Meidän pääsiäiskoti ja rairuohoepisodi

Omasta lapsuudestani muistan sen, että meillä koristeltiin koti aina vallalla olevan juhlakauden tai vuodenajan mukaan. Vappuna ilmapallot, kesällä vaaleat verhot, jouluna kimalletta ja kimmellystä.

Jotenkin pidin kodin pukemista juhlakuntoon ihan normaalina asiana, mutta kun muutin omaan kotiin, huomasin, etteivät vaikkapa narsissit, rairuoho, tiput ja keltaiset tyynynpäälliset ilmesty kotiin ihan itsestään. Vaatii viitseliäisyyttä ja aikaa, että koti pysyy päivitetyssä kunnossa.

Ennen F:ää en jaksanut perustaa koristeista, mutta nyt koen, että minulla on osin jopa velvollisuus luoda F:lle niitä juhlaperinteitä, joiden keskellä itsekin olen saanut kasvaa. Sunnuntaina virvottiin, autossa kuunneltiin ”Tiellä ken vaeltaa” ja kotiin laitettiin muutama pääsiäiskoriste ja keväisiä värejä muutenkin. Uusia koristeita ei ole tullut tähän vuoteen ostettua, vaan kaikki ovat viime vuodelta (liikuttavaa muuten huomata, kuinka haparoivaa F:n piirustus- ja "kirjoitustaito" vielä vuosi sitten ovat olleetkaan. Voi toista <3 )

Matkaamme kyllä varsinaiseksi pääsisäiseksi Hankasalmelle, mutta silti. Monestihan juhlissa parasta on juuri se odotus.

Rairuoho kyllä jäi tänä(kin) vuonna laittamatta. Heräsin asiaan vasta viime viikonloppuna, jolloin asian alullepano olisi ollut jo liian myöhäistä. Koska mä opin?

Miten itse suhtaudut kausikoristeisiin ja sisustusesineisiin? Joko teillä on pääsiäistä ilmassa?

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Tyyny on todella monen vuoden takaa H&M:ltä (muistaakseni). Ja nuo sinun koristelusihan riittävät ihanasti opiskelijakämppään :) Kivaa pääsiäistä!

Jutta (Ei varmistettu)

Hassua! Ihan just äsken ennen sun blogin avaamista mietin, että lapsuudessa oli huippua, kun äiti laittoi joka vuosi kodin sillä hetkellä olevan juhlakauden mukaisesti. Meillä maalailtiin pääsiäisenä munia ja piilotettiin suklaamunia ympäri taloa, joita oli aivan ihana sitten etsiä! Haluan kyllä jatkaa näitä perinteitä sitten joskus, jos ja kun omia lapsia on. Nyt vähän laiskasti tulee kotia laitettua, kun poikaystävän kanssa kahdestaan asutaan ja monesti juhlapyhiksi lähdetään muualle.

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Pitääpä muistaa tämä ensi vuonna. Kiitti vinkistä :)

Daniella (Ei varmistettu)

Rairuohohan itää parissa päivässä. Ihan hyvin olisitte ehtinyt nähdä kasvamista vielä :) Onhan se ruohopuska ihan kiva, mutta mun mielestä parasta on just sen kasvamisen seuraaminen ja niin on usein lapsistakin. Kiinnostus katoaa, kun se on "valmis".

Mä oon tosi huono päivittämään sisustusta, vaikka tavallaan haluaisin. Mutta tuntuu vielä liian vaivalloiselta iloon nähden :D Kyllä aina jotain tulee laitettua, mutta joulun jälkeen päätin, että verhot saa olla ympäri vuoden, ihan syvältä vaihtaa, meillä kun on vielä keittiön ja olohuoneen ikkunat samalla seinällä = jos vaihdat yhden, vaihdat kaikki.

Ihanaa pääsiäistä!

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Äitini juuri kasvattelee täällä Hankasalmella noita herneenversoja, ja mietin, että voisin laittaa samanlaisia kasvamaan myös omaan kotiin ensi viikolla! Kauniita ja herkullisia...

