Onko tämä allergiakesä?

Muistatteko, kun kirjoitin, että olen allergisoitunut ripsipidennyksille? Noh. Nyt aloin epäillä, onko syy sittenkään ollut ripsissä. Sain nimittäin viikonloppuna aivan karmeat allergiaoireet kun nukuin siskon luonani ikkuna auki. Silmät rähmivät, kutisivat, astmalääke piti kaivella kassista ja nenäkin vuoti. Ja aivan sama on ollut myös F:llä jo useamman viikon, jolla allergiaa on monesti epäilty, mutta jota ei vielä "virallisesti" ole testattu.( Varasin tosin hänelle allergialääkärin lauantaiksi).

Katselin siiitepölytiedotteesta, että Etelä-Suomessa heinien kukintaa on tällä hetkellä runsaasti. Oletteko itse huomanneet normaalia pahempia allergiaoireita? Entä onko jokin kesän kiertävä flunssa vaikuttanut samalla kuin allergianuha?

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, Blogilistan, sekä Eskon ja Karoliinan twittereiden kautta.

Kommentit

Adaira (Ei varmistettu)

Heinistä en tiedä mutta itse sain kamalat allergiaoireet muutama päivä sitten syötyäni appelsiinia, joka ei aikaisemmin ole allergisoinut millään lailla, ihan muutama viikko sitten edellisen kerran kuitenkin appelsiineja syönyt. Jotain ristiallergiaa siis epäilen tässä, tuo heinä voisi selittää poikkeuksellista oirehdintaa.

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Voi että :( Tsemppejä sinne!

iina (Ei varmistettu)

Mulla on aiemmin ollut todella lievää oireilua siitepölystä, mutta tänä vuonna ainakin viimeiset pari viikkoa on nenä vuotanut, silmät kutisseet ja kirvelleet ja hengitystiet tukossa. En tosiaan tiedä, onko nyt normaalia pahempi heinän kukinta vai olenko kolmekybäsenä saanut uuden allergian (jes! Not). Oon vetänyt nyt heinixiä ja se väsyttää ihan tajuttoman paljon eikä edes auta kunnolla. Pitää varmaan käydä hakemassa resepti johonkin stydimpään lääkkeeseen, joka ei väsytä.

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Mulle hyvä allergialääke on ollut Revitelle. Ei väsytä ja tehoaa kohtalaisesti!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Hmmm. Onpas tämä outoa!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Hei onko lapsillanne myös astmaa? Luulen, että sekin asia on selvitttävä F:n kohdalla. Minullahan astma on..

Noora (Ei varmistettu)

Joo! Mulla ei oo koskaan aiemmin siitepöly/heinä aiheuttanut juurikaan oireita, kunhan vaan oon muistanu allergialääkkeitä syödä mutta tänä kesänä jopa silmät reagoi ja räjähti ihan punaiseksi. Ei kutia eikä rähmi tmv, punoittaa vaan kovasti! Ikävää tämmönen... Toivotaan että noi allergisiin oireisiin tarkoitetut silmätipat hoitais hommansa :)

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Nuo ristiallergiat ovat kyllä kummia!

(Ei varmistettu)

Aloitin hoitavan astmalääkken ja parin vkon päästä uudestaan keuhkolääkärille :) kohtahan onneksi kausi on ohi... Siedätyshoito olis ihan ehdoton mut mulle ei ihotesteissä noussut patteja, joten oon siihen epäsopiva :(

J (Ei varmistettu)

Hei! Myös mulla ja miehelläni allergiaoireita, itsellä ollut jo melkein kuukauden päivät nuha, aivastuttaa, yskittää ja silmiä kirvelee silloin tällöin. Joskus on saattanut olla allergiaoireita keväällä mutta ei koskaan aiemmin tähän aikaan kesästä enää...?!

Pompom (Ei varmistettu)

Mulla alko oireet huhtikuussa ja ihan hirveä olo lääkkeistä huolimatta :( keuhkolääkärikin kirjoitti "ei selviä lääkkeistä huolimatta.." :(

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Mitä kummaa tämä on? Luulisi, että kun sataa ja ei ole hellettä, ei oireita olisi niin paljon!

Daniella (Ei varmistettu)

Jännä juttu, mulla kun taas tavallista lievemmät oireet ollu tänä kesänä. Aiemmin aamuna on pitänyt äkkiä räpiköidä lääkekaapille, mutta nyt voi odotella rauhassa. Silmät oireilee tosi vähän, melkein ei ees tarvis tippoja, vähän myös vähän, mutta suihke tarpeen ja kurkku ei yhtään. Heinille olen etupäässä allerginen.

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Miten selviät? Kuulostaa karmealle :(

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Kiitos tsempeistä :) Samoin sinne!

Daniella (Ei varmistettu)

Siis mitääh?? Vihaan puhelimella kirjoittamista :D *aamuisin *nenä myös vähän :D

(Ei varmistettu)

Voi hyvinkin olla niin, että huomiosi allergisoitumisesta ripsiliimalle on ihan oikea ja elimistösi on siihen reagoinut. On nimittäin myös ihan mahdollista, että tuo altistuminen on provosoinut elimistösi puolustautumaan entistäkin herkemmin ja ärhäkkäämmin myös siitepölyjä vastaan.
Toki oireiden määrä ja laatu vaihtelevat, ainakin itselläni, luonnollisestikin vuodesta toiseen. Aina oireiden määrällä ei ole edes suoraa yhteyttä "vaikeaan siitepölyvuoteen", vaan itselläni vaikuttavat asiaan monet muutkin tekijät, mm. hormoonitoiminta.

Lasten siitepölyallergiat diagnostisoidaan yleensä lähempänä kouluikää. Meillä lapset ovat saaneet oireita siitepölyistä jo hyvin pieninä, mutta allergialääkärin (jonka luona kävimme säännöllisesti vaikeiden ruoka-aineallergioiden vuoksi) ei ole suostunut tekemään niidtä johtopäätöksiä ennen kuin lapsella on ollut riittävästi vuosia takana. Eikä sillä. Käsikaupan lääkkeillä lapsenkin oireet saa hoidettua, joten virallista diagnoosia harva vaivoilleen edes tarvitsee.

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Ihanaa, että jollakin noinkin päin :)

Jonsbe (Ei varmistettu)

Itsellä koivu ja heinät on pahimmat allergian aiheuttajat aina lämmön saavuttaessa suomea. Vaikka kesä on ollut kylmä niin allergiat olleet todella pahat ja huomaan olevani herkkä asioille joita talvella voi syödä ja käyttää huoletta. Toivottavasti allergiat saataisiin teilläkin pian kuriin, tsemppiä! :)

Laura (Ei varmistettu)

Sanon hep! Muutimme viikko sitten, sain ihan järkyttävän allergisen reaktion eräistä kamoista joissa varmastikin oli "huonoa sisäilmaa." Pari päivää meni kortisonirasvan ja Duactin voimalla. Flunssa, tukkoisuus ja kaikki muu kuitenkin on ja pysyy vieläkin, aloin miettiä että olisiko tämä kuitenkin jonkin sortin heinänuhaa tms. Ennen en ole vastaavasta kärsinyt!

Mona (Ei varmistettu)

Hoi!
Sama täällä-ikinä ennen en ole oikein allergioista joutunut kärsimään, vaan nyt jo toista viikkoa aivastelen ja nenä on tukkoinen!
Meidän koiramme myös reagoinut kovasti kesäheiniin :D

Kommentoi