti kiireisintä aikaa opehommissa.

Niin ja jääkaappiahan tietystikään ei oltu osattu etukäteen täyttää, joten kuvittelin, että F:n ja minun täytyisi lähteä vähän pidemmän matkan päähän ruuanhakureissulle. Mutta mitä kummaa? Lähi-S-market olikin auki. Jes! Saatiin samalla kauppareissulla vähän kotihoitorohtoja, koska F:n nenä vuotaa TAAS. Ja minun kurkkuni on kipeä TAAS. Aika kurjaa, etten sanoisi!

Miten teidän helatorstainne sujui?

-Karoliina-

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit

piia (Ei varmistettu)

Mitä mieltä olette opettajina siitä, pitäisikö lapselle opettaa lukemaan ja kirjoittamaan tai laskemaan ennen eskaria? Itse osasin jo ekalle mennessäni lukea, laskea ja kellon ajat. Ekalla ja tokalla ei siis tullut juurikaan uusia taitoja ja koin ne pari vuotta todella turhauttavina. Esikoiseni täyttää pian 4, enkä ole lainkaan opettanut häntä edes nimeään kirjoittamaan. Toki jos hän itse olisi innokas opettelemaan niin opetan tietenkin. Haluaisin opettajien näkökulman millaisia valmiuksia lapsella tulisi olla eskariin lähtiessä?

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Niin on :)

maikki (Ei varmistettu)

Minäkin olin muutama viikko sitten sattumalta Steven Seagulsin keikalla, kun olivat soittamassa Oulun Kärppien voittojuhlassa. Oli kyllä tosi huippu bändi livenä :)

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

En ole alkuopettaja, joten siinä roolissa en osaa vastata kysymykseen.

Mutta jos näin muuten vain opettajana asiaa pohdin, luulisi, ettei luku/kirjoitustaidosta haittaa ole. Varsinkaan, jos lapsi itse on asiasta kiinnostunut. Ehkä herkkyyskausi hänellä on 4-5 -vuotiaana, joten silloin asiaan on hyvä tarttua.

Koulussa kun opitaan paljon muutakin kuin nuo asiat. Voihan se olla, että jo kirjoittava eskari voi opiskella sitten vaikkapa ryhmätyötaitoja, odottamista tai vaikkapa oma-aloitteisuutta omana "kehityskohteenaan".

Mutta toki kannattaa kysyä asiaa vielä alkuopetuksen ammattilaisilta :)

Riikka (Ei varmistettu)

entä jos teillä on siitepölyallergia? :/

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.