Myooma! Onko se vakavaa?

Joidenkin mielestä blogielämä ja siihen liittyvät kampanjat voivat olla joskus pinnallisia. Itse olen sitä mieltä, että elämän - ja blogin - tasapaino säilyy, kun saa tasaisesti pohtia tärkeitä juttuja, oppia uutta, hömpötellä pinnallisuuksia ja palata sitten taas peruasioihin.

Vähän aikaa sitten sainkin taas blogin kautta opiskella jotain ihan uutta. Eikä aihe todella ollut pinnallinen vaan ennemminkin todella rankka, hyödyllinen ja tärkeä. Seuraavilta videoilta pääset kurkkaamaan, mitä Iina, Elsa ja minä puhumme aika aroistakin aiheista. Menkoista, myoomasta, lapsettomuudesta ja naistentaudeista.

Mitäs ajatuksia videot herättivät? 

-Karoliina-

 

Kommentit

Jonsbe (Ei varmistettu)

Kiva kun juttelitte luonnollisesti sellaisista aiheista joista usein vaietaan, mutta jotka kuitenkin koskettaa meitä useita naisia. Ehdottomasti peukkua ylös!

veera (Ei varmistettu)

Ihanan lämminhenkisiä videoita ! Tosi tärkeä aihe josta puhutaan vähän, oli pakko katsoa kaikki klipit samantien ! :)

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Ihana kuulla tällaista kommenttia!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Kiitos :)

Kukka (Ei varmistettu)

Hei. Hienoa, että asiasta joka on edelleenkin tabu keskustellaan. Kuitenkin videoista jäi itselleni päällimmäiseksi mieleen kauhistelu. Epäsäännölliset, runsaat menkat tai myooma on teillekkin jotenkin kauheaa. Ehkäpä niistä ei juuri siksi uskalleta puhua koska kaikki reagoi niihin juuri noin. Myoomasta maalasitte kyllä aikamoisen kauhukuvan. Itselläni on myooma ja itku silmässä kuuntelin lapsettomuusjuttujanne ja kohdun poistoa? Vaikka mainitsitte että voi olla myös oireeton niin päällimmäiseksi fiilikseksi jäi kauhistelu. Toivoin että videoissa olisi enemmän rohkaistu ja kannustettu gynellä käyntiin, mutta sen sijaan takerruitte mitä tekisitte jos tällainen kamala diagnoosi tulisi. (Ehkä enemmän nämä kaksi muuta bloggaria)Minulle videoista ei siis ollut apua ja en kyllä näyttäisi näitä ihmiselle joka painii näiden ongelmien kanssa. Tosin sinulla oli kyllä hyviä pointteja siitä että kaikki naistenvaivat ja menkkakivut eivät ole normaaleja ja niitä ei todellakaan tarvitse kärsiä.

X (Ei varmistettu)

Tuli sellainen olo, että miten keskustelijat on valittu, Eipä tällä mitään tekemistä asiantuntemuksen kanssa ollut. Oma kokemus on se, että runsaisiin kuukausiin laitettiin kierukka. Verenvuodot jatkui ja alkoi olla melko invalidisoivia ja jatkuvia, silti lääkäri sanoi, että kyllä kierukka ne tasaa.
Eipä tasannut. Puolisen vuotta kierukan laittamisen jälkeen olin päivystyksessä ja lääkäri konsultoi päivystävää gynekologia, mutta ei kun kotiin vaan, kyllä se siitä. Kun vuodot oli täysin hallitsemattomia ja hb alimmillaan raudan syömisestä huolimatta siinä 86 paikkeilla, niin viimein uskottiin ja sain lähtetteen naistentauteihin ja tässä vaiheessa vuotoja oli ollut n. 8 kk koko ajan pahentuen, lopulta vain muutama vuodoton päivä kuukaudessa. Naistentaudeissa sanottiin, että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kohdunpoisto, täällä on 6 cm myooma.
Leikkaus 2 kk lopullisen diagnoosin saamisen jälkeen, kun en kuulemma missään suuressa vaarassa ollut.
Joten ei se aina mene niin, että seuraillaan ja "jos se vaikka vaikuttaa sitten hedelmällisyyteen".
Lisäksi myoomia on erilaisia, submukoottinen on ilmeisesti se pahin vaihtoehto, kasvaa limakalvon alle.

Kommentoi

Kommentointi on sallittu vain kirjautuneille käyttäjille.