Minun Tampereeni: Suloisin Vihkokauppa ja järjestyksen aakkoset

Yksi parhaita asioita uudessa kaupungissa asuessa on se, että koska tahansa voi törmätä johonkin uuteen ja ihanaan. Kävelin viime kesänä Hämeenpuistossa, kun huomasin tien toisella puolella kiinnostavan näyteikkunan. Ylitin tien ja menin liikkeen ovesta sisään. Olin keskellä unelmaani. Kaupassa, joka oli täynnä kauniita vihkoja, ennennäkemättömiä kalentereita ja tarroja, joita olisi tehnyt mieli alkaa liimailla heti joka puolelle. Olin Vihkokaupassa.

Vihkokauppa on Sandy Talarmon vihko- ja paperiliike, joka sai alkunsa puolitoista vuotta sitten. Sandy toimi tuolloin henkisenä valmentajana ja päätti, että koska valmennuksen tukena käytettiin niin usein konkretiaa, kirjoittamista, piirtämistä ja vihkoja, hän perustaisi liikkeen, jossa oikeanlaisia vihkoja myös olisi. Ajansaatossa yrittäjäyyden painopiste on hieman muuttunut. Ja vaikka Sandy edelleenkin tekee valmennuksia, on Vihkokaupan idea alkuperäisestä laajentunut. Sen tunteekin nykyisin moni tamperelainen ja myös ulkopaikkakuntalainen. Kiitos nettikaupan.

Syitä, miksi Vihkokauppa on osa Minun Tamperettani, on monta. Ensinnäkin Tiimariin rahansa lapsena kantaneena kauniita papereita rakastavana hömppänä en voi vastustaa ihania vihkoja. Näin aikuisena Vihkokauppa onkin sellainen luksus-Tiimari, jossa jokainen Englannista, Saksasta, Suomesta ja Jenkeistä valittu osanen on täyttä laatua. Jotain vähän parempaa ja vähän erilaista. Sitä, mitä halpisketjuliikkeistä ei vaan yksinkertaisesti saa. Persoonallisia, kestäviä ja kekseliäitä herkkuja.

Toisekseen pidän tavasta, jolla Sandy auttaa asiakkaitaan. Vaikka joskus kyse onkin vain yksinkertaisesti vihkosta tai tarra-arkista, monesti ihmiset hakevat vihkojen ja kalentereiden avulla järjestystä elämäänsä. Ja siinä – järjestyksessä ja paperin avulla elämänsä hallintaan saattamisessa – Sandy on asiantuntija. Ei ole nimittäin aivan yhdentekevää, millaisena ihminen näkee viikon, kuukauden tai vuoden edessään. Joillekin vuosi allekkain menevä lista ja toisille taas kronoliginen jana. Ja jokaiseen tapaa hahmottaa aika on olemassa myös omanlaiset vihkot ja kalenterinsa.

Millainen on sinun käsityksesi vuodesta? Minulle se ympyrä, jossa joulu- ja tammikuu ovat kello kahdentoista kohdalla. Tässä vaiheessa vuotta mennään jo ysissä. 

-Karoliina-

 

Kommentit

idamoida

Minun vuoteni on loppua kohden levenevä jana, ihan kuten viikot ja kuukaudetkin. Riippuu, mitä asiaa ajattelee. Aina tietyt vuotta/kuukautta/viikkoa/päivää rytmittävät hetket, ajanjaksot tai tapahtumat ovat erivärisiä kestonsa mittaisia palkkeja janalla. Ja mitä tärkeämpi, voimallisempi tai vaativampi palkki edessä on, sitä hankalampi sen yli on katsella. Kiva aihe, hauska kysymys!

Karoliina Pentikäinen

Oi, miten mielenkiintoinen ajatus ajasta tuokin! Hassua, miten eri tavalla ihmiset ajattelevat ajan. 

Ajatusleikki

Ihana kauppa! Mun on päästävä tuonne! Nyt! Poikakin toivoi juuri vihkoa omille salaisuuksilleen :)

Kiitos vinkistä!

Karoliina Pentikäinen

Loistavaa! Tämä on kyllä sellainen aarrearkku. Itse odotan jo kovasti, että saan aloitettua vuoden 2018 kalenterin, jonka ostin tuolta jo monta viikkoa sitten. 

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.