Mitä pukea lapselle välikauden ja kesälämpimien välissä?

Sanotaan, että Suomessa on neljä vuodenaikaa. Mutta jos miettii lapsen pukemista ulkoiluun, on vuodenaikoja ainakin viisi, sillä välikausitamineiden ja varsinaisten hellekelieän välillekin on keksittävä ulkoiluun sopiva vaatetus.

Olen tullut siihen tulokseen, että ainakin F:lle parhaat viidennen vuodenajan ulkovaatteet ovat verryttelypuku/fleecetakki, lenkkarit, ohut pipo ja hansikkaat. Tai vaihtoehtoisesti kollarihaalari, lippis ja kangaskengät.

Ihan mielenkiinnosta : Kuinka itse puet lapsen näille 15 asteen säille esimerkiksi päiväkotiulkoilulle? Onko mukana jokin suoja-asu ulos, vai ovatko lapsenne esimerkiksi samoilla housuilla niin ulkona kuin sisälläkin?

-Karoliina-

// sammakkopipo, Me&I // rusettipipo, Papu (saatu) // haalari, Metsola // fleece-takki, Polarn O. Pyret (saatu) // Adidaksen verkkatakki, Stadium // kangaskengät, H&M // lenkkarit, Stadium //

 Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit

(Ei varmistettu)

Harvassa päiväkodissa saa olla kesälläkään sisällä ja ulkona samoilla vaatteilla.
Meillä toppahaalarista siirrytään fleecehaalari-softshelhaalari yhdistelmään. Kun ilma lämpenee, jätetään fleesehaalari ebsin pois alta ja sen jälkeen usein siirrytään haalaria kätevämmäksi käyvään kuorihousu-takki -yhdistelmä. Takkia voi tarpeen tullen avata tai vaikka riisua pois. Kuorihousuilla vedellään pitkälle t-paitakeleille.

Lenkkareihin siirrytään suoraan talvikengistä. Niillä mennään pihalla sandaalikelelle asti.

Syksyllä käytössä on periaatteessa sama setti, mutta useampana vuotena olen turvautunut myös fleesevuorisiin kurapukuihin. Niitä on käytetty myös varsinaisten sadepäivien ulkopuolella suihen aikaan vuodesta, kun on jo kylmä, mutta ei vielä talvipukupakkasia, kun maa on märkä, mutta ei vielä luminen. Siis oikeastaan läpi sen kauden, kun toiset kiskovat ulkovaatteiden päälle kurahousuja.

henna (Ei varmistettu)

Oon päiväkodissa töissä 4-6 vuotiaiden ryhmässä, näillä ilmoilla lapsilla on verkkatakkeja ja tuulitakkeja enimmäkseen, tosin aika paljon joudutaan vaatetta vaihtelemaan aamupäivän ja iltapäivän ulkoiluihin kun lämpötilassa on eroja :) monella tosin vielä paksut rukkaset vaikka sormikkaat alkaisi olla ajankohtaiset :) toki löytyy myös niitä vanhempia ketkä haluaa että liikkuvaiselle lapselle puetaan pitkähihainen, huppari, takki ja pipo ja lapsi on ihan hikisenä ja saa huudot vanhemmalta jos avaakaan takkia :/ mutta suurimmalla osalla on onneksi säänmukainen vaatetus ja riittävästi varavaatetta :)

Tuuli (Ei varmistettu)

Hyvältä näyttää teidän vaatteet :-) Samalla linjalla mennään. Ulkona aina eri housut kuin sisällä. Verkkarit tai ohuet rennot farkut tai vastaavat olen kokenut hyviksi. Ne erottaakin helpommin ulkovaatteiksi (niin mies kuin päivökodissakin).Kylmemmillä ja märemmillä keleillä sitten ne kuorivaatteet.
Yläosassa fleeceä tai hupparia riippuen lämpötilasta.

Daniella (Ei varmistettu)

Mua kiinnostaa myös tuo päiväkoti-juttu tulevan syksyn uutena päiväkoti-äitinä! Mullekin olisi periaatteessa selvää, että eri vaatteet sisällä ja ulkona, mutta siis huolehtiiko hoitajat, että lapsi vaihtaa ne sisä-/ulkohousut ulos mennessä tai sisään tullessa? En ole ollenkaan vakuuttunut, että edes meidän neljävuotias muistaa itse huolehtia moisesta. Ja näillä keleillä ei ainakaan meidän hikipää tarvitse verkkahousujen alle toisia housuja.

Meillä on noin miljoona vuodenaikaa :D Kaikenlaisia yhdistelmiä siis löytyy juuri näille epämääräisille keleille. Nyt esimerkiksi tänään mentiin verkkahousut-vk-takki yhdistelmällä. Aurinko paistoi, mutta tuuli oli sen verran kylmä, että katsoin parhaaksi valita paremmin tuultapitävän takin. Verkkapukuun muuten yleensä ollaan siirrytty juuri tässä +15 tienoilla. Nyt kuitenkin tuuli on meilläpäin ollut aika viiltävä, niin toistaiseksi on saanut verkkatakki jäädä kakkoseksi. Mutta joka päivä saa kyllä miettiä uudestaan tätä pukeutumishommaa. Mitä päälimmäiseksi, mitä alle, mitä väliin, päähän pipo vai hattu... hanskoja nuorimmainen ei kauaa pidäkään, laittaa kyllä, mutta ne lentävät tuossa tuokiossa minne milloinkin.

Kuopus nukkuu vielä päiväunensa vaunuissa ja se vaunupukeminen onkin taas jo ihan toinen tarina :D Kesä, sinua odotetaan jo!

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Juuri näin! Mieskin erottaa ;D En olisi tästä meidän yksilöstä aina niin varma...

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

F:llä on ollut keväällä ensimmäistä kertaa käytössä fleecevuorella olevat kurarukkaset. Kätevä keksintö!

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Meidän päiväkodissa ovat kyllä todella nohevia vaatteiden suhteen! Aina on kaiveltu vaikka repun pohjalta juuri oikeanlaiset vaatteet, jos itse ei ole muistettu laittaa vaikkapa oikeaa pipoa takin hihaan.

Kolmistaan-Karoliina (Ei varmistettu)

Voi se pisto sydämessä, kun itse seistessä bussipysäkilä (ja F:n ollessa jo hoidossa) tajuaa, että sää on erilainen kun on olettanut :( Varavaatteita ei kai koskaan voi olla liikaa!

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.