Onko tyynyssä kilo hometta ja talia?

Olin muutama viikko sitten Unikulman bloggaajaillassa, jonka teemana oli "unesta suorituskykyä". Meillähän Eskon uniongelmat ratkesivat viime vuodenvaihteessa aivan käsittämättömällä tavalla, kun Unikulman perustaja Vesa Tuominen auttoi Eskon taas unen kanssa sinuiksi. Vesa kertoi silloin meille kymmeniä univinkkejä ja uneen vaikuttavia tekijöitä, eikä meidän painomme ja ruuminrakenteemme mukaan tehdyn sängynkään merkitystä voi vähätellä.

Minulle monet Unikulma-asiat olivatkin siis ennen blogi-iltaa tuttuja, mutta kyllä ilta antoi silti vaikka kuinka paljon miettimistä. Illassa kävi nimittäin ilmi, kuinka likaisissa sängyissa, tyynyissä ja lakanoissa ihmiset nukkuvatkaan. Ja nimenomaan silloin, kun luulevat nukkuvansa ihan näennäisesti puhtaassa pedissä.

Tuli tunne, että kaikki vanhat tyynyt ja peitot kodissamme tulisi vaihtaa uusiin ja samalla muistaa se, että lakanat tulisi oikeasti vaihtaa tarpeeksi usein. "Sänky on hygieniatuote", sanoi Vesa, ja se jos mikä, pisti miettimään.

Listasin tähän Unikulman sivuiltakin löytyviä pedin puhtauteen liittyvä vinkkejä, vaikkeivat nämä tiedot olekaan mikään Unikulman markkinakikka, vaan näin astmaatikkona nämä vinkit olen tainnut kuulla monta kertaa aikaisemminkin ihan astmahoitajaltakin.

Hyvän unen hygienia:

  • Vaihda petivaatteet kerran viikossa
  • Pese tyyny kerran kuussa
  • Pese petauspatja ja peitto pari kertaa vuodessa
  • Pidä makuuhuoneen ilmanvaihto ja tuuletus kunnossa

Vaikka vajaa euro yössä onkin aika pieni panostus hyvään uneen (koska jotain sitä luokkaahan Unikulman sängyt noin maksavat), tiedän, että monessakin lapsiperheessä se summa voi olla ilman säästöaikaa vaikea sijoittaa. Mutta tässä on ihan matalan kynnyksen univinkki : Pitäkää sänky puhtaana ja satsatkaa vaikkapa tyynyihin. Lasten Unikulma-tyyny maksaa esimerkiksi vain 17 euroa. Niin ja säästäkään Teneriffan matkan sijaan hyvään sänkyyn, eli hyvään uneen. Voin sanoa kokemuksesta, että virkistää pitkässä juoksussa paremmin kuin viikko auringossa.

Sitten lopuksi vielä aika öllö fakta. Onko sinun tyynysi tällainen?

-Karoliina-

Seuraa Kolmistaan-meininkiä myös Instagramin, Facebookin, Bloglovinin, sekä Eskon Instagramin kautta.

Kommentit

Adaira (Ei varmistettu)

Sä just annoit mulle syyn investoida uuteen tyynyyn :O Tämä mitä olen käyttänyt nyt viimeisen kymmenen, ellen viisitoista vuotta... yäk! Mä taidan nukkua ens yön ilman tyynyä o_O kun ei meidän muut tyynyt pistä yhtään sen paremmaksi. Pessyt mä näitä sentään olen.

Daniella (Ei varmistettu)

En kyseenalaista varsinaisesti itse tietoa, mutta jotta alkaisin ostaa uusia tyynyjä parin vuoden välein, tarvitsisin kyllä tietoa muustakin lähteestä kuin tyynyjä myyvän yrityksen edustajalta.

Tyynyjen pesemisessä pitäisi kyllä oikeasti ryhdistäytyä. Tuuletetaan edes joskus ja erityisesti talvipakkasilla. Mutta pitäisi kyllä oikeasti pestä. Kuulostaa silti kyllä hirveeltä haaskuulta pestä tyyny kerrallaan.

(Ei varmistettu)

Kiitos, just tätä kaipasin. Nyt uskon, marttoihin voi aina luottaa :)

Adaira (Ei varmistettu)

Ja kuinka sattuikaan sopivasti, ainakin tänään Kodin ykkösessä kaikki tyynyt ja peitteet -40% :D

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Martat rocks!

(Ei varmistettu)

Jees, lähdekritiikkiä!

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Tässä Kodin kuvalehden jutussa mm. allergia- ja astmaliiton terveysasiantuntija suosittelee samaa vaihtoväliä.

http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/osallistu/nain_vaihdat_oikein_asiantuntijat_kertovat

Karoliina/ Kolmistaan (Ei varmistettu) http://kolmistaan.bellablogit.fi

Hei hienoa! Löytyikö sopiva tyyny?

Kommentoi