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Tigeristä. Tarjotin taisi olla 3e ja tyyny 5e. Rakastuin niihin itsekin!

ulla (Ei varmistettu)

Mahtavaa kun joku jaksaa panostaa :) Mukava, keväinen fiilis teidän kodissa.

Rairuoho vie kyllä jokusen päivää kasvaa, mutta venhä kasvaa toooodella nopeasti . Parissa päivässä jo kunnon kasvusto.

(Ei varmistettu)

Rairuohon (tai vehnän tai ohran) olisi kyllä ehtinyt vielä viikonloppn laittaa. Mutta "kevätvihreää" voi istuttaa muutakin , vaikka sitten pääsiäismatkan jälkeen. Kasvun ihmeen seuraaminen on aina yhtä jännää ja aikuistakin koukuttavaa!
Kannattaa ruohon sijaan valita pöydälle kasvamaan syötäväksi kelpaavaa vihreää. Esimerkiksi vihanneskrassia tai herneenversoja kasvattaa nopeasti maisteltavaksi. Myös yrttien kasvatus siemenestä onnistuu, mutta vaatii asteen verran enemmän tuuria ja taitoa.

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Tyynyt ovat kyllä heikko kohtani. Ja toisaalta hyvä niin: Saa vaihdettua fiilistä ja värimaailmaa kätevästi ja halvalla.

Ella (Ei varmistettu)

Moi! Mitä merkkiä on nuo ihanat pisaratarjoitin ja pisaratyyny? Sellaiset on saatava! Hyvää pääsiäistä! :)

Riikka (Ei varmistettu) http://muistiinkuvia.blogspot.com

Meilläkin oli lapsuudenkodissa aina jouluverhot, -matot ja kaikki, huhhuh. Ei kyllä itse tosiaan jaksa kausittain verhojakin alkaa vaihtamaan. Mutta tuollaisilla pikkujutuilla kuten pöytäliinoilla, tyynyillä ja koristeillahan sen tunnelman saa. Ja lapsille se tosiaan on tärkeää että laitetaan esim pääsisäiskoristeita esille. Ihana tuo itse piirretty tyynyliina! Ja tuon pilvityynyn meinasin itsekin ostaa juuri viikonloppuna:)

Iida (Ei varmistettu)

Apua mistä tuo ihana puputyyny on? Mun on pakko saada tollanen! :D Meilläkin koristeltiin lapsuudenkoti aina kausien mukaan. Omassa kodissani olen ollut vähän laiskempi ja tietysti opiskelijabudjettikin asettaa sisustamiselle omat rajansa. Jotain pientä kivaa on kuitenkin mukava laittaa ja pääsiäiseksi olenkin laittanut esille keväisen värisiä kynttilöitä ja muutaman pupukoristeen. :)

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

No joo, ymmärrän kyllä hyvin :) En minäkään ennen F:ää paljon omaa kotia näin laittanut. Mutta F:n myötä nämä asiat tulivat tärkeiksi!

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Ihanaa pääsisäistä sinnekin! Ja meillähän ei ole edes verhoja F:n kahden metrin kappaa lukuunottamatta :) Laiskuusalueeni!

Jenny (Ei varmistettu)

Ihanan pirteä pääsiäiskoti =) ! Kivoja muistoja mullakin lapsuuden pääsiäisistä, jotka vietettiin aina kesämökillä. Vietiin järvenrantaan jäänpäälle patjat ja nautiskeltiin niiden päällä lojuen ja syöden ja juoden. Pääsiäiskokko tietysti tehtiin ja naurettiin kun saatiin sinne nakata jokun mummon vanha paita tai kengät. Siskoni kanssa virvottiin ja riita tuli kumpi sai antaa vitsan. Eräs vanha mummo antoi meille lorun päätteeksi kolikoita ja oltiin niin onnellisia että koko vitsa jäi antamatta mummolle. Omatuntoa kolkuttaa vieläkin :(

ansku (Ei varmistettu)

Pakko jakaa oma vinkkini ruohon suhteen. Mulla nimittäin jää aina kans viime tippaan kylväminen.. Tänä vuonna kylvettiin vasta viimeviikon maanantaina

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.